Hírkategória - Orosz-ukrán konfliktus
Hírek a mai napon: 10 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld A krasznodari térségben részben felfüggesztette a munkáját egy orosz olajfinomító, amelyben károk keletkeztek vélhetően ukrán dróntámadás után - közölte a TASZSZ orosz hírügynökség szombaton. The post Részben leállítottak egy orosz olajfinomítót first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Budapest hercege közösségi oldalán büszkélkedett egy diplomáciai találkozóval, amellyel kapcsolatban kérdéseket kapott fideszes kihívójától. Szentkirályi többek között arra volt kíváncsi, hogy milyen nyelven folyt a találkozó, és Karácsony közölte-e vendégével, hogy szerinte háborúban állunk Oroszországgal. A főpolgármester a Városházán fogadta Jan Lipavský cseh külügyminisztert, a cseh kalózpárt politikusát. Karácsony Gergely bejegyzése szerint a Szabad Városok […] A Azt elmondta neki, hogy Ön szerint háborúban állunk Oroszországgal? – Szentkirályi Alexandra saját posztja alatt kérdezte fel Karácsonyt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus A krasznodari térségben részben felfüggesztette a munkáját egy orosz olajfinomító, amelyben károk keletkeztek vélhetően ukrán dróntámadás után – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség szombaton. Eduard Trudnyev, az olajfinomítót működtető Szlavjanszk cég vezérigazgatója arról számolt be, hogy szombatra virradó éjszaka tíz drón érte el a szlavjanszki létesítményt, majd komoly tűz keletkezett. Egyelőre oltják a tüzet, ezért […] A Részben leállítottak egy orosz olajfinomítót dróntámadás miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Külföld 34 rakétát indított el az orosz hadsereg éjszaka, 21-et tudott megsemmisíteni az ukrán légvédelem.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus Oroszország három ukrán térségben támadott energetikai létesítményeket szombaton, legalább egy ember megsérült – közölte Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter. Az energiaügyi miniszter azt mondta, az orosz csapások a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk régiót, valamint Lviv és Ivano-Frankivszk nyugati térségeit célozták. Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója Telegram csatornáján közölte, hogy Dnyipróban és Krivij Rihben megsérült több energetikai infrastrukturális […] A Oroszország ukrán energetikai létesítményeket támadott hajnalban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Oroszország három ukrán térségben támadott energetikai létesítményeket szombaton, legalább egy ember megsérült - közölte Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter. The post Három régióban támadtak az oroszok energetikai létesítményeket first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus Az Egyesült Államok 6 milliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát pénteken. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le. A Pentagon segítségnyújtásról szóló közleménye hangsúlyozza, hogy a pénteken bejelentett biztonsági […] A Az amerikai kormány 6 milliárd dollár értékű új katonai beszerzésről intézkedett Ukrajna számára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Élő hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról. The post 6 milliárd dollár értékű katonai felszerelést küld Ukrajnába az Egyesült Államok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Egyesült Államok 6 milliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát pénteken. The post 6 milliárd dollár értékű katonai felszerelést küld Ukrajnába az Egyesült Államok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus Evgeniya Gutul, a moldovai gagauz autonóm terület vezetője pénteken lemondásra szólította Adrian Efros moldovai belügyminisztert és Viorel Cernauteanu rendőrfőnököt, a hatóságok állítólagos provokációja miatt a chisinaui repülőtéren. Azt szeretném mondani a belügyminiszternek és a rendőrfőnöknek, hogy nem volt szabad engedniük, hogy így bánjanak a saját állampolgárainkkal, s ezért le kell mondaniuk. Ők a moldovai népet […] A A gagauz autonóm terület vezetője lemondásra szólította a moldovai belügyminisztert és a rendőrfőnököt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Spanyolország Patriot rakétákat ad át Ukrajnának – erősítette meg pénteken Margarita Robles védelmi miniszter az El País című helyi lap korábbi értesülését. Robles az Ukrajnát támogató, amerikai vezetésű kontaktcsoport videókonferenciáján beszélt erről. A tárcavezető viszont nem beszélt arról, hogy a Patriotokkal együtt átadnának Ukrajnának a mobil légvédelmi rendszer indítóállásaiból, illetve radar- és irányítóegységeiből is. Az […] A Spanyolország Patriot rakétákat ad át Ukrajnának bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Spanyolország Patriot-rakétákat ad át Ukrajnának – erősítette meg pénteken Margarita Robles védelmi miniszter az El País című helyi lap korábbi értesülését. The post Spanyolország Patriot-rakétákat ad át Ukrajnának