Hírkategória - Energia
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Mindenki más források irányába fordul. The post Az EU-ban már csak Magyarország csüng az orosz gázcsövön, friss adatok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://agroforum.hu/ Gazdaság 2024. márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. The post Még mindig a cukor drágulása a legdrámaibb appeared first on Agrofórum Online.
Agrofórum
Forrás: https://masfelfok.hu/ Külföld Egy átlagos erkélynapelemes rendszer évente nagyjából 850 kWh villamosenergia termelését teszi lehetővé, mely egy 4 fős család villamosenergia-felhasználásának körülbelül 25%-t képes fedezni. A gyártók már most 25-30 év garanciát kínálnak a termékeikre. Egy 1000 euróba kerülő, 800 W-os balkonerőmű esetében a megtérülési idő szűk 5 év, azonban a gyártási költségek és az ár csökkenésével ez csak rövidülni fog. Szöulban a városi önkormányzat támogatási rendszerének köszönhetően a megtérülési időt 3 év alá sikerült levinni. Az erkélynapelemek legnagyobb előnye, hogy olyan helyekre telepíthetők, ahol a hagyományos napelemek (háztartási méretű kiserőművek, HMKE-k) nem férnek el, így a sűrűn lakott, toronyházas területeken, például a fővárosban, ahol a 10 000 főre jutó HMKE-k száma messze elmarad a többi régiótól. Az Európai Unióban Németország a legmegengedőbb a balkonerőműves rendszerek iránt, míg Dániában vagy Magyarországon teljes tiltás van jelenleg érvényben. Az új technológiai megoldás
Másfél Fok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Az Európai Parlament (EP) mai plenáris ülésén a képviselők várhatóan elfogadják a földgázpiaci rendelet módosítását. Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője ennek kapcsán kijelentette: “A jogszabály ahelyett, hogy a polgárokat és a vállalkozásokat érintő valódi problémákkal foglalkozna, tovább erősíti a háborús pszichózist az európai energiapolitikában és kockáztatja Magyarország energiaellátásának biztonságát. Képviselőcsoportunk ezért határozottan ellenzi a kezdeményezést.” […] A Az Európai Parlament továbbra is kockáztatja Magyarország energiaellátásának biztonságát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság 48 másodpercig sikerült fenntartani az extrém hőt, ami új rekordnak számít. The post Százmillió Celsius-fokos forróságot hoztak létre koreai kutatók first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság A Magyar Nemzeten megjelent cikkben Tóth Máté energiajogász ízekre szedte az amerikai nagykövetség hazug állításaitól hemzsegő propagandavideóját, amelyben a hazai és európai energiapolitikát „elemezték”. Gyenge minőségű és a tényektől elrugaszkodott propagandavideónak minősítette a szakértő a látottakat.  Tóth Máté szerint Magyarország valójában diverzifikálja a gázbeszerzését, és a saját kitermelésnövelése mellett több irányból is vásárol földgázt az ország. […] A Ízekre szedték Pressman propagandavideóját bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://masfelfok.hu/ Gazdaság Szociális szempontok figyelembevételével és célzott ösztönzőkkel volna megvalósítható a sikeres átmenet a hazai fűtési szektorban. The post A rezsicsökkentés-csökkentés mérlege: több fát és szemetet éget a magyar first appeared on Másfélfok.
Másfél Fok
Forrás: https://masfelfok.hu/ Gazdaság A megújuló energiarendszerek, így a szélerőművek is integrálhatók a mezőgazdaságba, csökkentve az ágazat gazdasági kockázatait, közvetetten segítve a védett mezőgazdasági haszonállatok és növények természetes helyén való megőrzését, továbbá támogathatják a talajvédelmet. The post A szélenergia adhatna pénzügyi mentőövet a hazai mezőgazdaságnak a klímaváltozás korában first appeared on Másfélfok.
