Hírkategória - Karikó Katalin
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Karikó Katalin és Drew Weissman által kifejlesztett és szabadalmaztatott mRNS-alapú gyógyszerfejlesztési technológiát a rákkutatásban használják.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Koronavírus Karikó egy díjat is alapított, amit minden évben személyesen szeretne átadni az azt elnyerő oktatóknak és hallgatóknak. A Nobel-díjának másolatát pedig kiállítja az egyetem.
Szeretlek MO
Forrás: https://444.hu/ Tudomány Szerdán pedig ő kap ajándékot: a Nobel-díj gyékényből készült másolatát.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Koronavírus Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin. A biokémikus keddi előadásán – melyen beszámolt a tavaly decemberi, stockholmi Nobel-hét eseményeiről – bejelentette, az egyetemnek adományozza elismerésének másolatát, valamint a díjjal járó több mint félmillió dollárt, melyből a kiváló tanárok és diákok részesülnek majd. A […] A Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Koronavírus A díjakat Karikó Katalin adta át, aki mesélt saját fotós élményeiről is. A nagydíjat Mohos Márton, a 24.hu fotósa nyerte el.
Szeretlek MO
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Tudomány Az mRNS technológiát azonban nem csak a legrettegettenbb daganatos megbetegedésekre, hanem autoimmun betegségekre, sőt egy egyszerű influenza ellen is bevethetik majd.
Szeretlek MO
Forrás: https://444.hu/ Tudomány Jelenleg tíz különböző rákfajta gyógyítására szolgáló készítmény van tesztelési fázisban.
444
Forrás: https://nepszava.hu/ Életmód A Covid-19 világjárványt megfékező mRNS alapú gyógyszerfejlesztési technológiát mára más fertőző kórokozók, illetve a rák elleni vakcinák fejlesztésére is kiterjesztették. (Mozaik)
Népszava
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Az első Nobel-díjas magyar nő nevét kapta a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet felújított tanterme.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.origo.hu/ Koronavírus Az ünnepélyes átadón jelen volt a Nobel-díjas kutató is.
Origo
Forrás: https://infostart.hu/ Tudomány A kidolgozott technológia további hasznosításáról is szólt, kitérve arra, hogy mostanra az mRNS-terápiát más fertőző kórokozók, illetve rák elleni vakcinák fejlesztésére is kiterjesztették, és egyre több alkalmazásban ma még gyógyíthatatlan betegségek kezelésére is tesztelik.
Infostart
Forrás: https://hirklikk.hu/ Koronavírus Karikó Katalin, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tiszteleti tagja megtartotta székfoglaló előadását kedden, a Pesti Vigadó dísztermében.
HírKlikk
Forrás: https://telex.hu/ Koronavírus A Nobel-díjas kutatóbiológus 2023-ban kapott Nobel-díjat, 2022-óta pedig a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja.
telex
Forrás: https://nepszava.hu/ Koronavírus Az MTA épületének felújítási munkálatai miatt a Pesti Vigadó díszterme adott otthont az eseménynek. (Mozaik)
Népszava
Forrás: https://24.hu/ Tudomány Ő az első magyar Nobel-díjas nő.  The post Megtartotta akadémiai székfoglalóját Karikó Katalin first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Kutatásával lehetővé tette egy hatékony mRNS alapú vakcina kifejlesztését a COVID-19 ellen.
Magyar Nemzet
Forrás: https://hvg.hu/ Koronavírus Karikó Katalin és Drew Weissman biokémiai felfedezéseikért megosztva kapták a 2023-as orvosi-élettani Nobel-díjat, kutatásukkal lehetővé tették egy hatékony mRNS-alapú vakcina kifejlesztését a COVID-19 ellen.
HVG
Forrás: https://index.hu/ Koronavírus A Nobel-díjas biokémikus átvette a tiszteleti tagságát igazoló oklevelet is.
Index
Forrás: https://magyarhang.org/ Tudomány Karikó Katalin élete filmre kívánkozó regény, amely a magyar népmesék világát idézi.
Magyar Hang
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Az első Nobel-díjas magyar nő, az Amerikában élő tudós Budapesten megtartotta székfoglaló előadását, méghozzá az mRNS terápiás alkalmazásáról. A Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerint minden rendes és levelező tag köteles a tiszteletbeli tagi megválasztása utáni egy éven belül székfoglalót tartani.
Mfor
Forrás: https://mandiner.hu/ Koronavírus Fekete Ildikó kiállítását tekintette meg a Nobel-díjas tudós.
Mandiner
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Fekete Ildikó kiállítását nézte meg a Nobel-díjas tudós.
Magyar Nemzet
Forrás: https://nlc.hu/ Életmód Többen is kiestek az utolsó hetekben a rangsorból. The post Karikó Katalin és Ráskó Eszter “A legbefolyásosabb magyar nők” listáján first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://www.blikk.hu/ Életmód Részvétlenül peregnek a percek, órák, napok, az idő múlása valósággal fojtogatja a Surányi családot, mindannyian szemük fényéért, a 14 éves Melisszáért imádkoznak. Több hónapnyi találgatás és orvoshoz járás után decemberben a legagresszívabb típusú agydaganatot diagnosztizálták a tininél. A hír villámcsapásként érte az öt gyermeket nevelő családot. A betegség a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan, kezelése költséges és bonyolult, és a diagnózis után átlagosan 348 napot élnek a betegek.
Blikk.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Koronavírus A bőrrák kiújulása vagy a melanómával összefüggő halálozás valószínűsége 44 százalékkal csökkent az egyedüli immunterápiához képest.
Magyar Nemzet