Hírkategória - Légi közlekedés
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Majdnem az egész évre tervezett hiányt összehozta a költségvetés mindössze három hónap alatt, a Budapest Airport Zrt. megvásárlásától azonban nem tágít a kormány. Miért? The post Mitől lett ilyen drága a Budapest Airport, amit bármi áron meg akar venni a kormány? first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://mandiner.hu/ Közlekedés A bérlés a személyzetre is vonatkozik.
Mandiner
Forrás: https://hvg.hu/ Közlekedés Az Austrian Airlines viszont továbbra is repül az iráni fővárosba.
HVG
Forrás: https://24.hu/ Belföld Ha ilyen magas már most a költségvetési hiány, és el kell halasztani 675 milliárdnyi beruházást, akkor miért ragaszkodik a kormány a Budapest Airport visszavásárlásához, és mikor kerülhet pecsét a szerződésre? The post Miért ragaszkodnak a Budapest Airport megvásárlásához? first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.origo.hu/ Közlekedés Most közölték, hogy már napok óta nem mernek Iránba repülni.
Origo
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Gazdaság Néhány héten belül ismét magyar többségi tulajdonba kerül a Liszt Ferenc repülőtér. A témában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértőt és Hecker Flóriánt, a Világgazdaság újságíróját kérdeztük.
Hír TV
Forrás: https://liner.hu/ Belföld Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részleteket árult el a kormány tervezett repülőtér-vásárlási lépéseiről. The post 80%-ot vesz a magyar állam a Budapest Airportból first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A francia Vinci 20 százalékos részesedést szerezhet a Budapest Airportban, és a konzorciumhoz csatlakozhat még a katari állami befektetési alap is – mondta el Nagy Márton újságíróknak a Bloomberg tudósítása szerint. A miniszter hozzátette, hogy még néhány hétig elhúzódhat a reptér megvásárlása.
Portfolio
Forrás: https://mandiner.hu/ Közlekedés A Boeing repülőgépek sorozatos meghibásodásai miatt az év végén távozik a vezérigazgató, és a cégvezetés is átalakul. Az amerikai vállalat gondjai az egész légi közlekedési ágazatra kihatnak, egyebek közt nőhetnek a jegyárak. Európai versenytársa, az Airbus sem örül a Boeing bajainak.
Mandiner
Forrás: https://hirklikk.hu/ Technika A Boeing gépeket ért szerencsétlenségek után a TikTok tele van gúnyolódó megjegyzésekkel, képekkel. Egyiken egy készülődő utas mutatja, milyen szerszámokat visz magával a repülőútra, hogy szükség esetén a helyszínen végezhessen javításokat. A másik azt írja: „Imádkozzatok értem, rajtam lesz az öv az egész úton”. Háy György volt Malév-pilóta szerint azért nem ennyire riasztó a helyzet. A számok azt mutatják, hogy a 2023-as év a légi közlekedés történetének egyik legbiztonságosabb időszaka volt.
HírKlikk
Forrás: https://24.hu/ Külföld Mi ez a felfordulás a rendszeretőnek tartott németeknél? The post Még nem látni a németországi sztrájkhullám végét first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld Nyár elejétől különböző országokból összesen heti negyven járatot indít majd Tel-Avivba az ír légitársaság.
Infostart
Forrás: https://hvg.hu/ Közlekedés Újra repülni fog Izraelbe a Ryanair. Nyár elejétől heti 40 járatot indít majd Tel-Avivba.
HVG
Forrás: https://www.napi.hu/ Külföld A legtöbb nagy nemzetközi légitársaság a Hamász palesztin fegyveres csoport október 7-i támadásait követően függesztette fel az Izraelbe irányuló járatokat. A Ryanair ír légitársaság ... ...
Napi.hu
Forrás: https://index.hu/ Gazdaság Négy részletben emeltek.
Index
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Megemelte a Wizz Air részvényeire vonatkozó célárát a Concorde, a modellfrissítést követően a célár 33 font, ami több mint 50 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az elemző ajánlása változatlanul vétel.
Portfolio
Forrás: https://www.blikk.hu/ Külföld Közel száz járatot törölt a Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata, az Austrian Airlines április 4-én, csütörtökön. Két budapesti járat is érintett. Eközben a Lufthansa megállapodott a többször is sztrájkoló dolgozóival.
Blikk.hu
Forrás: https://liner.hu/ Külföld A Wizz Air bejelentette, hogy áprilistól hetente két alkalommal közvetlen járatokat indít Budapest és Moldova fővárosa, Kisinyov között. The post Újraindítja egyik népszerű járatát a Wizz Air first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A reptér visszavásárlása továbbra is ütemezetten halad, a tranzakció a végső fázisában jár, állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Mfor
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közlekedés „Olyan helyzetre nem is emlékszem, amikor üzemanyaghiány miatt nem tudott felszállni egy gép a budapesti repülőtérről”, mondta név nélkül nyilatkozó informátorunk. Ami még soha nem fordult elő, az most, a múlt héten csütörtökön és pénteken megtörtént. A Budapest Airport mossa kezeit: átmeneti készletezési problémáról volt szó.
HírKlikk
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Moldova fővárosát az utazni vágyók áprilistól hetente két alkalommal is látogathatják azok, akik a Wizz Air légitársasággal szeretnék ezt megtenni.
Pénzcentrum - Utazás
Forrás: https://nlc.hu/ Belföld A WizzAir újraindítja Budapest és Chișinău közti repülőjáratát. The post Újabb fővárosba repül Budapestről a Wizz Air first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság “Az elmúlt évtized munkájával elértük, hogy Magyarország ma már híd szerepet tölt be Európa és Kína gazdasági együttműködésében” – jelentette ki a Pénzügyminisztérium keddi közleménye szerint Varga Mihály, miután Lan Foan kínai pénzügyminiszterrel tárgyalt Pekingben. A magyar tárcavezető kiemelte: Kína mára Magyarország legnagyobb Európán kívüli befektetőjévé és legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált, pénzügyi kapcsolataink folyamatosan erősödnek. […] A Varga Mihály: szintet léptek a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld A Szaharából érkező sűrű homokvihar érte el hétfőn Görögországot, az év ezen szakaszában szokatlanul meleg időjárást kísérő légköri viszonyok különösen Athénban és Szalonikiben okoznak fennakadásokat a légi közlekedésben, valamint az egészségre is veszélyesek - jelentette az ERT görög közszolgálati televízió.
Infostart
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A Szaharából érkező sűrű homokvihar érte el hétfőn Görögországot, az év ezen szakaszában szokatlanul meleg időjárást kísérő légköri viszonyok különösen Athénban és Szalonikiben okoznak fennakadásokat a légi közlekedésben, valamint az egészségre is veszélyesek - jelentette az ERT görög közszolgálati televízió.
Portfolio