Hírkategória - Tőzsde
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,66 pontos emelkedéssel nyitott pénteken, a csütörtöki záró értékéhez képest tehát alig emelkedett.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság A Mol és az OTP háza táján is izgalmas dolgok történnek. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,66 pontos emelkedéssel, 67 205,73 ponton nyitott pénteken.Az Equilor Befektetési Zrt. ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Az ázsiai piacokon vegyes mozgásokkal telt a reggel, ezt követően azonban Európa és Amerika tőzsdéin is visszafogott emelkedéssel indulhat a nap. Gazdasági események szempontjából ma idehaza reggel az építőipari statisztikákra, külföldön pedig az 5 éves amerikai inflációs adatok publikálására lesz érdemes figyelni. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Kedvező hangulatban indul a nap a magyar tőzsdén, a blue chipek közül az OTP vezeti az emelkedést.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Alaposan átírta a korábbi kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozásokat a szerdai vártnál magasabb amerikai inflációs adat, ez pedig a tőzsdék mellett a devizapiacra, így pedig a forintra is komoly hatással lehet a következő időszakban, a dollár-forint grafikonján ráadásul most egy érdekes technikai alakzat is megfigyelhető, ami alapján hamarosan nagyobb elmozdulásra lehet számítani.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Az ázsiai piacokon vegyes mozgásokkal telt a reggel, ezt követően azonban Európa és Amerika tőzsdéin is visszafogott emelkedéssel indulhat a nap. Gazdasági események szempontjából ma idehaza reggel az építőipari statisztikákra, külföldön pedig az 5 éves amerikai inflációs adatok publikálására lesz érdemes figyelni. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Főként a kínai autógyártók olyan erős árversenyt generálnak az elektromos autók piacán, hogy azzal a nyugati gyártók egyre nehezebben tudják tartani a lépést, ezt is árazzák a tőzsdén a befektetők, több EV-gyártó részvényárfolyama új történelmi mélypontra esett. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.
Portfolio
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Csökkenéssel zártak csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacok. A dollárindex 0,24 százalékkal 105,43 pontra ment fel. Az eurót 0,28 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0712 dolláron. ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,21 pontos, 0,1 százalékos csökkenéssel 67 205,07 ponton zárt csütörtökön. A magyar részvénypiac még így is jobban teljesített, mint ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,21 pontos, 0,1 százalékos csökkenéssel 67 205,07 ponton zárt csütörtökön.
Pénzcentrum
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld A 4iG adósságrendezési javaslatot küldött az izraeli SpaceCom űripari vállalatnak. Ennek részleteiről és hátteréről az InfoRádió Korányi G. Tamás tőzsdei szakértőt kérdezte.
Infostart
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Komolyabb lefordulást láttunk tegnap a piacon, főleg az Egyesült Államokban, miután ismét a vártnál magasabb inflációs adat érkezett. Ennek a piac szempontjából elsősorban az volt az olvasata, hogy mivel az infláció ragadósnak ígérkezik, így még inkább kitolódhatnak a Fed kamatvágásai, amelyekből a jegybank hármat ígért az idei évre. Az amerikai tőzsdéken látott mínuszokat nagyrészt lekövettek az ázsiai piacok is, bár az esés mérsékeltebb volt, ami pedig Európát illeti, itt a  kereskedés első szakaszában iránykeresés látszott, majd később megérkezett a hangulatromlás. Ugyan a magyar piac történelmi csúcson indította a napot, de azóta visszaadta az emelkedést a BUX.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság 2024. április 10-én zárta a Julius-Globe Kft. és leányvállalata felvásárlását a NAVIGATOR Investments Nyrt. A tranzakció keretében újabb technológiai vállalat került a cégcsoportba. Több évvel ezelőtt kezdődtek meg az egyeztetések az időközben Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján jegyzett NAVIGATOR vezetése, valamint a Győrújbaráton működő Julius-Globe tulajdonosai között egy esetleges felvásárlásról. A tárgyalássorozatot követően a NAVIGATOR Csoport a felvásárlási tranzakcióval a sajátjánál nagyobb eredménytermelő képességet felmutató vállalatot emel a portfóliójába - derül ki a társaság csütörtöki közleményéből.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Az alapos kutatás és a megfelelő kockázatkezelés kulcsfontosságú a tőzsdei vagyonépítésben. Csatlakozz hozzánk, hogy megismerd a legfrissebb stratégiákat és módszereket a sikeres befektetéshez, és lépj közelebb a pénzügyi függetlenséghez!
Portfolio
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön a nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Ma először történik olyan Magyarországon, hogy munkanapon terhelik vissza a Paksi Atomerőmű termelő blokkjait a menetrendezés során a napsütéses idő és a már 6000 MW feletti naperőművi kapacitás miatt – hívta fel a figyelmet a Portfolio mai Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján Orbán Gábor. Az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója arra is rámutatott, hogy mivel tavaly nyárhoz képest duplázódott a beépített naperőmű kapacitások volumene Magyarországon, így "borzasztó erős lesz idén a kannibalizációs hatás". Ez azt jelenti, hogy a tavalyi 74 napról 100-110-re ugorhat idén az olyan napok száma, amikor negatív áras órák alakulnak ki a magyar áramtőzsdén.
Portfolio
Forrás: https://168.hu/ Gazdaság A kriptopiaci szereplők – szolgáltatók, kereskedési platformok – által működtetett ökoszisztéma jelenleg még felügyelet, garanciális és kárviselési szabályok nélkül működik itthon. Alapvető fontosságú ezért, hogy a fogyasztók előzetesen tájékozódjanak arról: pontosan milyen kockázatai vannak az általuk igénybe veendő kriptoeszközöknek (pl. a Bitcoinnak), illetve kriptotőzsdéknek (pl. a Binance-nek). Az MNB eközben felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére – közölte a jegybank.
168
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Csekély elmozdulással vegyesen változtak a csütörtöki nyitásban a főbb európai tőzsdeindexek. Az összeurópai STOXX 600 index 0,06 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,13 százalékkal ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,20 pontos emelkedéssel, 67 271,48 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest minimálisan erősödött.  Varga Zoltán ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Komolyabb lefordulást láttunk tegnap a piacon, főleg az Egyesült Államokban, miután ismét a vártnál magasabb inflációs adat érkezett. Ennek a piac szempontjából elsősorban az volt az olvasata, hogy mivel az infláció ragadósnak ígérkezik, így még inkább kitolódhatnak a Fed kamatvágásai, amelyekből a jegybank hármat ígért az idei évre. Az amerikai tőzsdéken látott mínuszokat nagyrészt lekövettek az ázsiai piacok is, bár az esés mérsékeltebb volt, ami pedig Európát illeti, itt iránykeresés látszik, de a magyar piac még a vegyes hangulatban is történelmi csúcsot döntött. A befektetők közben az EKB kora délután esedékes kamatdöntését várják.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Komolyabb lefordulást láttunk tegnap a piacon, főleg az Egyesült Államokban, miután ismét a vártnál magasabb inflációs adat érkezett. Ennek a piac szempontjából elsősorban az volt az olvasata, hogy mivel az infláció ragadósnak ígérkezik, így még inkább kitolódhatnak a Fed kamatvágásai, amelyekből a jegybank hármat ígért az idei évre. Az amerikai tőzsdéken látott mínuszokat nagyrészt lekövettek az ázsiai piacok is, bár az esés mérsékeltebb volt, ami pedig Európát illeti, itt a határidős indexek állása alapján vegyes nyitásra lehet számítani.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Az elmúlt hónapokban nagyot emelkedett több nyersanyag ára, a befektetők pedig elkezdték venni az ezekhez a termékekhez köthető vállalatok részvényeit is, így van ez Kínában is, írja a Bloomberg.  A nyersanyagpiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Ma reggel az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően a délelőtti emelkedést nagyrészt visszaadták az európai tőzsdék, és Amerika is nagyobb mínuszban zártak, miután a délutáni amerikai inflációs adat a vártnál magasabb lett, melynek hatására tovább mérséklődtek a kamatvágással kapcsolatos várakozások: a dollár komoly erősödésbe kapcsolt, a tőzsdék pedig lefordultak. A magyar piac azonban a forint markáns gyengülése ellenére is jól állta a sarat, az OTP vezetésével a BUX új történelmi csúcsot ért el.
Portfolio
Forrás: https://index.hu/ Gazdaság Soha nem volt ilyen magas a BUX index.
Index
Forrás: http://gazdasagportal.hu/ Külföld Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán. A londoni FTSE-100 mutató 0,33 százalék, a frankfurti DAX-index 0,11 százalék plusszal zárt, a párizsi CAC-40 index 0,05 százalékkal gyengült. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,17 százalékkal emelkedett. Az európai tőzsdezárás után (17.45 óra körül) New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 1,29 százalékos, az S&P 500-as ...
Gazdaság Portál