Hírkategória - Űrkutatás
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Egy különös, henger alakú tárgy ütött lyukat egy floridai ház tetején nemrégiben, a vizsgálatok egyelőre arra utalnak, hogy űrszemét lehetett. The post Űrszemét csapódott egy floridai házba first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://player.hu/ Technika Április 8-án teljes napfogyatkozást láthattak Észak-Amerika egyes részein, de a csillagászati jelenség az űrből is nyomon követhető volt.
Player.hu
Forrás: https://qubit.hu/ Tudomány A világosabb színű régióból rögtön mém lett 2015-ben, amikor a New Horizons űrszonda elhaladt a törpebolygó mellett. Egy friss kutatás szerint a terület bal oldalát egy 700 kilométeres égitest becsapódása hozta létre.
Qubit
Forrás: https://24.hu/ Tudomány A gigantikus égitest tömege 33-szor nagyobb a Napénál. The post Hatalmas fekete lyukat találtak galaxisunkban first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Technika Úgy tűnik, a Mars Sample Return küldetés nem valósulhat meg az eredeti tervek szerint. The post Nagy bajban van a NASA történelmi missziója first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Egyelőre 8 rakétamegfigyelő eszközt bocsátottak fel, de 100 a cél. The post Hamarosan rakétavédelmi műholdakat tesztel az USA first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Olyan régiót vizsgáltak a Vénusz közelében, amelyre korábban még nem sikerült rápillantanunk. The post Oxigén és szén szökik a Vénusz légköréből first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://24.hu/ Technika A szakértők gravitációs hullámok révén tudták megtalálni az objektumot. The post Titokzatos objektumot észleltek több száz millió fényévre first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Tudomány 2024-ben újabb expedíciót szerveznek, hogy megtalálják Nessie-t. The post A NASA segítségével kutatnák fel a Loch Ness-i szörnyet first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Technika Apró, de valóban működő, küldetések teljesítésére alkalmas eszközöket készítettek. The post Miniműholdakat lőttek fel magyar diákok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Technika A Mars Sample Return küldetés komoly veszélybe került az elmúlt időszakban. The post Fontos bejelentést tesz a NASA Mars-missziója kapcsán first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Tudomány A kutatók szerint az Europa Clipper-program űrszondájával akár a teljes galaxisunkat felfedezhetjük, és választ kaphatunk az örök nagy kérdésre is.
Szeretlek MO
Forrás: https://pestisracok.hu/ Tudomány Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon – mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) űrkutatásért felelős miniszteri biztosa úgy fogalmazott, hogy az űrtechnológián belül “érdekes tendencia” a világban, hogy az állami és a magánszereplők […] A Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://hvg.hu/ Tudomány Korábban Ukrajnának adományozott Starlink-berendezéseket az Elon Musk tulajdonában álló SpaceX, ám most egy új jelentés szerint a feketepiacon keresztül orosz kézbe is kerülhettek ilyen eszközök.
HVG
Forrás: https://raketa.hu Tudomány A marsjáró az úgynevezett Bunsen Csúcsnál akadt rá a 24. mintára, amit már nagyon várt a NASA.
Rakéta
Forrás: https://player.hu/ Technika Az űrkutatás nemcsak az asztronautákról szól, világszerte kutatók, mérnökök és űrhajósok dolgoztak és dolgoznak a világűr megfejtésén, amiből pedig a magyarok is derekasan kivették a részüket.
Player.hu
Forrás: https://www.femcafe.hu/ Tudomány Ha valami furcsa jelenséget fotózunk, akkor a legegyszerűbb mindent a földönkívüliekre fogni. Most a NASA is addig kutatott, amíg kiderült az igazság.
Femcafe
Forrás: https://www.vezess.hu/ Technika Az amerikai űrügynökség, a NASA megállapodott egy külföldi partnerrel arról, kiket visznek majd magukkal a Holdra az Artemis-program keretében. The post Eldőlt, ki lehet az első nem amerikai a Holdon first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://www.blikk.hu/ Tudomány Különös mesterséges tárgy repült el a Hold felett. A fura, szörfdeszka alakú objektumot a NASA egyik leghíresebb műholdja le is fényképezte.
Blikk.hu
Forrás: https://www.origo.hu/ Tudomány Egy új felfedezés szeint az univerzum eltérő sebeségekkel tágul, ami megkérdőjelezi a standard kozmológiai elméletet.
Origo
Forrás: https://raketa.hu Tudomány A NASA Lunar Reconnaissance Orbiter képet készített egy, a Hold körül keringő szörfdeszkára emlékeztető objektumról. Hogy mi ez a tárgy, az derült ki végre.
Rakéta
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő csütörtökön 11 órától Kormányinfót tart, melyet élőben követhet a HírTV-en, a hirtv.hu-n és Facebook-oldalunkon.
Hír TV
Forrás: https://www.origo.hu/ Tudomány Mi lehet a különös objektum?
Origo
Forrás: https://liner.hu/ Külföld Japán űrhajós lesz az első nem amerikai, aki beteszi a lábát a Holdon, ami egy újabb történelmi pillanat lesz az űrkutatásban The post Az első nem amerikai űrhajós, aki űrsétát tehet a Hold felszínén first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://nb1.hu/ Sport FOLYAMATOSAN FRISSÜL! Az NB I 21. fordulójából elhalasztott meccsen a Ferencváros 2-1-re legyőzte szerda este a DVTK-t, így nagyot lépett […] A FTC-DVTK: bombagól is kellett, egyre közelebb a Ferencváros bajnoki címe bejegyzés először nb1.hu-én jelent meg.
NB1.hu