Hírkategória - Felsőoktatás
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld Az államtitkárság közleményében Brüsszelre és egyes nyugati vezetők háborúpárti politikájára mutogat. The post Felsőoktatási béremelés: a kormány türelmet kér first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld A Kulturális és Innovációs Minisztérium elé vonultak, hogy a pénzükről tárgyaljanak. Hankó Balázs most már tisztábban látja, hogy mennyit keresnek az oktatók, és egyetértett abban, hogy bérfejlesztésre van szükség.
444
Forrás: https://444.hu/ Belföld Brüsszel és a háború miatt nem tud most emelni a kormány.
444
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/ Belföld Miután Hankó Balázs államtitkár szerdán bejelentette a parlamentben, hogy az ELTE és a BME dolgozóinak bérszintje milyen magas szerinte, a felsőoktatási dolgozók a bérpapírjaikkal mentek a a minisztérium elé tüntetni. Az álláspontok nem sokat közeledtek, újabb tüntetés jöhet következő héten.
Szabad Európa - Külföld
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/ Belföld Miután Hankó Balázs államtitkár szerdán bejelentette a parlamentben, hogy az ELTE és a BME dolgozóinak bérszintje milyen magas szerinte, a felsőoktatási dolgozók a bérpapírjaikkal mentek a a minisztérium elé tüntetni. Az álláspontok nem sokat közeledtek, újabb tüntetés jöhet következő héten.
Szabad Európa - Külföld
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Belföld Gregor Anikó szerint ha 200 milliárdból épül az új Pázmány-campus, akkor a maradék állami fenntartású felsőoktatási intézmények bérhelyzetét is gyorsan rendezhetnék.
Klubrádió
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Megmutatták, hogy nem egészen annyit keresnek, mint amennyit az államtitkár gondol.
telex
Forrás: https://nlc.hu/ Belföld Újabb botrány van kialakulóban az SZFE-n. The post Szexuális zaklatás miatt vizsgálódnak egy budapesti egyetem tanára ellen first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://444.hu/ Belföld A négy megmaradt állami egyetem dolgozói vonultak a Kulturális és Innovációs Minisztérium elé. Miután Hankó Balázs államtitkár a parlamentben azt mondta, hogy nem annyit keresnek a felsőoktatási dolgozók, amennyit állítanak, ezért a bérpapírjaikkal érkeztek a demonstrációra, és megmutatták, mennyi a fizetésük.
444
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Volt, aki kifogásolta, hogy a vizsgálat idejére nem függesztették fel a kollégát, egy másik pedagógus már az érinett kirúgását feltételezi, „annyira nyilvánvaló” az ügy. (Kultúra)
Népszava
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld Az érintett tanár nem tud ellene folyó vizsgálatról. Ha valakit mégis megbántott volna, nyugodtan keresse fel, és bocsánatot fog tőle kérni.
Szeretlek MO
Forrás: https://hvg.hu/ Belföld A gyanúba keveredett tanárt a vizsgálat idejére nem függesztették fel.
HVG
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Belföld A Telex azt írja, a beszámolók szerint a szakmájában díjazott, elismert oktató szexuális töltetű megjegyzései a durvább nyomulástól a kisebb beszólásokig terjedtek.
Klubrádió
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Újabb botrány robbanhat ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Kiderült, hogy egy zárt hallgatói Facebook-csoportban még március elején jelent meg a felhívás, miszerint egy meg nem nevezett tanár viselkedése akár kimerítheti a szexuális zaklatás fogalmát is.
Blikk.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld Belső vizsgálat indult az ügyben.
444
Forrás: https://telex.hu/ Belföld A filmintézet egyik osztályvezető tanárára több hallgató is panaszkodott. Van, aki szerint azonban még csak nem is ez a legnagyobb probléma a Fidesz által három éve átvett intézményben.
telex
Forrás: https://hirklikk.hu/ Belföld A minisztériumnak az a feladata, hogy az állami kulturális feladatellátás egységes, átlátható és arányos rendszerét kialakítsa – mondta Csák János az InfoRádió Aréna című műsorában. A kulturális és innovációs miniszter beszélt a feladat alapú finanszírozás és elszámolás módszeréről, a felsőoktatási modellváltás eredményeiről és az Erasmus-programok állásáról is.
HírKlikk
Forrás: https://24.hu/ Belföld A kulturális és innovációs miniszter szerint Magyarországon teljes művészeti és kulturális szabadság van. The post Csák János a készülő kulturális törvénytervezetről: „Nem Vidnyánszky Attila fogja megmondani, hogy mit játsszon a debreceni Csokonai színház” first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://infostart.hu/ Belföld A minisztériumnak az a feladata, hogy az állami kulturális feladatellátás egységes, átlátható és arányos rendszerét kialakítsa – mondta Csák János az InfoRádió Aréna című műsorában. A kulturális és innovációs miniszter beszélt a feladat alapú finanszírozás és elszámolás módszeréről, a felsőoktatási modellváltás eredményeiről és az Erasmus-programok állásáról is.
Infostart
Forrás: https://nuus.hu/ Belföld Nagyon úgy fest, hogy 22 év után Udvaros Dorottya otthagyja a Nemzeti Színházat. A birtokába jutott információk szerint ez nem a nemzet színészének kérése. Kollégái úgy tudják, hogy Vidnyánszky Attila nem hosszabbított még szerződést a Kossuth- és
Nuus
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Az FDSZ-ELTE elnöke, Pálfia Zsolt osztotta meg a hírt egy sajtóközleményben, miszerint 2024. április 11-én (csütörtökön) reggel 8:30-kor az állami fenntartású felsőoktatási intézményeken működő szakszervezetek, az FDSZ-BME, az FDSZ-ELTE és a MZTSZ-LFZE képviselői hivatalosan is átadják követeléseiket tartalmazó nyílt levelüket a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviselőjének.
Blikk.hu
Forrás: https://hvg.hu/ Belföld A színésznő még nem írta alá szerződést a következő évadra, a Blikk úgy tudja, hogy nem saját döntéséből.
HVG
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Ha az igazgató nem köt szerződést Udvarossal, a színésznő 22 év után távozna a társulatból.
telex
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Megdöbbentő hír terjed a színházi világban: Udvaros Dorottya 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat. A Blikk birtokába jutott információk szerint ráadásul ez nem a nemzet színészének döntése: a kollégái úgy tudják, a teátrum vezetése, pontosabban az igazgató, Vidnyánszky Attila nem hosszabbított még szerződést a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznővel.
Blikk.hu
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld A muzulmán közösségek a muszlim ünnepek megtartását szorgalmazzák a felsőoktatási intézményekben.
Hír TV