Hírkategória - Ukrajna
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az AfD EP-listájának első két helyén olyan politikusok szerepelnek, akikkel kapcsolatban felvetődött, hogy tevékenységüket Moszkva finanszírozza. Megrengethetik-e a folyamatos botrányok az egyre erősödő német szélsőjobbot? The post Botrányok sora nehezíti, hogy az egyre erősödő német szélsőjobb hatalmas sikert arasson a közelgő választásokon first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén, ha a szövetségesek úgy döntenek – mondta Andrzej Duda lengyel elnök egy lapinterjúban. Szerinte ugyanis Oroszország egyre nagyobb mértékben militarizálja a Lengyelországgal szomszédos országot, és atomfegyvert telepített Fehéroroszországba. A felvetésre szinte azonnal reagált Moszkva. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: Oroszország hadserege megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket, ha […] A GEOrgPOLITIKA – Varsó álma az atombombáról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Kezdődik. A Politico információi szerint katonákat tervez Ukrajnába küldeni az Egyesült Államok, azzal a céllal, hogy tanácsadással segítsék Kijev háborús stratégiai tervezését és nyomon kövessék az amerikai fegyverek útvonalát.  Az információ Pat Ryder tábornoktól, a Pentagon szóvivőjétől származik, aki nem tette közzé, hogy pontosan mennyi katona mehet Ukrajnába. A konfliktus során a védelmi minisztérium folyamatosan értékelte […] A A helyzet fokozódik: hamarosan katonákat küldhet az USA Ukrajnába bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon megbeszélést folytatott hétfőn amerikai hivatali kollégájával, Joe Bidennel, miután az Egyesült Államok képviselőháza elfogadta a Kijevnek nyújtandó újabb katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot. The post Biden Zelenszkijjel telefonált first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Bár az Egyesült Államok képviselőháza hosszas késlekedést követően Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot, valójában ezzel csak az amerikai költségvetést terhelik meg, az ukrán hadigazdaságot képtelenek finanszírozni. Somkuti Bálint, a Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének kutató tanára az InfoRádiónak nyilatkozva arról beszélt, a kongresszus által megszavazott pénzügyi támogatásnak csak egy része, nagyjából […] A Szakértő az ukránoknak megszavazott amerikai segélycsomagról: Az év végéig sem biztosítja az ukránoknak a küzdelem folytatását bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az orosz hadsereg a fronton kedvezőbb pozíciókat foglal el, és a Kijevnek nyújtott amerikai segítség ezen nem fog változtatni - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. The post Az oroszok szerint semmin nem változtat az amerikai támogatás first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hétfőn a külügyminiszterek tanácsában találkoztak az uniós külügyminiszterek, hogy Ukrajnáról egyeztessenek. The post Nem egyeztek meg az uniós külügyminiszterek a Patriotok átadásáról first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A magyar vállalatokkal szembeni ukrajnai boszorkányüldözés nem szűnt meg az OTP ügyével, az ország hatóságai ugyanis vissza kívánják vonni a Richter tucatnyi gyógyszerének helyi forgalmazási engedélyét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az európai uniós külügyi tanács szünetében tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy “világháborús készülődés” […] A Szijjártó: az OTP után újabb magyar vállalattal szemben folytat boszorkányüldözést Ukrajna bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Külföld Az ukrán katonai hírszerzés feje szerint 308 kilométeres távolságból lőtt le egy orosz Tu-22M3 stratégiai bombázót az ukrán hadsereg. Videó is készült arról, ahogy lezuhan a repülő.
Szeretlek MO
Forrás: https://24.hu/ Külföld Dróntámadást hajtottak végre az orosz erők hétfőre virradó éjjel a dél-ukrajnai Odessza megye ellen, találat ért egy agrárvállalkozást, ahol raktárépületekben és mezőgazdasági gépekben esett kár - közölte Oleh Kiper, a régió kormányzója a Telegramon. The post Az oroszok drónokkal támadták Odesszát first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://agroforum.hu/ Külföld Orosz rakéták találták el április 26-án az ukrajnai dél-odesszai régióban található Pivdennyi kikötőt, ukrán és szingapúri létesítményekben keletkezett kár – közölte Volodimir Zelenszkij elnök. The post Orosz rakéták találtak el egy ukrán gabonakikötőt appeared first on Agrofórum Online.
