Hírkategória - Szijjártó Péter
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld Nem látni, mit akar a magyar kormány a korábban „szélsőségesen magyarellenesnek minősített” Klaus Iohannis román elnök NATO-főtitkárjelölti támogatásával. Csiki Varga Tamással, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársával elemeztük az esélyeket. The post „Két rossz közül a kevésbé rosszat próbálja támogatni a magyar kormány” first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A hűtési- és fűtési rendszerek működése, az ipari növekedés és a közlekedés elektromos alapokra átállása miatt hatalmas mennyiségű áramra lesz szüksége a világnak – írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Facebook-oldalán. Szijjártó Péter szerint a növekvő áramigény olcsón, hatékonyan, biztonságos és környezetkímélő módon kizárólag nukleáris energiával állítható elő. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy két […] A Szijjártó Péter: a világ elképesztő mennyiségű áramigény-növekedéssel néz szembe bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Magyarországon jól látható a rendkívül szoros összefonódás a német és a kínai vállalatok között, ezért nem is érthető, hogy miről beszélnek Brüsszelben, valószínűleg fogalmuk sincs arról, hogy miként zajlik a valóságban az autóipar elektromos átállása – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. A tárcavezető a cseh kollégájával, Jan Lipavskyval […] A Szijjártó: a kínai vállalatok ellen indított hadjárat az európai gazdaság számára is káros bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A paksi bővítéshez szükséges két nagy tömegű nukleáris berendezés egyike, a zóna-olvadékcsapda már elkészült, és mostanra a reaktortartálynak is megkezdődött a gyártása Szentpéterváron, ami igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. A tárcavezető a cseh kollégájával, Jan Lipavskyval közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre […] A Szijjártó Péter: megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Magyarország a közelgő európai uniós elnöksége idején Közép-Európa számára lényeges témákat kíván a középpontba állítani, mint a migráció elleni fellépés, a nyugat-balkáni bővítés és az energiabiztonság – közölte a tárca tájékoztatása szerint     Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. A tárcavezető a cseh kollégájával, Jan Lipavskyval közös sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a mostani vizitre rendkívüli időszakban […] A Szijjártó: Magyarország igazi közép-európai EU-elnökségre készül bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Pénteken folytatódik a CPAC Hungary 2024, ezúttal olyan neves felszólalókkal, mint Mateusz Morawiecki, Geert Wilders és Andy Harris, kongresszusi képviselő. A beszédek előtt egy kiemelt amerikai videóüzenetet láthatnak az érdeklődők, azonban egyelőre nem ismert, hogy ki szerepel majd a felvételen. Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a konferencia első napján leszögezte: a progresszív, liberális világszellem úgy, […] A Make Europe Great Again – Kövesse velünk élőben a CPAC Hungary második napját (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Nincs semmi nyitott politikai kérdés Magyarország és Azerbajdzsán között, és így minden feltétel adott a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez, ami emellett mindkét kormány elkötelezett – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bakuban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a magyar-azeri üzleti fórumon elmondott beszédében leszögezte, hogy az elmúlt időszak válságokkal teli évei […] A Szijjártó Péter: minden feltétel adott a magyar-azeri gazdasági együttműködés fejlesztéséhez bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A történelem során először idén megindult a földgázszállítás Magyarországra Azerbajdzsánból, ami nagyban hozzájárul hazánk diverzifikációs törekvéseihez az energiaellátás terén – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bakuban. A tárcavezető a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság ülését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy mindkét országot súlyosan érintik az ukrajnai háború drámai hatásai, de […] A Szijjártó Péter: történelem során először megindult a földgázszállítás Magyarországra Azerbajdzsánból bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Magyarország és Azerbajdzsán barátsága és stratégiai partnersége nem pusztán az érdekeken, hanem értékeken és a két ország közötti őszinte tiszteleten alapul – szögezte le a tára közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bakuban. A tárcavezető a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság ülésén hangsúlyozta, hogy immáron tizennégy éve tart a barátság és a stratégiai partnerség […] A Szijjártó Péter: Magyarország és Azerbajdzsán barátsága a két ország közötti őszinte tiszteleten alapul bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani, a nyolcmilliárd forintos beruházás nagyjából 150 új munkahelyet teremthet – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A tárcavezető több kínai cég vezetőjével egyeztetett, majd arról számolt be, hogy az infokommunikáció területén a világpiac vezetői közé […] A Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Újabb magyarországi vasúti fejlesztések valósulhatnak meg a jövőben az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezés keretében, ezáltal külső finanszírozással, gyorsan és hatékonyan kerülhet sor a hálózat modernizálására – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott több mint három […] A Szijjártó Péter: újabb hazai vasúti fejlesztések valósulhatnak meg a kínai Egy övezet, egy út keretében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott találkozóján leszögezte, hogy a […] A Szijjártó Péter a kínai külügyminiszternek: fel kell erősíteni a békepárti tábor hangját világszerte bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, ahova