Friss hírek - Népszava
Hírek a mai napon: 10 db
Forrás: https://nepszava.hu/ Visszhang „Mi a mai programotok, gyerekek? – Kimegyünk a Deákra ingyenpénzért.” Vajon hány kamasz szülője élhetett át velem együtt ilyen szürreális beszélgetést április 14-én? Fel kellett volna venni, ahogy tátogok, mint ponty a neccszatyorban, és kitenni a TikTokra, #mobilfox #pénzeső. Azon a napon a TikTok átvette az uralmat a főváros s talán az ország egy része fölött. Tinédzserek tömegei bolyongtak a belvárosban, ki céltalanul, ki azokat követve, akik tudni vélték, honnan érkezik az ezresekben szétszórt kétmillió forint. (Visszhang)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Az új baloldali messiás most egy másik Péter, de a recept ugyanaz - szögezte le a fideszes politikus. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld Több vizsgálatot végeznek Harvey-n, és megfigyelés alatt tartják - közölte ügyvédje. (Külföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld A házelnök szerint az abnormalitás erői el akarják venni Európát az európaiaktól, hogy aztán odaadhassák Soros Györgynek és társainak.  (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Úgy véli, a miniszter ügyesen helyezkedik és kivár, hogy mi fog történni.  (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld További 33 ember megsérült a viharban.  (Külföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Visszhang Közéleti és közérzeti okból emigrált magyarok előtt villant fel az esély, hogy talán nem kell életük végéig szoftvert fejleszteniük a King’s Crosson (Bödőcs Tibor). A miniszteri exférj eddigi legnagyobb demonstrációján több idegenbe szakadt magyar üzenete hangzott el, jelezve azt is, sokan visszatérnének, ha megszűnne a rezsim által gerjesztett fojtogató közhangulat. Miután Orbán-kormány nemhogy elkésett a konszolidációval, a politikai lételeme is a szembenállás lett, sokak számára már csak a távozása hozhat fellélegzést. A mára 770 ezresre duzzadt kivándorolt magyarság felét 2010 óta a Fidesz marta el, minden hatodik magyar külföldön születik. Ami persze jobb az Orbán-kormánynak (az ellenzékiek GDP-ben mérhető devizát utalnak haza), mint ha a világlátott protestszavazók itthon éltetnék a demokráciát. Ezek a gyerekek már nem magyarnak születnek. Kinek mit intézett a csalárdbarát kormánya. (Visszhang)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Szép Szó Pontosan hat hét múlva szavazunk arról, hogy kik képviseljenek minket az Európai Unió Parlamentjében (EP) a következő öt évben. Ugyanezen a napon szavazunk az önkormányzati testületekről, polgármesterekről is. Írásommal főként az Európai Parlament szabályain keresztül próbálok rámutatni arra, hogy vajon magánemberként, politikusként vagy akár politikai pártként az elmúlt évtizedekben megértettük-e a demokratikus választásokban rejlő lehetőségeinket, a szavazataink leadásakor vajon tényleg a saját érdekeink szerint voksolunk-e? (Szép Szó)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Visszhang Special Casting Operációs Központ Ltd., valahol a budai alagútrendszerben. Egy Curtis-hasonmás rugdos egy szelektív hulladékgyűjtőt hevesen. Kiesett már a selejtezőben. A többiek készülnek életük nagy feladatára: ha kellően szerencsések (vagy merőben szerencsétlenek), akkor az originális rapper számára kellemetlenné vált fizimiskával kereshetnek pénzt.  (Visszhang)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Pop Mert szerint már csak azért sem világos a dolog, mert az államot is ugyanúgy kötbér terheli a peren kívüli megállapodás megszegése esetén. Eleve az állam írt elő titoktartási kötelezettséget. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Mozaik Ellenőrizze szelvényét! (Mozaik)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Gazdaság Az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívás esetén az elnyerhető támogatási összeg minimum 200 millió, maximum 5 milliárd forint, az Állattartó telepek megújításának támogatása című felhívás esetén pedig az elnyerhető maximum összeg 200 millió forint.  (Gazdaság)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld Omri Miranról az október 7-i elrablása óta egészen máig senki nem adott életjelet.  (Külföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Mozaik A háztartási kisgépeket jellemzően inkább kidobjuk, ha elromlanak, a nagyokat szeretnénk inkább megjavíttatni. Már persze ha találunk szakembert és olyan szervizt, ahol még alkatrész is van.  (Mozaik)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Mozaik Bár a múlt heti özönvízszerű dubaji esőt nem emberi beavatkozás okozta, de tény, hogy a felmelegedés visszaszorítása érdekében mesterségesen próbáljuk módosítani a folyamatokat. Kutatók most a tenger jegének megvastagításával kísérleteznek. (Mozaik)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Nem volt nagy az érdeklődés, ami feltehetően összefüggésben van azzal is, hogy Magyar Péter ugyanezért, ugyanott tartott demonstrációt egy nappal ezelőtt. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld A miniszterelnök a távozó fideszes polgármesterrel, Pokorni Zoltánnal és polgármesterjelölt Fonti Krisztinával találkozott a XII. kerületben. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Az egészséges, 3500 grammos kisfiút Szombati Zsombornak keresztelték el. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld El is dördült egy lövés.  (Külföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Sport Ő szerezte meg a magyar cselgáncssport 30. európai ezüstérmét.  (Sport)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Szép Szó A Nyugat első igazi közössége a járványban jött létre, és nemcsak a vakcinaversenyt nyerte meg, hanem bármi fog történni most már, lényegében megnyerte az ukrajnai háborút. (Szép Szó)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Molnár Róbert azt nem zárja ki, hogy valamikor később még országos politikai szerepet vállal. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld Úgy tűnik, Orbán Viktor nyomdokain a szlovák kormányfő is fel akarja számolni a sajtószabadságot. A  Riporterek Határok Nélkül szerint az EU igen későn reagált a magyarországi belpolitikai helyzetre, és nem kellene megismételnie ezt a hibát. (Külföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint egy már kész és nem mellesleg jobb tervet dobnának ki Hszi Csin-ping elnök és a pekingi vezetés kedvéért. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld Ez annak a 60,8 milliárd dolláros segélycsomagnak a része, amelyet a kongresszus nemrég hagyott jóvá. Nem azonnal küldik, de azt remélik, hogy egy időre megoldja Ukrajna lőszerproblémáit. (Külföld)
Népszava