Agrofórum
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld “Nehéz időszakra” számít Ukrajna a fronton május közepe és június eleje táján, ebben az időben várhatóan rosszabbodni fog a helyzet – figyelmeztetett Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a BBC ukrán nyelvű szolgálatának adott interjúban hétfőn. Budanov szerint az orosz hadsereg “komplex műveletet folytat”, és Ukrajna azzal számol, hogy a közeljövőben nehéz időszak vár […] A Nehéz időszakra számít Ukrajna a fronton bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés egyik vezetője a BBC ukrán kiadásának adott interjújában arról is beszélt, hogyan sikerült lelőni az oroszok orosz Tu-22M3 stratégiai bombázóját. The post 308 kilométerről lőtték le az orosz stratégiai bombázót az ukrán kémfőnök szerint first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A háború legfontosabb hétfői eseményei. The post Sikeres ukrán támadás egy orosz mentőhajó ellen a Krimnél first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Ukrajna vasárnap közölte, hogy haditengerészete az orosz fennhatóság alatt álló Krím-félszigetnél csapást mért a fekete-tengeri orosz flotta egyik mentőhajójára, amit a támadás után kivontak a forgalomból. The post Az ukránok eltalálhatták az oroszok mentőhajóját a Krimnél first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Oroszország létrehozott egy olyan biztonsági rendszert, amely megvédheti a fontos, nagyobb létesítményeket a drónoktól, írta az orosz RIA Novosti. The post Péntek néven fejlesztettek drónok elleni rendszert az oroszok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Mivel az ország oroszbarát miniszterelnöke, Robert Fico nem hajlandó részt venni abban az Európán átívelő kezdeményezésben, hogy lőszert juttassanak Ukrajnának, mintegy 46 ezer egyéni adományozó közel 2,9 millió eurót (több mint egymilliárd forintot) gyűjtött össze, hogy tüzérségi lőszert vásároljon a cseh kormány által nemrég indított program keretében. The post A szlovákok szembemennek Ficóval, és csaknem 3 millió eurót gyűjtöttek már Ukrajnának lőszerre first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán elnök szerint Ukrajnának esélye nyílhat a győzelemre, miután az Egyesült Államok törvényhozásának alsóháza elfogadta a csaknem 61 milliárd dolláros támogatási csomagot. Volodimir Zelenszkij az NBC televíziónak adott interjúban sürgette a Kongresszus felsőházát, hogy mielőbb szavazzon a katonai segítséget tartalmazó jogszabályról, és azt hangoztatta, hogy a szükséges fegyverrendszereknek minél előbb el kell jutniuk országa […] A Volodimir Zelenszkij szerint az új, 60 milliárdos amerikai támogatással esély nyílhat a győzelemre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az ukrán elnök szerint Ukrajnának esélye nyílhat a győzelemre, miután az Egyesült Államok törvényhozásának alsóháza elfogadta a csaknem 61 milliárd dolláros támogatási csomagot. The post Zelenszkij nagy reményeket táplál az új, 60 milliárdos amerikai támogatás iránt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hét év börtönbüntetésre ítélték a hiperszonikus technológiákat fejlesztő egyik vezető orosz tudóst hazaárulás vádjával, közölte a szentpétervári igazságszolgáltatás szóvivője. The post Hét év börtönre ítélték az orosz hiperszónikus rakéták fejlesztőmérnökét first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Brüsszelben ma háborúpárti többség van -kezdte mai bejegyzését a Facebookon Orbán Viktor. A miniszterelnök felidézte, hogy először csak sisakokat, majd fegyvereket küldtek Nyugatról az ukránoknak, most pedig már egy lépésre vagyunk attól, hogy katonákat küldjenek a háborúba. Ugyanakkor a kormányfőnek a meggyőződése, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk.  Európában a hangulat háborús, a politikát a […] A Amit Brüsszel csinál az maga az istenkísértés -írja Orbán Viktor a Facebookon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld 34097 – a gázai egészségügyi minisztérium szerint ennyi palesztin halt meg eddig az október 7. The post Gázai hatósáságok: csaknem 35 ezernél jár a halálos áldozatok száma first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://nb1.hu/ Külföld Férfi U19-es futsalválogatottunk 5-1-es vereséggel zárta az ukránok elleni szombati felkészülési mérkőzését – jelezte az MLSZ. A jó erőkből álló […] A U19: kiütötték az ukránok a magyar válogatottat bejegyzés először nb1.hu-én jelent meg.
NB1.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld A külpolitikai szakértő szerint addig nem kerülhet be a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába, amíg nem változtat a Kijevvel kapcsolatos politikáján. The post Szent-Iványi István: A Fidesz miatt változik a magyar kormány Ukrajnához való hozzáállása first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Külföld Most a szenátuson a sor, utána írhatja csak alá a törvényt Joe Biden. Izraelnek és Tajvannak is segítenek az amerikaiak.
Szeretlek MO