Hírkategória - Földgáz
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság 2040-ig bezárólag vélhetően drasztikusan be fog zuhanni az EU földgázfelhasználása.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Valósággal kilőtt a mai kereskedésben a földgáz európai ára - mi állhat a háttérben?
Portfolio
Forrás: https://24.hu/ Külföld Mindenki más források irányába fordul. The post Az EU-ban már csak Magyarország csüng az orosz gázcsövön, friss adatok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Az Európai Parlament (EP) mai plenáris ülésén a képviselők várhatóan elfogadják a földgázpiaci rendelet módosítását. Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője ennek kapcsán kijelentette: “A jogszabály ahelyett, hogy a polgárokat és a vállalkozásokat érintő valódi problémákkal foglalkozna, tovább erősíti a háborús pszichózist az európai energiapolitikában és kockáztatja Magyarország energiaellátásának biztonságát. Képviselőcsoportunk ezért határozottan ellenzi a kezdeményezést.” […] A Az Európai Parlament továbbra is kockáztatja Magyarország energiaellátásának biztonságát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A Portfolio által szervezett Vállalati Energiamenedzsment 2024 konferencián adott elő Yolanda Garcia Mezquita, az Európai Bizottság Energiapiaci Főigazgatósága Energia Platform akciócsoportjának szakértője. Garcia többek között az EU energiapiacának hosszú távú kilátásairól beszélt - a szakember egyebek mellett rámutatott, hogy 2040-ig bezárólag vélhetően drasztikusan be fog zuhanni az EU földgázfelhasználása.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Az RWE vezérigazgatója az importált cseppfolyósított földgáz magas ára miatt nem tartja valószínűnek, hogy a német ipar teljesítménye visszaállhatna az ukrajnai háború előtti szintre.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Két év alatt 80%-ról közel 100%-ra nőtt az orosz gáz aránya az osztrák ellátásban, de egy mindössze 40 kilométeres új gázvezeték megépítésével 2027 végére elvileg lehetővé válik Ausztria számára, hogy teljes éves földgázigényét Németország irányából érkező importból elégítse ki. Az országot egyelőre a 2040-ig szóló hosszú távú orosz gázszerződés is köti, de egyre erősebb a szándék ennek felmondására.
Portfolio
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Magyarország nem rendelkezik sem tengerparttal, sem jelentős földgáz- és kőolajlelőhelyekkel, így hazánk áramellátása leghatékonyabban nukleáris energia által biztosítható – mondta Szijjártó ... ...
Napi.hu
Forrás: https://telex.hu/ Gazdaság Magyarország már most is le tudna válni az orosz földgázról, de az alternatíva sokkal többe kerülne a magyaroknak. Erről és sok más energiaügyi témáról beszélgettünk Pletser Tamással, az Erste olaj- és gázipari elemzőjével a Téma podcast e heti adásában.
telex
Forrás: https://hirklikk.hu/ Belföld Magyarország energiaellátással kapcsolatos döntései mögött kizárólag két megfontolás áll, az ellátás biztonsága és az ár, s a kormány nem hajlandó más, politikai vagy ideológiai szempontokat figyelembe venni ezen a téren - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.
HírKlikk
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld A kormány nem hajlandó ideológiai kérdéseket figyelembe venni az energiaellátás terén.
Magyar Nemzet
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Az Európai Bizottság nevében Kadri Simson energiaügyi biztos nemrég válaszolt a német földgáz különadóval kapcsolatban benyújtott kérdéseire a Fidesz-KDNP brüsszeli frakciójának. Gyürk András, a Fidesz EP képviselője hangsúlyozta: „A biztos ugyan elismerte, hogy az intézkedés megdrágíthatja a V4-országok és Ausztria gázbeszerzését, a Bizottság mégsem lép az ügyben. Ezzel újfent nyilvánvalóvá vált Brüsszel kettős mércéje – […] A Lelepleződött a brüsszeli kettős mérce a német földgáz-adó ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Gazdaság Gyürk András sajtóközleményében leszögezte, „ez egy barátságtalan lépés Közép-Európával szemben”.
