Hírkategória - Gazdaság
Hírek a mai napon: 18 db
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.
Portfolio
Forrás: https://www.blikk.hu/ Gazdaság Hatszáz forintba is kerülhet idén egy gombóc fagylalt, ősztől pedig a csokifagyi még ennél is többe. A cukrászok az energiaárak és a bérköltségek miatt emelnek, de a Blikknek többen is azt mondták, hogy kevesebbet, mint ami indokolt lenne. A csokoládéval viszont nincs mit tenniük, annyira megdrágul az alapanyag még ebben a szezonban, hogy két lehetőségük maradt: kiveszik a kínálatból vagy felárral kell árulniuk a magyarok legkedveltebb nyári édességét, a csokifagyit.
Blikk.hu
Forrás: https://index.hu/ Gazdaság Részletes adatokat közölt a Randstad.
Index
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Egyre keresettebbek Magyarországon is a robotfűnyírók: átlagosan pár százezer forintért vásárolnak ilyen terméket a magyarok.
Pénzcentrum
Forrás: https://24.hu/ Külföld A magyar kormány régóta vár arra, hogy Románia megkezdje a Fekete-tenger mélyebb részein fekvő földgázkincs kitermelését. The post A reméltnél több gázt termelhet ki Románia, Magyarország is többet szerezhet az energiahordozóból first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://telex.hu/ Gazdaság Szijjártó szerint új magyarországi vasúti fejlesztések valósulnak majd meg kínai forrásból. Információink szerint ez azt jelenti, hogy kínai hitelből, kínai cégek, kínai technológiával építik majd meg a Budapestet délről elkerülő V0-s vasútvonalat és a Ferihegyre vezető új vonalat is.
telex
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Akinek nem sikerül elérnie a legalább 30 százalékos energiamegtakarítási célt, annak a pályázata szabálytalanná válik, és a teljes támogatási összeget visszaveszik tőle. The post Itt vannak az otthonfelújítási program részletei – a legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Gazdaság A legtöbb, otthonfelújítási programban részvételre jogosult felújítandó ingatlan a fonyódi járásban található.
Magyar Nemzet
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.
Portfolio
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Fudzsikavagucsiko város tisztviselője „sajnálatosnak” tartja a méretes terepakadály felállítását, de szerinte nem volt más megoldás. The post Egy hatalmas dróthálóval tennék tönkre a Fudzsit lefotózni vágyó turisták kedvenc helyét Japánban first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Május 8. és 10. között Magyarországra látogat a kínai elnök. Hszi Csin-pingnek azonban nem csak Budapesten lesznek hivatalos programjai, ugyanis a Szabad Európa úgy értesült, hogy a magyar kormányfővel közösen bejelenthetik a Great Wall Motors kínai autógyár pécsi üzemnyitását.
Portfolio
Forrás: https://telex.hu/ Gazdaság Akár 3,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást is meg lehet szerezni.
telex
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A Standard and Poor's hitelminősítő BBB mínusz kategóriában hagyta Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáson sem változtatott. A döntés részletes indoklásában találhatunk érdekességeket.
Portfolio
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Az S&P megerősítette hazánk forintban és devizában fennálló államadósságát, és érvényben hagyta annak stabil kilátását is, azaz sem további fel-, sem pedig leminősítésre nem kell számítani. A hitelminősítő az idei választásokat követően „konszolidációs programra” számít a kormánytól, és 2024-re – a kabinet várakozásainál alacsonyabb – mindössze 2,2 százalékos növekedésre számít.
Mfor
Forrás: https://liner.hu/ Belföld Ismételten áremelkedés történt, a fővárosi agglomerációban kevesebb adásvételt jegyeztek. The post Bezuhantak az adásvételek, 10 millió forinttal nőtt az otthonteremtés költsége Budapest környékén first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://agroforum.hu/ Gazdaság A képeken látható körte minden évben ugyanazt a betegséget kapja el, más gyümölcsfáimon nem találkozom ezzel a problémával. A leveleken fekete folt jelenik meg, majd azokat felemészti. Eddig kétszer rezes lemosó permetezésen esett át még a hajtásnövekedés előtt. Ezen felül múlt héten Bordóilé + Polyram + alacsony dózisú keserűsó permetezést kapott. Azóta a helyzet romlott, amíg múlt héten csak fekete foltok voltak, most már a leveleket is kezdi emészteni ez a betegség. A képek alapján be lehet azonosítani a betegséget? The post Melyik betegség okoz fekete foltokat a körtefa levelein? appeared first on Agrofórum Online.
Agrofórum
Forrás: https://g7.hu/ Külföld Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket. The post Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Ahogy azt heti sorozatunkban, az Mfor Üzemanyagár-figyelőben előre jeleztük, a héten kisebb árcsökkenés volt a kutakon. A változás mellett érdekes történés volt, hogy a kormány nem megoldást, hanem csak további feszültséget generált az üzemanyagok piacán.
Mfor
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Megtartotta éves rendes közgyűlését az AutoWallis Csoport. A tavalyi rekordárbevétel mellett elért eredményt az intenzív terjeszkedés finanszírozására fordítják.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek.
Pénzcentrum
Forrás: https://index.hu/ Gazdaság A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált a hitelminősítő döntésére.
Index
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.
Portfolio
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Megtartotta éves rendes közgyűlését a Budapesti Értéktőzsde, ahol a részvényesek valamennyi napirendi pontot jóváhagyták.
Pénzcentrum
Forrás: https://nepszava.hu/ Gazdaság A 95-ös benzin hét forinttal drágább, mint hét környező ország átlaga.  (Gazdaság)
Népszava
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A hitelminősítő előzetes közzétételi naptárjának megfelelően a Standard and Poor's péntek este megjelentette értékelését Magyarország adósbesorolásáról és véleményt mondott a magyar gazdaság folyamatairól, kilátásairól. Ezek szerint változatlanul BBB mínusz kategóriában hagyta a besorolást, és a kilátáshoz sem nyúlt, az továbbra is stabil.
Portfolio