Hírkategória - Európa
Hírek a mai napon: 18 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Ukrajna év végéig elveszítheti az Oroszországgal szembeni háborút, ha az USA nem küld több segélyt – írja a CNN a CIA igazgatójának figyelmeztetése alapján. A téma azért is aktuális, mert az amerikai kongresszus arról vitázik, hogy jóváhagyja-e a Kijevnek szánt, régóta halogatott segélycsomagot. The post Orbán Ukrajnának a lehető legkevesebb pénzt adná, a CIA igazgatója szerint támogatás nélkül Kijev az év végéig elveszítheti a háborút first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hollandia azonnali hatállyal több mint 200 millió eurót szabadít fel Ukrajna légvédelmének további támogatására - jelentette be Kajsa Ollongren holland ügyvivő védelmi miniszter pénteken Brüsszelben a NATO-Ukrajna Tanács virtuális egyeztetését követően. The post Hollandia 200 millió euró támogatást adott Ukrajnának first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Ukrajnának nyújtott katonai segítség felgyorsítását szorgalmazta pénteken a hét legfejlettebb ipari országot tömörítő országcsoport, a G7, és felszólította Kínát, állítsa le az orosz hadiiparnak nyújtott támogatást, ha jó kapcsolatokat akar a Nyugattal. The post A G7 gyorsítaná Ukrajna segélyezését first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A NATO védelmi miniszterei megállapodtak abban, hogy további katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának, főképpen a légvédelem területén – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken Brüsszelben. A főtitkár a NATO-Ukrajna Tanács virtuális egyeztetését követő sajtótájékoztatóján elmondta: a NATO arra a következtetésre jutott, hogy vannak olyan légvédelmi rendszerek, amelyeket Ukrajna rendelkezésére lehet bocsátani. A Patriot légvédelmi rendszereken kívül […] A A NATO-szövetségesek további légvédelmi rendszereket küldenek Ukrajnának bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az orosz erők a dél-ukrajnai Mikolajiv és Odessza megyékre mértek csapásokat pénteken napközben, a támadásoknak civil áldozatai is vannak - közölték helyi kormányzók. The post Ukrajna déli részét támadták az oroszok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Harmincnégy csoportos csapást hajtott végre az orosz hadsereg nagyhatótávolságú légi és tengeri indítású precíziós fegyverekkel, valamint drónokkal az ukrán energetikai ágazat, a hadiipari komplexum, a vasút és a légvédelem létesítményeire, valamint arzenálokra és üzemanyagtárolókra az elmúlt hét folyamán – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint mindez válasz volt az orosz energetikai és […] A Harmincnégy csoportos csapásról tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Pénteken ismételten telefonon konzultált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, áttekintették a kisebbségi jogok helyreállításával foglalkozó munkacsoport eddigi tevékenységének eredményeit. Szijjártó Péter a konzultációról Facebook-oldalán beszámolva azt írta, megállapították, hogy az elmúlt hetek megfeszített munkájával sikerült némi haladást elérni, de még sok munka van hátra. Ezért megállapodtak abban – […] A Szijjártó Péter a kisebbségi jogokról folytatott konzultációt ukrán tárgyalópartnerével bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://liner.hu/ Külföld Egy svéd városban már használják az alkalmazást. The post Civilek buktathatják le a tilosban parkoló autókat, és még pénz is jár érte first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az új ukrán mozgósítási törvény értelmében nemcsak 27-ről 25 évre csökkentették a frontszolgálatra behívhatók életkorát, de a börtönökben raboskodó elítélteket is beránthatják. Ez alól kivételt képeznek a gyilkosok, a szexuális bűncselekményt elkövetők, és akiket kémkedés vagy hazaárulás miatt ítéltek el. Nőkre még nem vonatkozik a mozgósítás, ők egyelőre önkéntesként jelentkezhetnek a hadseregbe. Ukrajna megpróbál az […] A GEOrgPOLITIKA – A börtönből a frontra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://liner.hu/ Belföld A döntés nyomán egészen novemberig marad az ellenőrzés. The post Hat hónappal meghosszabbították az ellenőrzéseket az osztrák-magyar határon first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://nb1.hu/ Külföld A DFB (Német labdarúgó-szövetség) hivatalos oldalán tudatta, hogy meghosszabbították Julian Nagelsmann szerződését. A német szövetségi kapitánnyal egészen a 2026-os világbajnokságig […] A Döntöttek a német válogatott szövetségi kapitányának sorsáról bejegyzés először nb1.hu-én jelent meg.
