Hírkategória - Kelet-Európa
Hírek a mai napon: 4 db
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld A fehérorosz elnök azt állítja, segített Putyinnak megakadályozni, hogy a terrortámadás menekülő elkövetői belépjenek Fehéroroszországba.  (Külföld)
Népszava
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Magyar Péter alig több mint egy hónapja indult politikai ámokfutását a kezdetektől fogva segítik a Soros-hálózat sajtótermékei és szereplői, mintegy új kelet-európai politikai hős képzetét keltve olvasóikban. A módszer természetesen ismerős: a színes forradalmak előkészítésénél a nem létező hálózatok mindig találnak maguknak egy messiást, akire felépíthetik a kampányukat. Ezzel próbálkoznak hazánkban is, a Tűzfalcsoport pedig összeállítást készített arról, hogy […] A A Soros-hálózat propagandistái segítik Magyar Pétert bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://liner.hu/ Külföld A fehérorosz elnök közlése szerint a moszkvai terrortámadás fegyveresei először Fehéroroszországba próbáltak menekülni. The post Lukasenko: először Fehéroroszországba próbáltak menekülni a terroristák first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld Az orosz elnök szerint, az Ukrajnának küldött F-16-os vadászgépeknek nem lesz hatása a háborúra, ugyanúgy meg fogják semmisíteni azokat, mint ahogy a tankokat.
444
Forrás: https://444.hu/ Külföld A propagandahálózat célja az Ukrajnának nyújtott EU-s támogatások felfüggesztése volt.
444
Forrás: https://www.fociclub.hu/ Külföld Lezajlottak a pótselejtezők...
Fociclub
Forrás: https://liner.hu/ Külföld Állítása szerint a támadók elsődleges célja ez volt, ám látva, hogy megerősítették a biztonsági intézkedéseket, megváltoztatták terveiket és az orosz-ukrán határ felé indultak. The post Lukasenko: a moszkvai terrortámadás elkövetői Fehéroroszországba próbáltak menekülni first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Alekszander Lukasenka fehérorosz elnök felvetette a Suwalki-folyosó elleni támadás lehetőségét. The post Lukasenka egy fehér pomerániai spitzet simogatva érdeklődött a Suwlaki-folyosó elleni támadásról first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról. The post Lukasenka lengyel és litván területek megszállásáról kérdezte parancsnokát first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://neokohn.hu/ Külföld Nem ez az első antiszemita megjegyzés az ukrán elnökkel kapcsolatban Oroszországból, amely Ukrajnát "náci" rezsimnek állítja be. A Moszkva megint kicsit lezsidózta Zelenszkijt bejegyzés először Neokohn-én jelent meg.
Neokohn
Forrás: https://www.fociclub.hu/ Külföld Mudryk hajrában szerzett gólja Európa-bajnoki részvételt ér...
Fociclub
Forrás: https://telex.hu/ Külföld A szovjet utódállamot 30 éve irányító elnök arról tájékozódott, jól védi-e az ország a határait a Baltikum és Lengyelország felől.
telex
Forrás: https://hirklikk.hu/ Külföld A Moszkva mellett Crocus City Hall elleni múlt heti véres terrortámadás végrehajtói előbb Fehéroroszországba akartak menekülni, de a fokozott biztonsági intézkedések miatt oda nem juthattak be, ezért másfelé fordultak, és az ukrán határ felé vették az irányt – jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden újságíróknak, szavait a BelTA fehérorosz állami hírügynökség idézte.
HírKlikk
Forrás: https://24.hu/ Külföld Lukasenka szavai nem támasztják alá azt az elméletet, hogy a merénylők ukrán kapcsolatokkal rendelkeznének. The post A fehérorosz elnök cáfolja Putyinék állításait a krasznogorszki merénylettel kapcsolatban first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Külföld Putyin szövetségese közölte, országába nem tudtak bejutni a merénylők, ezért mentek Ukrajna felé.
Magyar Nemzet
Forrás: https://mandiner.hu/ Külföld „Az első percekben, akárcsak Oroszországban, a térség egy részében fokozott biztonsági rendszerre váltottak” – jelentette ki a fehérorosz elnök.
Mandiner
Forrás: https://www.blikk.hu/ Külföld Aljakszandr Lukasenka szerint először Fehéroroszország felé indultak el az orosz Crocus City Hallban támadó tádzsik terroristák. A fehérorosz elnök újságírók kérdéseire válaszolva részleteket közölt együttműködéséről Vlagyimir Putyinnal, illetve a terrortámadás elkövetőinek letartóztatásáról.
Blikk.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A moszkvai merénylők vallottak és felfedték egy törökországi terroristaközpont helyét, ahol a fegyveres kiképzést kaptak. A török terrorelhárítók azonnal léptek és hétfőn 40 radikális dzsihadistát vettek őrizetbe. A felszámolt csoport Putyin elnök sajtótájékoztatója szerint az Iszlám Állam egyik szárnya volt. Vlagyimir Putyin egyértelműen a terroristákat nevezte meg elkövetőként, ám még mindig folyik a nyomozás a […] A GEOrgPOLITIKA – Negyven iszlamistát vettek őrizetbe bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://telex.hu/ Külföld A belarusz elnök szerint a támadók Moszkvából eredetileg Belarusz felé vették az irányt, ami ellentmond a terrorista támadás mögött Ukrajnát sejtető orosz értelmezésnek.
telex
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök menesztette Olekszij Danyilovot az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkári posztjáról – derült ki az államfő hivatalos honlapján kedden közzétett rendeletéből. Zelenszkij egy másik rendelettel a külső hírszerző szolgálat eddigi vezetőjét, Olekszandr Litvinenkót nevezte ki erre a posztra. Litvinenkót pedig Oleh Ivascsenko váltja a külső hírszerzés élén. Ivascsenko ezelőtt a […] A Az ukrán elnök leváltotta a védelmi tanács titkárát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.origo.hu/ Külföld A fehérorosz elnök szerint minden provokációnak katonai eszközökkel kell véget vetni.
Origo
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán határ túloldalán, legyen valaki ukrán, magyar, vagy épp ruszin, most érti igazán, mekkora kincs a béke. A kárpátaljai katonatemetőben, ahol egymás mellett fekszik ukrán és magyar, a fejfák üzennek. A huszonéves fiúk és édesapák sírjai között, amelyekre árván maradt gyermekeik a kedvenc plüssmacijukat fektették, mindenki némán és könnyes szemmel imádkozik. És a friss […] A Félelemben élni a harcoktól távol is – Kárpátalján járt Böjte Csaba ferences szerzetes bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.fociclub.hu/ Külföld Magyarország - Koszovó, Spanyolország - Brazília, Németország - Hollandia többek között a mai "menü"
Fociclub
Forrás: https://www.hatharom.com/ Külföld Lengyelországban topfavoritok az ukránok, de Izland egy nagy meglepetést már behúzott.
Hathárom
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld Rákapcsolódott hétfőn a Szojuz MSZ-25 űrhajó orosz-fehérorosz-amerikai legénységével a Nemzetközi Űrállomás (ISS) Pricsal nevű moduljára - volt látható a repülésirányítás élő közvetítésében.
Infostart