first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, a csernobili atomerőműben 1986-ban bekövetkezett katasztrófa évfordulóján  felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra, biztosítva ezáltal a zaporizzsjai atomerőmű felszabadítását a megszállóktól. The post Zelenszkij a zaporizzsjai atomerőmű visszavételéért nyomásgyakorlásra szólította fel a világot first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Megsemmisített az orosz hadsereg egy nyugati fegyvereket és hadfelszerelést szállító vasúti szerelvényt a donyecki régióban lévő Udacsne közelében – közölte pénteken az orosz védelmi tárca. A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben tíz ukrán ellenrohamot vert vissza. A Moszkvában közölt összesítés értelmében az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén több […] A Megsemmisítettek az oroszok egy nyugati fegyvereket szállító vasúti szerelvényt Ukrajnában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, a csernobili atomerőműben 1986-ban bekövetkezett katasztrófa évfordulóján  felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra, biztosítva ezáltal a zaporizzsjai atomerőmű felszabadítását a megszállóktól. A sugárzás nem ismer határokat, és nem tesz különbséget a nemzeti zászlók között. A csernobili katasztrófa megmutatta a világnak, milyen gyorsan képesek halálos fenyegetések feltűnni” – hangsúlyozta Zelenszkij a […] A Zelenszkij felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Egyiptom magas szintű delegációt küldött Izraelbe pénteken azzal a céllal, hogy közvetítsen a Hamászszal kötendő tűzszüneti megállapodással kapcsolatban – írja a Guardian. The post Egyiptomi delegáció tárgyal a tűzszünetről Izraelben first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Letették az óvadékot Mikola Szolszkij ukrán mezőgazdasági miniszterért, akit korrupcióval vádoltak meg. The post Letették az óvadékot a korrupció miatt őrizetbe vett ukrán miniszterért first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Oroszország kész kibővíteni a katonai és műszaki együttműködést Iránnal – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter iráni kollégájának, Gharaei Ashtianinak pénteki találkozóján. The post Oroszország bővítené a katonai együttműködést Iránnal first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Lengyelország nem egyezik bele a vétójog teljes eltörlésébe az Európai Unió döntéshozatalában, de például a védelmi és biztonságpolitikában elképzelhető az egyhangú döntéshozatal megszüntetése – jelentette ki Andrzej Szejna lengyel külügyminiszter-helyettes pénteken az RMF FM lengyel kereskedelmi rádióban. A lengyel kormánykoalíció részét alkotó Új Baloldal tömörülést képviselő miniszterhelyettest az interjúban Radoslaw Sikorski előző napi parlamenti beszéde […] A Veszélyes játékba kezdett Lengyelország – Eltörölnék az uniós vétót biztonságpolitikai területen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Ukrajnában őrizetbe vettek két embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szerelőknek álcázva magukat az ország északkeleti részén utazva katonai állásokat azonosítsanak, és ezeket az adatokat továbbítsák Oroszországba - közölte pénteken a helyi biztonsági szolgálat (SZBU). The post Kémkedés gyanújával vettek őrizetbe két embert Ukrajnában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Öt ember vesztette életét az éjszaka folyamán a donyecki régióban - jelentette az Ukrinform. The post Öten meghaltak a donyecki régióban first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Egy ukrán bíróság pénteken elrendelte Mikola Szolszkij mezőgazdasági miniszter letartóztatását, miután azzal gyanúsították meg, hogy részt vett 291 millió hrivnya (2,7 milliárd forint) értékű állami földterület illegális megszerzésében, valamint további 190 millió hrivnya (1,8 milliárd forint) értékű földterület megszerzésére tett kísérletben, írja az MTI. The post Az ukrán bíróság pénteken elrendelte a korrupcióval vádolt miniszter letartóztatását first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Fehéroroszország olyan súlyos belső és külső fenyegetésekkel néz szembe, amelyek miatt meg kellett változtatni az ország nemzetbiztonsági koncepcióját, és engedélyeznie kellett, hogy Oroszország több tucat taktikai nukleáris fegyvert telepítsen a területére - jelentette ki csütörtökön Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő. The post Lukasenka: A Fehéroroszország elleni fenyegetések igazolják a nukleáris elrettentés koncepcióját first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Benyújtotta lemondását Mikola Szolszkij ukrán mezőgazdasági miniszter, akit illegális földügylettel gyanúsítottak meg – hozta nyilvánosságra csütörtökön Ruszlan Stefancsuk, az ukrán parlament elnöke a Facebookon. The post Lemondott az ukrán mezőgazdasági miniszter first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról. The post Távozik a korrupcióval vádolt ukrán mezőgazdasági miniszter first appeared on 24.hu.
24.hu