Hírkategória - Oktatás
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Belföld 112 731-en jelentkeztek az idei májusi-júniusi érettségi vizsgákra. 2024-től változtak a vizsgakövetelmények. A tanárok szerint a magyarérettséginél visszalépés történt.
Pénzcentrum
Forrás: https://nlc.hu/ Belföld Marianna gyerekkora óta tanárnak készült. Nagyon hamar megfogadta, amint esélye lesz rá, iskolát nyit az olyan gyerekek számára, akikkel csak a baj van, akik rendszerint az iskolai folyosókon vagy igazgatói irodákban végzik. A figyelemhiányos gyerekek sorsa a szívügyévé vált, értük alapította meg a Turbó Tanodát, ahol a gyerekek az iskolai tananyagnál jóval többet kapnak. Nézzetek be erre a fantasztikus helyre velünk, es tudjátok meg, miért nem akarnak innen szünetre menni a gyerekek, miért marad el a verekedés, miért tanul meg az a gyerek írni-olvasni pár hónap alatt, akiről már réges-rég lemondtak a korábbi iskolájában, sőt, akiről már saját maga is lemondott. The post Sírva érkeznek hozzám a szülők! – Marianna a figyelemhiányos gyerekeket menti a magyar közoktatásból first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://444.hu/ Belföld A Kulturális és Innovációs Minisztérium elé vonultak, hogy a pénzükről tárgyaljanak. Hankó Balázs most már tisztábban látja, hogy mennyit keresnek az oktatók, és egyetértett abban, hogy bérfejlesztésre van szükség.
444
Forrás: https://444.hu/ Belföld A rektor pozíciója kiüresedett, a kancellár lesz a döntéshozó a lényegi kérdésekben.
444
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld A Klebelsberg Központ hallgat, és a rendőrök is szűkszavúak, csak a Tanítanék Mozgalom akciója utal az egyik igazgató kilétére. Egy harmadik tankerületi vezető ellen is nyomoztak, de a hatóságok szerint ott mégsem történt visszaélés.
Szeretlek MO
Forrás: https://mfor.hu/ Belföld A belügyminisztérium irányította rendőrség nyomoz a belügyminisztérium felügyelete alá tartozó tankerületek vezetői ellen.
Mfor
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Belföld Az egyetemek indulása előtt sok diák számára fontos lépés a bankszámla nyitása.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Belföld A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ nem árulta el, ő tett-e feljelentést az egyik ügyben.
Pénzcentrum
Forrás: https://24.hu/ Belföld Az etikus, valamint a szabály- és normakövető magatartást is nézik. The post Nyilvánosságra hozták a pedagógusok teljesítményértékelésének szempontjait first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Az államtitkárság közleményében Brüsszelre és egyes nyugati vezetők háborúpárti politikájára mutogat. The post Felsőoktatási béremelés: a kormány türelmet kér first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld Brüsszel és a háború miatt nem tud most emelni a kormány.
444
Forrás: https://mfor.hu/ Belföld Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Mfor
Forrás: https://24.hu/ Belföld Jelentős taglétszámcsökkenéssel számolnak a szakszervezetek. The post Alkotmánybírósághoz fordulnak a közszférás munkavállók egy parlamenti döntés miatt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/ Belföld Miután Hankó Balázs államtitkár szerdán bejelentette a parlamentben, hogy az ELTE és a BME dolgozóinak bérszintje milyen magas szerinte, a felsőoktatási dolgozók a bérpapírjaikkal mentek a a minisztérium elé tüntetni. Az álláspontok nem sokat közeledtek, újabb tüntetés jöhet következő héten.
Szabad Európa - Külföld
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/ Belföld Miután Hankó Balázs államtitkár szerdán bejelentette a parlamentben, hogy az ELTE és a BME dolgozóinak bérszintje milyen magas szerinte, a felsőoktatási dolgozók a bérpapírjaikkal mentek a a minisztérium elé tüntetni. Az álláspontok nem sokat közeledtek, újabb tüntetés jöhet következő héten.
Szabad Európa - Külföld
Forrás: https://qubit.hu/ Belföld Kortárs művészek, orvosok és páciensek közösen dolgoztak azon az egyedülálló kiállításon, ami május 31-ig látható a Semmelweis Egyetem Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetében. De mi az a C80, és lehet-e egy sokszor halálos betegség esetében esztétikáról beszélni?
Qubit
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Belföld Gregor Anikó szerint ha 200 milliárdból épül az új Pázmány-campus, akkor a maradék állami fenntartású felsőoktatási intézmények bérhelyzetét is gyorsan rendezhetnék.
Klubrádió
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Megmutatták, hogy nem egészen annyit keresnek, mint amennyit az államtitkár gondol.
telex
Forrás: https://nlc.hu/ Belföld Újabb botrány van kialakulóban az SZFE-n. The post Szexuális zaklatás miatt vizsgálódnak egy budapesti egyetem tanára ellen first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://444.hu/ Belföld A négy megmaradt állami egyetem dolgozói vonultak a Kulturális és Innovációs Minisztérium elé. Miután Hankó Balázs államtitkár a parlamentben azt mondta, hogy nem annyit keresnek a felsőoktatási dolgozók, amennyit állítanak, ezért a bérpapírjaikkal érkeztek a demonstrációra, és megmutatták, mennyi a fizetésük.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Az oktatás hosszú távú befektetés, Afrika jövője a kontinens fiataljainak oktatásában rejlik – jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője Brüsszelben csütörtökön. Az Európai Uniónak és tagországainak a globális oktatásban betöltött szerepéről tartott konferencián az MTI-nek nyilatkozva Hölvényi György hangsúlyozta: Európának érdeke, hogy a felnövekvő afrikai generációk erőforrást és ne […] A Hölvényi György: Afrika jövője a kontinens fiataljainak oktatásában rejlik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Volt, aki kifogásolta, hogy a vizsgálat idejére nem függesztették fel a kollégát, egy másik pedagógus már az érinett kirúgását feltételezi, „annyira nyilvánvaló” az ügy. (Kultúra)
Népszava
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld Az érintett tanár nem tud ellene folyó vizsgálatról. Ha valakit mégis megbántott volna, nyugodtan keresse fel, és bocsánatot fog tőle kérni.
Szeretlek MO
Forrás: https://hvg.hu/ Belföld A gyanúba keveredett tanárt a vizsgálat idejére nem függesztették fel.
HVG
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Belföld A Telex azt írja, a beszámolók szerint a szakmájában díjazott, elismert oktató szexuális töltetű megjegyzései a durvább nyomulástól a kisebb beszólásokig terjedtek.
Klubrádió