Magyar Nemzet
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Gazdaság Új fejlesztéssel segíti az átalánydíjat fizető gázfogyasztókat az MVM és az Energiaügyi Minisztérium. Egy jogszabály módosítással bevezetik az úgynevezett naparányos számlázást, ami a korábbinál kiszámíthatóbbá teszi az éves elszámolást. Az intézkedés több mint százezer ügyfelet érint.
Hír TV
Forrás: https://infostart.hu/ Gazdaság Az átalánydíjat fizető fogyasztóknak ad segítséget áprilistól a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának módosítása – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. Mostantól a rezsivédett áron fizetett gázmennyiséget napokra leosztva számítják, így a szolgáltató szerint a kiadások tervezhetőbbé válnak. A változás nagyjából 100 ezer ügyfelet érint.
Infostart
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Áprilistól módosul a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásáról szóló jogszabály. Németh Szilárd a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint az egyenletes részarányos ... ...
Napi.hu
Forrás: https://nlc.hu/ Gazdaság Mostantól előre jelzi a szolgáltató, mennyi kedvezményes árú földgázt fogyaszthatunk még. The post Nagyot változik csütörtöktől a rezsicsökkentés szabályozása first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://hirklikk.hu/ Gazdaság Az átalánydíjat fizető fogyasztóknak ad segítséget a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának áprilistól életbe lépő módosítása – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.
HírKlikk
Forrás: https://telex.hu/ Gazdaság Az átalánydíjas ügyfelekre vonatkozó jogszabályokat változtatják meg.
telex
Forrás: https://www.blikk.hu/ Gazdaság Az átalánydíjat fizető fogyasztóknak ad segítséget a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának áprilistól életbe lépő módosítása - jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.
Blikk.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság A Miniszterelnökség álamtitkára Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet arra: az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége ismét azért támadta Magyarországot, mert hazánk továbbra is szerez be földgázt Oroszország irányából. Orbán Balázs öt pontba szedte megjegyzéseit. Orbán Balázs a Facebook-on reagált az amerikai vádakra, ahol kiemelte, nem az orosz gázról való leválás vagy annak hiánya szúrja a nagykövetség […] A Az USA nagykövetsége megint szóve tette, hogy az oroszoktól is veszünk gázt, Orbán Balázs erre csak annyit mondott: és nektek honnan van az urán? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://hirklikk.hu/ Gazdaság Március végével lezárult a második időszak, amelyben az EU-tagállamoknak a megelőző öt év átlagához viszonyítva 15 százalékkal kellett visszafogniuk földgázfelhasználásukat. Magyarországon tavalyhoz hasonlóan idén is a kötelező rendelkezés szerinti mértéket meghaladóan, ötödével csökkent a fogyasztás – közölte kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM).
HírKlikk
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Március végével lezárult a második időszak, amelyben az EU-tagállamoknak a megelőző öt év átlagához viszonyítva 15 százalékkal kellett visszafogniuk földgázfelhasználásukat. Magyarországon ... ...
Napi.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság Március végével lezárult a második időszak, amelyben az EU-tagállamoknak a megelőző öt év átlagához viszonyítva 15 százalékkal kellett visszafogniuk földgázfelhasználásukat. Magyarországon tavalyhoz hasonlóan idén is a kötelező rendelkezés szerinti mértéket meghaladóan, ötödével csökkent a fogyasztás – közölte kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM). A 2017 és 2022 közötti időszak 10 milliárd köbméter feletti átlagához képest 2023 […] A Energiaügyi Minisztérium: Magyarország másodjára is felülteljesítette az uniós gázfogyasztás-csökkentési elvárást bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.origo.hu/ Gazdaság 2023. április elejétől 2024. március végéig alig valamivel több mint 8 milliárd köbméter földgázt használtunk fel, ami ezúttal is 20 százalékos csökkentést jelent.
Origo