Hírkategória - Európai Unió
Hírek a mai napon: 8 db
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Külföld Még a mai napon döntés születhet Ilaria Salis budapesti házi őrizetbe helyezéséről.
Magyar Nemzet
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Ilaria Salis európai parlamenti jelölt lehet a Demokrata Párt színeiben? A La Repubblica szerint a párt szélsőségesen magyarellenes vezetője, a Soros György által támogatott Elly Schlein vetette fel ezt a lehetőséget. Az olasz közvélemény gyakorlatilag úgy tudja, hogy ez a hótiszta lelkű antifasiszta a testi épséget és szabadságát nem féltve jött Magyarországra “fasisztátlanítani”. Ez bizonyára […] A A Magyarországon évtizedes börtönnel fenyegetett olasz antifát az Európai Parlamentbe mentené egy olasz párt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Belföld A magyar kormány a kiszabható legmagasabb árat állapította meg a matricákra. The post Hivatalos, mikortól és mennyiért kapható az egynapos autópálya-matrica first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.blikk.hu/ Külföld Fél tucat európai hírszerző szolgálat vett részt annak a propagandahálózatnak a leleplezésében, amely többek között magyar politikusokat is pénzelhetett, és amely mögött Vlagyimir Putyin egy közeli barátja állhatott.
Blikk.hu
Forrás: https://www.napi.hu/ Külföld Az Európai Unió tagállamai keményen kiharcolt kompromisszumot kötöttek szerdán Ukrajna vámmentes kereskedelmének további egy évre történő meghosszabbításáról, miközben a gazdálkodók ... ...
Napi.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A Moszkvából finanszírozott propagandahálózatot a cseh titkosszolgálat leplezte le. The post Magyar politikusok is kaphattak fizetést Moszkvából a putyini propaganda terjesztéséért first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
Hír TV
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Külföld Külső érdekeket szolgál Brüsszel gazdákkal szembeni ellehetetlenítési terve Jacek Saryusz-Wolski konzervatív lengyel európai parlamenti képviselő szerint.
Hír TV
Forrás: https://infostart.hu/ Belföld Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
Infostart
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Le lehet leplezni “a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket” – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így, hogy az Országgyűlés európai ügyek bizottsága szerdán úgy döntött, vizsgálatot indít annak kiderítésére: a baloldal milyen […] A Deutsch Tamás: leleplezhetők a “hazaáruló, baloldali politikai manőverek” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Brüsszelben változásra van szükség – írta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán. Zsigmond Barna Pál bejegyzése szerint itt az egyre veszélyesebb háború, a migráció, a gyengülő európai gazdaság, az utcákon tüntető gazdák, a brüsszeli vezetés mégsem ezekkel a súlyos problémákkal foglalkozik, hanem folytatja Magyarország elleni támadását. Úgy folytatta, hogy a Gyurcsány […] A Zsigmond Barna Pál szerint Brüsszelben változásra van szükség bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld A sonkafélék éves forgalmának 30-40 százalékát a húsvéti ünnepkör idején veszik meg és fogyasztják el a magyar emberek, idén azonban nagyon sokan az utolsó napokra hagyják a vásárlást – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke. Éder Tamás arról is beszélt, hogy a magyar élelmiszerexport több mint 80 százaléka az Európai Unióban, mintegy 90 százaléka pedig Európában koncentrálódik.
Infostart
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/ Belföld Erős minőségbiztosításon és a tagállamok automatikus elismerésén alapul az európai diploma, amelynek fokozatos bevezetéséről szerdán mutatta be elképzeléseit az Európai Bizottság. A cél a felsőoktatás terén meglévő szűk nemzeti keresztmetszetek és bürokratikus akadályok lebontása.
Szabad Európa - Belföld
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld Most üthet vissza, hogy sokáig Kína volt a világ szeméttelepe, miközben feléltük a Föld nyersanyagkészleteit. Az EU a következő évtizedekben szeretne átállni a körforgásos gazdaságra, de a magyar környezetgazdász szerint ez nem lesz könnyű menet.
Qubit
Forrás: https://mandiner.hu/ Belföld Facebookon tett bejelentést a Nép Pártján országgyűlési képviselője.
Mandiner
Forrás: https://nuus.hu/ Belföld Az Európai Parlament által jóváhagyott új közlekedésbiztonsági szabályok között szerepel a holland ajtónyitás, vagyis a ‘dutch reach’ technika, amely a kerékpárosok védelmét szolgálja. Ez a módszer arra ösztönzi a sofőröket, hogy a bal
Nuus
Forrás: https://www.femcafe.hu/ Külföld Az EuroStat friss jelentésében megnevezte, mely betegségek voltak a vezető halálokok az Európai Unióban 3 évvel ezelőtt - vagyis abban az esztendőben, amikor még tombolt a koronavírus-járvány.
Femcafe
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld A hazai piac mellett bőven jut exportra is a kiváló minőségű magyar tormából. A mintegy 1228 hektárnyi termőterülettel hazánk számít az Európai Unió legnagyobb tormatermelőjének – állapította meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) szerdán kiadott körképe.
Infostart
Forrás: https://hirklikk.hu/ Belföld A választások közeledtével egymást érik a közvélemény-kutatások és folynak a találgatások, hol lesz közös lista, ki honnan vesz el szavazatot, melyik párt hány mandátumra számíthat az Európai Parlamenti választásokon. A turbulens időszakról beszélgetett a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Pulai Andrással, a Publicus Intézet vezetőjével Németh Péter.  Pulai szerint Magyar Péter most érheti el a csúcspontját, kérdés, van-e még lapja. Nem világos, hogy kihez akar szólni, hiszen az ellenzéki baloldali szavazókban nagy a várakozás, Magyar azonban saját bevallása szerint jobboldali konzervatív, de a nem fideszes bázisba is kapaszkodna. Érdekesség, hogy óvatosan bánik Orbán Viktorral, őt direktben nem támadja, csak a környezetét. Az elemző úgy véli, hogy ha bukna is a kormány, utána inkább őrségváltás, mint kormányváltás lehetséges. Pulai úgy látja, hogy az ellenzéki oldalon elindult egy összefogósdi, de azt még nem tudni, hogyan tud ebbe bekavarni Magyar Péter? A fővárosban Karácsony lefedi a s
HírKlikk
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Spanyolországban az Európai Unió által harmonizált infláció 3,2%-kal emelkedett éves szinten márciusban, szemben a februárig tartó 2,9%-os növekedéssel - derült ki a Nemzeti Statisztikai Intézet (INE) szerdán közzétett előzetes adataiból.
Portfolio
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld A dollárbaloldal meghatározó politikusai, európai parlamenti képviselői az elmúlt években egymást felülmúlva dolgoztak azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat.
Hír TV
Forrás: https://mandiner.hu/ Külföld 2021-ben 5,3 millió haláleset történt az Európai Unióban.
Mandiner
Forrás: https://infostart.hu/ Belföld Április 2-áig igényelhetik a látássérültek, hogy Braille-írással készült értesítőt küldjön neki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásáról a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Ugyancsak jövő keddig igényelhető az egyszerűbben megfogalmazott tájékoztató.
Infostart
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Külföld Mind Ausztriában, mind az Európai Unióban változásra van szükség.
Magyar Nemzet
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Magyar Péterre tenné az ikszet az európai paralmenti választáson? Ehhez még pár dolognak teljesülnie kell, mutatjuk, minek kell történnie ahhoz, hogy az újdonsült politikus szavazólapra kerülhessen.
Blikk.hu