hetente két járat is fog közlekedni  – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A tárcavezető a Vang Veng-tao kínai kereskedelmi miniszterrel folytatott tárgyalását követően közölte, hogy új […] A Szijjártó Péter: létrejön a közvetlen légi összeköttetés egy hetedik kínai nagyvárossal is Budapestről (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben. A tárcavezető a tájékoztatásában hangsúlyozta, hogy a két ország együttműködésében fontos szerepet játszik a légi közlekedés, ezért üdvözölte, hogy nyártól már […] A Újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A világgazdaság következő éveit, évtizedeit leginkább az elektromos autóipari forradalom határozza meg, ebben Kína egyértelműen vezető szerepre tett szert, s ezt bizonyítja az is, hogy a kínai autóipari vállalatok egyre sikeresebben értékesítik elektromos modelljeiket az európai piacokon – írta a magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedden. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szoros magyar-kínai gazdasági és beruházási […] A Szijjártó: az elektromos autóipari forradalom határozza meg a világgazdaság következő éveit bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld A külügyminiszter Pekingben örömködik, amiért a német mellett ma már a kínai gazdaság az, amely a legnagyobb hatással van a magyar gazdaság teljesítményére.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon,  amelyek nyomán mintegy 25 ezer új munkahely jön létre a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva hazánkba – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben. A tárcavezető először Csang San volt kínai kereskedelmi miniszterrel, az Országos Népi Gyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának elnökével egyeztetett, […] A Szijjártó Péter: hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A magyar vállalatokkal szembeni ukrajnai boszorkányüldözés nem szűnt meg az OTP ügyével, az ország hatóságai ugyanis vissza kívánják vonni a Richter tucatnyi gyógyszerének helyi forgalmazási engedélyét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az európai uniós külügyi tanács szünetében tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy “világháborús készülődés” […] A Szijjártó: az OTP után újabb magyar vállalattal szemben folytat boszorkányüldözést Ukrajna bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A brüsszeli döntéshozók világháborús készülődéssel reagálnak a mostanra kritikussá vált ukrajnai harctéri helyzetre annak ellenére is, hogy a fegyverszállítások stratégiája totális kudarcot vallott az utóbbi évek során – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az európai uniós külügyi tanács szünetében tartott sajtótájékoztatóján arról számolt […] A Szijjártó: Brüsszel világháborús készülődéssel reagál Ukrajna kritikus harctéri helyzetére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvétét nyilvánította Ománnak a közelmúltbeli, 21 halálos áldozatot követelő árvízkatasztrófával kapcsolatban, egyben háláját fejezte ki két, az árvíz fogságába esett magyar állampolgár kimentéséért. Nagy szomorúsággal értesültem az Ománi Szultánságot a közelmúltban sújtó pusztító időjárás következményeiről. Megdöbbenéssel hallottam, hogy az áradások 21 ember, köztük 12 gyermek életét követelték. Mélyen megindított a […] A Szijjártó Péter részvétét nyilvánította Ománnak az árvízkatasztrófa kapcsán és megköszönte két magyar kimentését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó Péter hozzátette, az európai észak-atlanti vezetők jelentős része háborús pszichózisban szenved, úgy érzik, mintha háborúban állnának Oroszországgal. Mi úgy gondoljuk, hogy az, ami Ukrajnában zajlik, nem a mi háborúnk, ez a legnagyobb […] A Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videóban rántotta le a leplet arról a lejáratókampányról, amely Magyarország ellen zajlik a nyugati média különböző felületein, főcímeiben, műsoraiban. Az egyik videórészletben a műsorvezető Orbán Viktor azon kijelentését járja körül körül és értelmezi, amely szerint: „el kell foglalnunk Brüsszelt!”. „Mi, akik a szuverenista táborba tartozunk, azt mondjuk, […] A Szijjártó Péter ismét gyógypedagógusként segített egy külföldi tévésnek (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Kampánynyitó rendezvényt tartott a Fidesz-KDNP, amelyen egy Választási Manifesztum elfogadását is bejelentette a kormányfő. Orbán Viktor az eseményen hangsúlyozta, Magyarország nem akar újra nagyhatalmak játékszerévé válni, nem akar háborút, ezért kell kitartania a béke mellett úgy hazánkban, mint Brüsszelben, az ENSZ-ben vagy a NATO-ban. A kormányfő hozzátette: “Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, […] A “A legfontosabb a béke üzenete” – Így értékelték a Fidesz kampánynyitójának témáit a résztvevők (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Pénteken ismételten telefonon konzultált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, áttekintették a kisebbségi jogok helyreállításával foglalkozó munkacsoport eddigi tevékenységének eredményeit. Szijjártó Péter a konzultációról Facebook-oldalán beszámolva azt írta, megállapították, hogy az elmúlt hetek megfeszített munkájával sikerült némi haladást elérni, de még sok munka van hátra. Ezért megállapodtak abban – […] A Szijjártó Péter a kisebbségi jogokról folytatott konzultációt ukrán tárgyalópartnerével bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A British American Tobacco dohányipari vállalat új központot hoz létre füst nélküli termékek gyártására Pécsen, a körülbelül 60 milliárd forintos beruházás nyomán 450 új munkahely jön létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a British American Tobacco új beruházásának bejelentésén aláhúzta, hogy a brit társaság […] A Szijjártó: a British American Tobacco 60 milliárd forintos beruházása 450 új munkahelyet teremt Pécsen bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok