Hírkategória - Könyv
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://www.vezess.hu/ Sport Nem lesz vége egyhamar az adok-kapoknak Günther Steiner és a Haas között: miután a volt csapatfőnök beperelte a korábbi munkaadóját, az amerikai F1-es csapat is jogi lépéseket tett. The post F1: Kártérítést követelnek a kirúgott csapatfőnöktől first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://24.hu/ Kultúra A Bram Stoker-díjra jelölt szerzőt spanyol nyelvterületen is olvashatják majd a horrorrajongók. The post Jön Veres Attila második amerikai kötete, és megjelenik Oroszországban is first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás Abban a világban, amiben még nem a mesterséges intelligencia írja a mesekönyveket, de a biztonságos sikert hajszolva mégis a legtöbb helyen ugyanazokat a történeteket olvashatod és a Disney-szirupos máza lassan mindent bevon, a Jeripusz egy üdítő kivétel. Az 1987-es megjelenés után a Móra újra kiadta ezt a szédítő és furcsa mese-fantasyt, ami már kiskamasz kortól bátran olvasható.
Hetedik Sor
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód Májusban sem hagyjuk, hogy félretedd a könyveket, minden hétre hoztunk neked egy szuper sztorit, plusz egy ráadás is bekerült a top 5-ös válogatásunkba, hiszen a krimik már csak ilyenek, nem lehet őket letenni, te pedig nem maradhatsz könyv nélkül! Ebben a hónapban egy kicsit felpörgetjük az eseményeket, ugyanis a központi téma a krimik világa. Lássuk, hogy szerintünk melyek a legjobb vérfagyasztó, kacifántos halálos történetek, azaz melyeket érdemes ebben a hónapban kézbevenned. Ugye te is alig várod már, hogy valamelyikbe belelapozz?
Bien
Forrás: https://24.hu/ Szórakozás Lassan 70 éve már, hogy világhódító útjára indult az emberi lét határait feszegető kalandorok, illetve a furcsa és egyben embert próbáló rekordok rajongóinak kedvenc olvasmánya, a Guinness Rekordok Könyve. Talán nem mindenki tud arról, hogy a világrekordok felett őrködő könyvet és az azt kiadó szervezetet eredetileg a híres ír sörgyár, a Guinness adta ki szigorúan promóciós céllal. Mint ahogy az a tény sem közismert, hogy ha jól sikerült volna az italgyártó akkori vezetőjének, Sir Hugh Beavernek az egyik írországi vadászata, akkor talán ma senki sem tartaná nyilván, hogy kinek van a leghosszabb körme a világon, vagy ki tud a legtöbb Rubik-kockát kirakni monociklizés közben. The post Két vadász vitájával kezdődött a világ egyik legnépszerűbb könyvsorozatának története first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Tudomány Érdemes vigyázni a régi könyvekkel, főleg azokkal, amelyek zöld és vörös színűek. The post Mérgezőek lehetnek a régi könyvek first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás Ma van Lucy Maud Montgomery halálának 82. évfordulója, aki a legendás Anne-könyveket írta. Itt van minden, amit érdemes tudni róla. Létező hely-e a Zöld Orom, mi a köze az egésznek a Harisnyás Pippihez? Ha fekete öves rajongó akarsz lenni, ezt mindenképp el kell olvasnod! Addig is mormolja mindenki maga elé: „Éjre éj és napra nap / Egy bűvös hálót rázogat…”
Hetedik Sor
Forrás: https://nlc.hu/ Életmód Az érintések határait, a bugyiszabályokat már egészen kiskorban meg kell tanítani a gyerekeknek - ezt segíti egy hamarosan megjelenő könyv. The post Tanítsd meg a gyereknek a bugyiszabályokat! first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://24.hu/ Kultúra Sikeres évet zárt a Libri csoport, most átalakul az igazgatóság. The post Leköszön a Libri vezérigazgatója, Kovács Péter Tamás first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Kultúra A támadás óta először ült kamerák elé Salman Rushdie brit-amerikai író, először a CBS majd a BBC újságírójával is felidézte a merényletkísérletet, amiről nemsokára megjelenő könyve is szól. The post Miután több mint tízszer megkéselték, Salman Rushdie azon tűnődött, kiestek-e a zsebéből a kulcsai first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód Az alábbi hat könyv közül néhány nemcsak technikai vívmányokat vetített előre, hanem konkrét eseményeket jósolt meg.
Bien
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód Nem mintha nem lenne elég nagy a forróság, miközben a pasid a hátadat maszírozza, viszont garantáljuk, hogy még jobban esik ezeket a regényeket olvasni közben.
Bien
Forrás: https://nuus.hu/ Kultúra Az írónő egyébként két másik kötetet is készített az Amin sosem leszünk túl mellé, az Amit sosem fedünk fel a második, az Amint magunk mögött hagyunk pedig a sorozat harmadik része. Célszerű egymás után mind a három könyvet felfalni, így együtt
Nuus
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Szórakozás Előre szólunk, ez hosszú lesz. Aki kicsit kényeztetni akarja a szemét a Godzilla x Kong, vagy Méhész filmek után, az keresse meg a Netflix kínálatában ezt a vizuális atombombát. Mi már most minden minisorozatos díjat neki adnánk 2024-ből. Kritika.
Szeretlek MO
Forrás: https://24.hu/ Kultúra Hét kategóriában osztanak díjakat. The post Ismét keresik a legjobb magyar gyerekkönyveket first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A világ legnagyobb online könyvforgalmazója kínálja Jahja al-Sinwar Hamász-parancsnok regényét, amely éveken át íródott. Izrael tiltakozik a forgalmazás ellen, de elemzi a művet, mert a Mein Kampf utódját látja benne. 25 dollár fejében és az Amazon jóvoltából bárki hozzáférhet a világon a „Tövis és szekfű” című műhöz, amelyben a Hamász terrorsereg gázai parancsnoka leírja azt […] A Nem sokkal a vérengzés után az Amazon máris pénzt keres a Hamász parancsnokának könyvével bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://player.hu/ Technika Még a kereszténység hajnalán írták.
Player.hu
Forrás: https://24.hu/ Kultúra 80 évvel azután, hogy a költő-újságírót Auschwitzba hurcolták, végre itthon is kiadták Debreczeni József Hideg krematórium című naplóregényét. Az író unokaöccsével, Alexander Brunerrel beszélgettünk. The post „Ha valaki megírja valaha, ami ott történik, eszelősnek fogják tartani” – nemzetközi siker az újra felfedezett magyar holokausztregény first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Kultúra A könyvipar szereplői azt is nehezményezik, hogy semmilyen előzetes egyeztetés nem történt a kormány és a szakma szereplői közt. The post Kivéreztetné a könyves szakmát az új törvényjavaslat first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://nlc.hu/ Életmód „Egy lélekről szóló könyv megérdemli, hogy emberi kötést kapjon: ezt a bőrdarabot egy nő hátából vettem” – nyilatkozta annak idején a szerző. The post 90 év után kicserélték az emberbőrbe kötött könyv bőrkötését a Harvardon first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://24.hu/ Kultúra A 19. századi mű arról szól, mi lesz a lélekkel a halál után. The post A Harvard eltávolította egy emberbőrbe kötött könyv borítóját first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Kultúra Feltéve, ha elfogadnak egy pénteken benyújtott törvényjavaslatot. The post Itt a törvényjavaslat, ami szerint egy éven át tilos lenne kedvezményt adni az új könyvekre first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld Hogy ne lehessen kedvezményt adni a kiadó által szabott árból.
444
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Vincze Adriennre itthon először a „Magyarok a világ élvonalában" című albumban való megjelenése után figyeltek fel. Ez a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány által 2015-ben kiadott könyv Magyarország 330 nemzetközi szinten elért sikertörténetét, azok szereplőit mutatja be. Adrienn a legfiatalabbak között került be a magyar „elitbe”: olyan fotósként, aki ekkor már 38 nemzetközi díj birtokosa, világrekordot állított fel Moszkvában, egyetlen verseny során összesen 6 díjat kapott. Jelenleg ő az egyetlen magyar fotós, aki nyert nemzetközi díjakat olyan rendkívül különböző kategóriákban, mint a természet és az építészet. The post Vincze Adrienn a külföldön legsikeresebb magyar női fotós (X) first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://24.hu/ Kultúra Új Janikovszky Éva-könyv látott napvilágot, ami az írónő jellegzetes stílusában mesél egy fiatal lány szemszögéből a rendszerváltás időszakáról. Az írónő fiával és a Móra kiadó tulajdonosával, Janikovszky Jánossal beszélgettünk rendszerváltásról, fóliázásról, keleti nyitásról. The post A családok problémái ugyanazok, mint ötven éve, csak most nem magnót hallgat a gyerek, hanem Spotify-t first appeared on 24.hu.
24.hu