Hírkategória - Németország
Hírek a mai napon: 3 db
Forrás: https://www.vezess.hu/ Külföld Átfogó klímavédelmi törvénycsomagra van szükség a német közlekedési miniszter szerint, mert az autózással már csak brutális intézkedések árán lehet szén-dioxid kibocsájtást csökkenteni. The post Autótilalmat lengetett be egy német miniszter first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az új ukrán mozgósítási törvény értelmében nemcsak 27-ről 25 évre csökkentették a frontszolgálatra behívhatók életkorát, de a börtönökben raboskodó elítélteket is beránthatják. Ez alól kivételt képeznek a gyilkosok, a szexuális bűncselekményt elkövetők, és akiket kémkedés vagy hazaárulás miatt ítéltek el. Nőkre még nem vonatkozik a mozgósítás, ők egyelőre önkéntesként jelentkezhetnek a hadseregbe. Ukrajna megpróbál az […] A GEOrgPOLITIKA – A börtönből a frontra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://nb1.hu/ Külföld A DFB (Német labdarúgó-szövetség) hivatalos oldalán tudatta, hogy meghosszabbították Julian Nagelsmann szerződését. A német szövetségi kapitánnyal egészen a 2026-os világbajnokságig […] A Döntöttek a német válogatott szövetségi kapitányának sorsáról bejegyzés először nb1.hu-én jelent meg.
NB1.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Fa- és cserjeültetésben vettek részt a Provident munkatársai, valamint az FTC futballistái és az U10-es utánpótlás csapat tagjai, hozzájárulva ezzel a Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapodásához. Mint ismert, 28 fordulót követően a Ferencváros vezeti az NB I-et. A Fradi előnye 14 pont a második helyen álló Pakssal szemben. Az éllovas szombaton a Kisvárdát fogadja. Amennyiben az […] A Dibusz Dénes a PS-nek: bárki ellen képesek vagyunk jó eredményt elérni, az EB-n sem lesz másként (Galériával!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Külföld Az Abrams tankokra Németországban tanítják be az ukránokat, itt akart robbantani a Kreml Berlin szerint. Baerbock külügyminiszter behívatta az orosz nagykövetet.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból – közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán. A közlemény szerint erről azon a megbeszélésen esett szó, amelyet Ivan Vihivszkij, az ukrán országos rendőrfőnök Berlinben folytatott Holger Münch-hel, a német Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal elnökével. Az Oroszország háborús […] A Közel kétszáz Ukrajnából elhurcolt gyermeket találtak meg Németországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét, akivel az illegális migrációról valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről is tárgyaltak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: nagyra értékeljük a tartományi kormányfő elkötelezettségét a magyar-német kétoldalú kapcsolatok […] A Orbán Viktor: a magyar-német kapcsolatok előremutató elemeire kell összpontosítani bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.autonavigator.hu/ Külföld Volker Wissing, a német közlekedésügyi miniszter meglehetősen kemény szankciókat helyezett kilátásba, miután Németország nem tudta hozni a tőle elvárt klímavédelmi
Autónavigátor
Forrás: https://ng.hu/ Külföld A tó természetes folyamatoknak köszönhetően nyerte el turistacsalogató árnyalatát. The post Lilává vált egy németországi tó vize first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Mint ismert, nemrég Németország lett a kilencedik állam a világon, amely legalizálta a kannabisz rekreációs célú használatát. Viszont továbbra is igaz, hogy aki Németországból füvet hoz át a határon, az törvénysértést követ el. Szakértők szerint így viszont, a schengeni övezet könnyű átjárhatósága miatt ellenőrizhetetlenné fog válni a kábítószer beáramlása. Csákó Ibolya, az ORFK Bűnügyi Főosztályának […] A Nyugalomra int a magyar rendőrség a német drogliberalizáció után, de továbbra is monitorozzák a törvény következményeit (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Szepessy József életútja megérne egy nagy mozifilmet. A magyar nép részéről pedig egy hatalmas és örökös elismerést. A Szatmárnémetiben született vívó disszidált Romániából és később német színekben ért el hatalmas eredményeket. Többek között Schmidt Pál ellen is pástra lépett. Azonban a legendás sportoló sosem feledte Magyarországot, és azt sem, hogy magyar vér csörgedezik az ereiben. […] A Szepessy József német színekben lett vívásban világbajnok, de a szíve hazánkért dobog – Mi kérdezünk bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.vezess.hu/ Külföld Meggyűlt a baja a rendőrökkel az új Lamborghini Urus álcázott változatának egy németországi próbaút során. Ki is használták a lehetőséget a lesifotósok. The post Álcafestésben került bajba az új Lamborghini first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A német parlament alsóháza pénteken megszavazta, hogy ősztől készpénz helyett speciális bankkártyára utalják a Németországban tartózkodó menedékkérők és migránsok szociális juttatását. A jogszabályt támogató képviselők szerint az új rendszer segíthet megakadályozni, hogy a migránsok a német államtól kapott juttatásokat embercsempészek kifizetésére használják, vagy hazautalják szülőföldjükre a családjuknak. A kártya napi szinten vásárolt árucikkekre és szolgáltatásokra […] A A német parlament megszavazta a mendékkérők és migránsok készpénzhasználatának korlátozását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Kerekasztal beszélgetést tartottak a Drogkutató Intézet csütörtökön, értékelendő a német droglegalizációt, és annak Európai Unióra gyakorolt hatását. Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte nincs könnyű vagy nehéz drog, a marihuánára is rá lehet szokni, és ugyanolyan függővé lehet válni tőle, mint bármilyen más kábítószertől. Az adatok szerint a rendszeres […] A Szakértő a német droglegalizációról: Nincs olyan, hogy “könnyű drog”, csak drog van bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Iszlamista indíttatású terrormerénylet előkészítésének gyanújával tartóztattak le három fiatalkorút a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban – közölte pénteken a düsseldorfi főállamügyészség. A 15-16 éves fiatalokat még húsvéthétvégén vették őrizetbe az ügyészség antiterrorista központjának (ZenTer NRW) kezdeményezésére, azóta vizsgálati fogságban vannak – közölte az ügyészség, megerősítve a Bild című lap értesülését. A közlés szerint alapos a gyanú, hogy […] A Iszlamista merényletet terveztek Németországban, három fiatalkorút tartóztatott le a rendőrség bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://agroforum.hu/ Külföld Pontosan ez történt Szász-Anhalt tartományban egy gazdával. Errefelé szinte már rendszeresen akár 10 méter mély lyuk jelenik meg hirtelen a földeken. A veszélyes jelenségnek geológiai magyarázata van. The post Nagy bajba került egy termelő, szó szerint megnyílt a földje appeared first on Agrofórum Online.
Agrofórum
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Intézkedéscsomagot fogadott el szerdán a német kormány az ukrajnai újjáépítés támogatására, ennek részeként hiteleket nyújtanak az ukrán kis- és középvállalatoknak, és garanciát vállalnak a német cégek ukrajnai beruházásaira. Az ukrajnai újjáépítésről június 11-12-én Berlinben Olaf Scholz német kancellár és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására tartandó nemzetközi konferenciához való hozzájárulásról van szó – hangsúlyozta közös közleményében […] A A német kormány intézkedéscsomagot fogadott el Ukrajna újjáépítésének segítésére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.vezess.hu/ Külföld A következő pár évben jelentősen változhat a Forma-1-es versenynaptár, régi pályák kerülhetnek vissza, de akár új helyszínek is bemutatkozhatnak. The post F1: Németország visszatérne, Kína duplázna first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Nancy Faeser szövetségi belügyminiszterasszony is megszólalt az új bűnügyi statisztika ügyében, amelyet a napokban adott ki a Bundeskriminalamt, a Szövetségi Bűnügyi Hivatal. Németországban 2023-ban 5,6 millió bűncselekményt követtek el, ez 4,4 százalékos emelkedést mutat az előző évvel. Az elkövetők közül 700.000 migrációs hátterű ez pedig 13,5 százalékos emelkedést mutat egy éven belül. A szám azonban […] A GEOrgPOLITIKA – Már a német belügyminiszter is migránsbűnözésről beszél bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A 2017-től 2021-ig tartó csökkenés után az utóbbi két évben ismét emelkedett és tavaly elérte a 2016-os szintet Németországban a regisztrált bűncselekmények, köztük az erőszakos bűnesetek száma – jelentette kedden a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA). A közzétett 2023-as adatok alakulásához a hivatal szerint hozzájárulhattak a koronavírus-járvány hatásai, valamint az áremelkedések és a migráció is. […] A Két éve folyamatosan emelkedik a bűncselekmények száma Németországban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://ng.hu/ Külföld A védelmi rendszert a germán törzsek elleni betörésekre válaszul emelték. The post Barbárok ellen épített erődöt találtak first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld Schleswig-Holstein kormányzata mintegy harmincezer munkavállaló számítógépét állítja át nyílt forráskódú rendszerre, és nem használja többé a Microsoft termékeit.
Qubit
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A rendőrség hajtóvadászatot indított, miután megkéseltek egy babakocsit toló anyát Bradfordban, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe – írja a BBC. A támadás szombat délután történt a Bradford Westgate városrészében. A rendőrség egy 25 éves férfit keres, s bár a BBC kínosan kerüli leírni, de a felvételek alapján egyértelműen migrációs hátterű elkövetőről van szó. A […] A Migrációs hátterű férfi késelt halálra egy babakocsit toló anyát Bradfordban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://neokohn.hu/ Külföld Négy fiatal zavart meg egy Izraellel szolidaritást kifejező virrasztást, az egyikük, a migráns hátterű, szíriai megütött egy 60 éves férfit, aki az egyik szemére megvakult. A Németországban komoly összeget ítélt meg a bíróság egy antiszemita támadásért bejegyzés először Neokohn-én jelent meg.
Neokohn
Forrás: https://nb1.hu/ Külföld Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban rendezett mérkőzés 6-0-s vereséggel ért […] A Súlyos vereségbe szaladtak bele a magyar lányok a németek ellen bejegyzés először nb1.hu-én jelent meg.
NB1.hu