Hírkategória - Extrém időjárás
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://www.origo.hu/ Tudomány Amerikai Egyesült Államok vihar villámárvíz tornádó időjárás
Origo
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Tudomány 85 éves rekordok dőltek meg vasárnap. Az áprilisi kánikula új hajnali és napi országos és fővárosi rekordot állított fel.
Szeretlek MO
Forrás: https://mandiner.hu/ Tudomány Rekord magasságban és extrém időjárási körülmények bizonyítottak a honvédek.
Mandiner
Forrás: http://danger Tudomány Nem csak a karaktere volt őrült Robert Downey Jr. sok kritikát kapott a Trópusi viharban játszott karaktere miatt, aki "fullba nyomta" a method actinget – és színésztársa szerint maga Downey is így tett.
IGN Hungary
Forrás: https://www.blikk.hu/ Tudomány Az előző napok szélsőséges időjárása után, péntekre enyhülnek a körülmények: többnyire fátyolfelhős, esetenként borús időre számíthatunk, de eső nem valószínű.
Blikk.hu
Forrás: http://www.borsonline.hu/ Tudomány Az elmúlt napok szélsőséges időjárása után mindenkiben felmerül a kérdés, vajon mire számíthatunk a következőkben. Nos, mi megkérdeztük, Németh Lajos pedig elmondta, mi vár ránk a hétvégén.
BorsOnline
Forrás: https://infostart.hu/ Belföld Az éghajlatváltozás egyre szélsőségesebb időjárási jelenségekkel sújtja Európát, ami a tartós szárazság mellett a hirtelen lezúduló özönvízszerű esőzésekben is megmutatkozik.
Infostart
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A kietlen környezet, szélsőséges időjárás és ritka eső ellenére néhol mégis apró virágok százai borították a sivatagot. Bár az eső ritka vendég, a pára hajnalban harmatként csapódik ki. Wadi Rum, Jordánia, 2023 február The post A nap képe: Dacolás first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://liner.hu/ Külföld Legkevesebb 18 halálos áldozatról tudni, 4 ember pedig eltűnt. The post Trópusi ciklon söpört végig Madagaszkáron, legkevesebb 18 ember életét vesztette first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://divany.hu/ Tudomány Mutatjuk, az ország mely részeiben számíthatunk ma szélsőségesebb időjárásra.
Dívány
Forrás: https://hvg.hu/ Tudomány A Nottinghami Egyetem kutatói az abszolút nulla fok közelébe hűtötték a héliumot, amitől olyan tulajdonságokat vett fel, hogy képesek voltak szimulálni vele egy fekete lyukat.
HVG
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Zsámbék környékén kapta lencsevégre a forgó zivatarfelhőt két lelkes viharvadász.
Időkép
Forrás: https://infostart.hu/ Belföld Veszélyben vannak a magyarországi bükkerdők a klímaváltozás tempója és a szélsőséges időjárási viszonyok miatt – mondta az InfoRádióban az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára. Elmer Tamás szerint hótakaró hiányában új kártevők és kórokozók megjelenésével kell számolni.
Infostart
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Egy friss tanulmány szerint az éghajlatváltozás okozta szélsőséges időjárás miatt a következő évtizedben az élelmiszerárak növekedni fognak.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.bien.hu/ Tudomány Bő fazonok, bokánál kifelé hajtott, koptatott farmerek, kitűzők, lasztexnadrág és bakancszokni. Ki ne emlékezne a 90-es évek divathullámaira, melyek hurrikánként söpörtek végig egy-egy évszakon, uniformisszerű viseletbe tuszkolva az akkori lázadó fiatalságot.
Bien
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A hazai termőterületek harmada az aszály mellett ár- és belvíznek is kitett; a szélsőséges időjáráshoz hatékonyan kell alkalmazkodnia a mezőgazdasági vízgazdálkodásnak.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.napi.hu/ Tudomány Az elmúlt melegebb hetekhez képest szokatlan módon szerda hajnalban a hőmérséklet fagypont alá csökkent. Ez azért kockázatos, mert a szélsőséges időjárás kárt okozhat a termésekben, ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Az utóbbi években megszokottnál is jóval melegebb időjárás mellett folytatódott a hazai áramfogyasztás növekedése februárban. A magyarországi energiafelhasználás alakulásáról is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján. További részletek itt érhetők el.
Portfolio
Forrás: https://www.napi.hu/ Tudomány Pár nap alatt több mint 700 taxis jelentkezett az Uber digitális toborzására, miután a cég február 27-én bejelentette, hogy a Főtaxival együttműködve hamarosan belép a budapesti piacra. A ... ...
Napi.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Egyesült Államok középső részén történt a szerencsétlenség. The post Három ember életét már biztos elvette a halálos amerikai tornádó first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.blikk.hu/ Tudomány Minimum három ember meghalt és több mint hetvenen megsérültek az Egyesült Államok középső államaiban pusztító viharokban és tornádókban.
Blikk.hu
Forrás: https://index.hu/ Külföld A viharzóna pénteken csapott le Ohio, Kentucky, Arkansas és Indiana államok több részére.
Index
Forrás: https://www.origo.hu/ Tudomány Nézze meg képeinket a pusztításról!
Origo
Forrás: https://www.blikk.hu/ Tudomány Hatalmas viharok és feltételezett tornádók söpörtek végig csütörtök este középnyugaton és délen is.
Blikk.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Tudomány Legalább hatan életüket vesztették a természeti katasztrófában, ami Amerika közép-nyugati részén tombolt.
Magyar Nemzet