Másfél Fok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A paksi bővítés munkálatai jól haladnak, az év végére az első beton is lekerülhet a földbe, de hasonlóan fontos mérföldkő a zónaolvadék-csapda és a reaktortartály gyártása is, amelyek közül az első elkészült, míg a másik gyártása rövidesen megindul – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A tárcavezető a Roszatom orosz atomenergetikai vállalatot […] A Megtudtuk, mikor készül el Paks II. (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Hatalmas erőfeszítéseket kell tennie az országnak és kiemelten a magyar államnak, hogy a stabil energia- és vízellátás a jövőben is biztosítható legyen. The post Tíz év alatt 30-35 milliárd eurót kell költeni a magyar energiarendszerre, de honnan lesz rá pénz? first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Az elektromos hálózat fejlesztése a piaci tervek mögött kullog, a beruházóknak be kell várniuk, amíg azzal felzárkózik az állam és az energiacégek. The post Sokkal kevesebb nap- és szélerőművet engednek, mint amit a beruházók szeretnének first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://masfelfok.hu/ Külföld A REKK számításai szerint új gázos erőművek építése nélkül is leválhatnánk 2025-ben az orosz gázról, ha van megfelelő politikai akarat. The post A jelenlegi gázfogyasztásunk 40%-a megtakarítható volna, és ezzel nagyon hamar búcsút inthetnénk az orosz gáznak first appeared on Másfélfok.
Másfél Fok
Forrás: https://masfelfok.hu/ Gazdaság A földhasználat szempontjából egységnyi energiára és területre vetítve a napelemek akár 60-120-szor nagyobb földterület igénnyel rendelkeznek, mint a szélerőművek. The post A szélerőművekkel jóval több mezőgazdasági termőterület maradhatna szabadon és az energiaár spekulációtól is jobban védve lennénk first appeared on Másfélfok.
Másfél Fok
Forrás: https://www.astronet.hu/ Gazdaság A füstölőket nem csupán finom illatukért és kellemes atmoszférát teremtő tulajdonságukért szeretjük, hanem tisztító és harmonizáló jellegük miatt is elterjedt a használatuk. Létezik egy különleges fából készült füstölő, aminek hatása egészen rendkívüli.  The post Palo Santo, avagy a Szent Fa : a tér- és auratisztítás legcsodásabb füstölője appeared first on Astronet.hu.
Astronet
Forrás: https://24.hu/ Belföld Gigantikus energetikai fejlesztések kezdődhetnek. The post Saját kézbe vehetik a kínaiak azt, amit az Orbán-kormány képtelen megoldani first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság A tiszta, azaz zöldtechnológiákba 2016 óta minden évben több pénz áramlik, mint a fosszilisekbe, és az olló folyamatosan nyílik – mondta Hortay Olivér, a Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője a Magyar Nemzetnek, hozzátéve: ez lesz a következő évtizedek sikerágazata. A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy tíz év alatt a beépített napelemek tízszeres, a […] A A zöldtechnológiákba több pénz áramlik, mint a fosszilis energiatermelésbe bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Energiaközösséget indított a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elsősorban azokat célozva, akik az új, bruttó elszámolásba tartoznak, és így 5 forintért kell átadniuk a felesleges áramot, miközben 36-70 forintért veszik a többletigényüket. The post Közösen léphetnek fel a napelemesek, akik nem akarják majdnem ingyen átadni a termelt áramot first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Magyar szakértők is közreműködtek a projektben. The post Új rekord született a fúziós energiában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld 2023-ban magasabb fokozatba kapcsolt az energiaátmenet az Európai Unióban. The post Csak Görögország támaszkodott jobban a napenergiára áramtermelésben tavaly, mint Magyarország first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A projekt komoly környezeti hatásokkal járhat, India aggódva figyeli a beruházást. The post A világ legnagyobb gátját építi Kína first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://nlc.hu/ Gazdaság Ha úgy érzed, az energiaszintedre már ráférne egy alapos töltés, akkor ideje, hogy egyes szokásoktól végleg elköszönj, másokat viszont bevezess a midennapjaidba. The post Energiarabló szokások, mégis nap mint nap csináljuk őket – Igen, te is! first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://www.astronet.hu/ Gazdaság Minden lélek kap maga mellé egy őrangyalt leszületése előtt, aki egész életében kíséri útját a Földön. Nézd meg, mit üzen neked az őrangyalod februárra. The post Februári angyalhoroszkóp 2024.: mit üzen neked az őrangyalod? appeared first on Astronet.hu.
Astronet
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld A szükséges pénz nagy részét átcsoportosítással lehetne előteremteni.
Qubit
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Nagyobb felárat fizettetnek a kkv-kal. The post Nagy Mártonék nem fognak örülni, idén is a kis cégeknek a legdrágább az áram first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság A fenntarthatóságról, a megújuló vagy annak gondolt energiaforrásokról és a mai kor emberének életmódjáról is beszélgetett Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával Áder János volt államfő a Kék bolygó című podcastjének hétfőn megjelent legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is. Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke a beszélgetés elején felidézte: […] A Áder János: az emberek energiafelhasználása háromszor olyan gyorsan nő, mint maga a népesség bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok