Hírkategória - Tudomány
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Óva int az élő állat húsvéti ajándékozásától az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület. The post Ne legyen ajándék húsvétra élő állat! first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Ismét győrújbaráti kameránk kapta lencsevégre a ritka jelenséget.
Időkép
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Viharos északnyugati szél süvít az Észak-Dunántúlon és 10 fokkal hidegebb van, mint az ország másik felén.
Időkép
Forrás: https://liner.hu/ Tudomány A SLIM új képeket is küldött a Holdról. The post A második éjszakát is túlélte a Holdon a japán holdszonda first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://liner.hu/ Külföld Aggodalmuk nem alaptalan: a 2017-es napfogyatkozás idején (az esemény előtt és után 3 nappal) több mint ezerrel emelkedett a közúti halálesetek száma az Egyesült Államokban. The post Közúti halálesetek: aggódnak a szakértők a közelgő napfogyatkozás miatt first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: http://www.borsonline.hu/ Tudomány Minél hamarabb ki kell lőni az űrhajósokat.
BorsOnline
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Tudomány Egy társusuk kitoloncolását próbálták megakadályozni.
Magyar Nemzet
Forrás: https://raketa.hu Tudomány A Claude 3 Opus átvette a vezetést a Chatbot Arenában, de az OpenAI már készül a válasszal.
Rakéta
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Tudomány A Radarban erről a különleges ornitológusi tevékenységről láthatnak a nézők különleges felvételeket és kapnak első kézből sok-sok információt.
Hír TV
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A thaiföldi Lop Buri tartományban külön rendőri egységet állítottak fel a rosszul viselkedő makákók ellen - tette közzé a hírt az MTI. The post Rakoncátlan makákók Thaiföldön first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://hvg.hu/ Technika Mások mellett az Amazon és a Google dollármilliárdokban mérhető befektetése áll az Anthropic nevű amerikai saját nagy nyelvi modellje, a Claude fejlesztése mögött. Azért tették bele a pénzt, mert úgy gondolták, ez a platform lenyomhatja a ChatGPT-t. És ez most meg is történt.
HVG
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Remek időjárás vár azokra, akik a szabadban töltenék az ünnepi hétvége nagy részét, de a széllel számolni kell.
Időkép
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Tudomány Szakadással fenyeget a szocialistáknál a külföldi hitelhez való viszony, mert vannak, akik nem elleneznék. Korányi Frigyes pénzügyminiszter szerint bolondokházába való, aki akadályozná a kölcsönt.
Magyar Nemzet
Forrás: https://hvg.hu/ Tudomány Bekerülnek a WhatsApp alkalmazásban az Instagramban már elérhető, mesterséges intelligenciát használó funkciók. A képszerkesztésben hoznak majd látványos változást.
HVG
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Keszthelyen szerdán este közel fél méterrel volt magasabb a víz, mint csütörtökön kora délután.
Időkép
Forrás: https://qubit.hu/ Tudomány A maori király és a Cook-szigetek törzsfőnöke szerint a bálnák hanyatlása egyenlő az óceán pusztulásával. Új-Zélandon már folyóknak és hegyeknek is biztosítottak hasonló jogokat.
Qubit
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Szervkereskedők, bérgyilkosok és embercsempészek világát mutatja be a National Geographic sorozata. The post Feltárulnak az alvilág legsötétebb bugyrai first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://hirklikk.hu/ Tudomány Döntően napos, száraz, kora nyárias idő várható élénk, olykor erős széllel a húsvéti hosszú hétvégén, a csúcshőmérséklet jellemzően 21-27 Celsius-fok körül alakul. Húsvéthétfőn a nap második felében hidegfront érkezik, csapadékkal – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
HírKlikk
Forrás: https://24.hu/ Belföld Szép időnk lesz. The post Nyárias, napsütéses hétvége jön first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A példány kifejezetten nagy, 3,9 méter hosszú. The post Befogták az ausztrál települést rettegésben tartó krokodilt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://hvg.hu/ Technika A Google néhány felhasználónál már alapértelmezetten a kereső mesterséges intelligenciával felturbózott verzióját használja, így a hagyományos találati oldal új leírással bővül.
HVG
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Fergeteges fotókat készített a minap Dušan Belaň, aki a mintegy 220 km-es távolságra lévő havas hegycsúcsokat örökítette meg.
Időkép
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Pankotai Lili nagyon a szívére vette, hogy újabb foltok kerültek nyilvánosságra Magyar Péter múltjából, a csökkentette PH-értékű Greta Thunberg azonnal bele is kezdett az áldozathibáztatásba, és politikai közösségéhez hasonlatosan ő is azt kiabálta a közösségi médiába: ha a bántalmazott fideszes, akkor nem kell neki hinni. Mi csak annyit kívánunk Lilinek, hogy találjon ő is egy […] A Pankotai Lili szerint csak addig kell hinni az áldozatnak, amíg nem fideszes bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.blikk.hu/ Tudomány Csaknem egy évtizeddel ezelőtt történt, hogy a Nemzetközi Űrállomáson szolgálatot teljesítő űrhajósok történelmi jelentőségű étkezésen vettek részt. Az étlapon ugyanis szerepelt egy fogás - igaz, csak saláta -, mégis ez volt az első étel, amelyet az űrben termesztettek és szüreteltek.
Blikk.hu
Forrás: https://168.hu/ Belföld Péntek délután már 18-24 fokos maximumokra van kilátás! 
168