NB1.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Fa- és cserjeültetésben vettek részt a Provident munkatársai, valamint az FTC futballistái és az U10-es utánpótlás csapat tagjai, hozzájárulva ezzel a Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapodásához. Mint ismert, 28 fordulót követően a Ferencváros vezeti az NB I-et. A Fradi előnye 14 pont a második helyen álló Pakssal szemben. Az éllovas szombaton a Kisvárdát fogadja. Amennyiben az […] A Dibusz Dénes a PS-nek: bárki ellen képesek vagyunk jó eredményt elérni, az EB-n sem lesz másként (Galériával!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Kétségtelen, hogy minden belpolitikai esemény is rendkívüli hírértékkel bír, és a belpolitika határozza meg a külpolitikát, de mégis olybá tűnik, hogy dől sok figyelmet szentelünk mostanság az előbbinek és jóval kevesebbet az utóbbinak. Magyar Péterre jól lehet, pár év múlva már nem is emlékszünk, az Európát leuraló háborús őrültség kimenetelére annál inkább. És most nem […] A Különvélemény: vannak fontosabb dolgok is, mint Magyar Péter bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Dnyipropetrovszk régiót érte nagyszabású orosz rakétatámadás, ebben legalább nyolc ember meghalt, huszonegy megsebesült és infrastrukturális létesítmények rongálódtak meg – jelentették helyi illetékesek péntek reggel. The post Nyolc ember meghalt Dnyipropetrovszk régióban orosz csapások miatt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Itt vannak az orosz-ukrán háború legfrissebb és legfontosabb hírei. The post Nyolc embert öltek meg orosz támadások Dnyipropetrovszk régióban first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld A lehető legkevesebb pénzt kell odaadni az ukránoknak – mondta a miniszterelnök. The post Orbán Viktor: A Balkánon békétlenség van first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül. The post Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában? first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://liner.hu/ Külföld A tulajdonos szerint olyan éttermet szerettek volna nyitni, amely különbözik a többitől. The post Ezen a helyen ingyen adják a bort azoknak, akik leteszik a telefonjukat first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://liner.hu/ Külföld Őrizetbe vettek egy lengyel férfit, aki felajánlotta segítségét az orosz titkosszolgálatoknak egy merénylet elkövetésére Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. The post Merényletet terveztek Zelenszkij ellen Lengyelországban first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán rendfenntartók a lengyel bűnüldöző szervekkel együttműködve őrizetbe vettek egy lengyel állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy felajánlotta segítségét az orosz titkosszolgálatoknak egy merénylet végrehajtásában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen – hozták nyilvánosságra hivatalos honlapjukon csütörtökön az ukrán főügyészség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). A nyomozás során megállapították, hogy a gyanúsított maga lépett kapcsolatba […] A Zelenszkij elleni merényletre ajánlkozott egy lengyel férfi bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Külföld Egy volt belbiztonsági tisztviselő letartóztatásával kezdődött, akit azzal vádolnak, hogy az FSZB számára kémkedett. Azóta egy további férfit is köröznek, akiről feltételezik, hogy Oroszországban van.
Szeretlek MO
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Külföld Magyarország egy új vasfüggöny nyugati oldalára kerülne, a határon pedig mindennaposak lennének az orosz provokációk. A kárpátaljai magyarok sem maradnának szülőföldjükön. Egy orosz megszállás akár tízmillió feletti ukrán menekülttel árasztaná el Európát.
Szeretlek MO
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Napi aktualitásként foglalkoztunk a Brüsszelben betiltott konzervatív konferenciával, és az iráni-izraeli konfliktus eseményeivel és lehetséges következményeivel. A NatCon kapcsán belefutottunk a szokásos történetbe, még csak arról akartunk beszélgetni, hogy megpróbálják betiltani a rendezvényt az Antifa segítségével, de mire elkezdtük a felvételt, már be is volt tiltva. Így megy ez Nyugaton, az Európai értékek fellegvárában. A […] A Így (nem) működik a brüsszeli demokrácia – Hardcore Hobbista bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://liner.hu/ Külföld A vágsellyei Duslo vegyi üzemben történt a tragédia. The post Halálos munkabaleset történt egy vágsellyei üzemben first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld Az Abrams tankokra Németországban tanítják be az ukránokat, itt akart robbantani a Kreml Berlin szerint. Baerbock külügyminiszter behívatta az orosz nagykövetet.
444