Hírkategória - Vidnyánszky Attila
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Médiaszereplők Arról is beszélt, milyen most a viszonya Vidnyánszky Attilával. The post „Bonyolult a helyzet” – Udvaros Dorottya elmondta, hogyan érinti őt távozása a Nemzeti Színházból first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A Színház- és Filmművészeti Egyetem látta vendégül a Magyar Teátrumi Társaság idei első közgyűlését az Uránia Filmszínházban. A közgyűlés tagjai a napirendi pontok tárgyalása után az SZFE negyedéves, Horváth Csaba és Rába Roland vezette fizikai színházi rendező és koreográfus osztályának Csongor és… című előadását is megtekintették. Az közgyűlés vendége volt dr. Karasszon Ágnes, a Kulturális és Innovációs […] A A Színház- és Filmművészeti Egyetem látta vendégül a Magyar Teátrumi Társaság idei első közgyűlését bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Médiaszereplők Az elmúlt napokban a Nemzeti Színháztól távozni készülő Udvaros Dorottya nyilatkozata került a színház iránt érdeklődők figyelmének központjába. Számos sejtetés, sugallás volt a Magyar Hangnak adott interjújában, amire eddig nem reagált érdemben a pesti teátrum. Most viszont Vidnyánszky Attila vezérigazgató az Origónak tisztázza az álláspontját, aki a legjobban azt sajnálja, hogy a színésznő politikai dimenzióba […] A Vidnyánszky Attila: nem igaz, amit Udvaros Dorottya mond bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Médiaszereplők A Nemzeti Színház igazgatója a sajtóban üzente meg Udvaros Dorottyának, hogy nem szereti a sajtóban üzengetést.
Szeretlek MO
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Médiaszereplők A színház cáfolta a színésznőt, aki korábban arról beszélt, hogy az intézmény igazgatója anyagi okokra hivatkozva nem újította meg a szerződését.
Szeretlek MO
Forrás: https://24.hu/ Kultúra A színésznő a színház közleménye után a Magyar Hangnak ismét megerősítette, hogy Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését. The post A Nemzeti Színház szerint Udvaros Dorottya továbbra is a társulat tagja first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Kultúra A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 22 év után hagyta ott a Nemzetit.
444
Forrás: https://24.hu/ Belföld A kulturális és innovációs miniszter szerint Magyarországon teljes művészeti és kulturális szabadság van. The post Csák János a készülő kulturális törvénytervezetről: „Nem Vidnyánszky Attila fogja megmondani, hogy mit játsszon a debreceni Csokonai színház” first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://nuus.hu/ Belföld Nagyon úgy fest, hogy 22 év után Udvaros Dorottya otthagyja a Nemzeti Színházat. A birtokába jutott információk szerint ez nem a nemzet színészének kérése. Kollégái úgy tudják, hogy Vidnyánszky Attila nem hosszabbított még szerződést a Kossuth- és
Nuus
Forrás: https://hvg.hu/ Belföld A színésznő még nem írta alá szerződést a következő évadra, a Blikk úgy tudja, hogy nem saját döntéséből.
HVG
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Ha az igazgató nem köt szerződést Udvarossal, a színésznő 22 év után távozna a társulatból.
telex
Forrás: https://24.hu/ Kultúra A döntés egyelőre még nem született meg. The post Huszonkét év után távozhat a Nemzetiből Udvaros Dorottya first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://nlc.hu/ Életmód Úgy tudni, a távozás nem a Nemzet Színészének a döntése. The post Udvaros Dorottya állítólag otthagyja a Nemzeti Színházat 22 év után first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Megdöbbentő hír terjed a színházi világban: Udvaros Dorottya 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat. A Blikk birtokába jutott információk szerint ráadásul ez nem a nemzet színészének döntése: a kollégái úgy tudják, a teátrum vezetése, pontosabban az igazgató, Vidnyánszky Attila nem hosszabbított még szerződést a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznővel.
Blikk.hu
Forrás: https://www.origo.hu/ Belföld Megkezdődött a 11. MITEM - a világ legjobb színházai akarnak részt venni Vidnyánszky Attila fesztiválján.
Origo
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Közel három hónappal Benedek Miklós halála után csütörtökön újra összegyűlnek a nemzet színészei a Nemzeti Színházban, hogy megválasszák a legendás művész utódját. A közvélemény körében az izgalom nagy, hiszen rendhagyó módon több hónap is eltelt a színész halála és a választás között, aminek információink szerint Vidnyánszky Attila januári balesete az oka.
Blikk.hu
Forrás: https://www.origo.hu/ Belföld Esthajnal - különleges cigány Rómeó és Júlia a Nemzeti Színházban. A rendező Vidnyánszky Attila. Az Origo a legelső próbán járt.
Origo
Forrás: https://24.hu/ Belföld A diktátor századik előadása előtt mutatta meg magát a járókelőknek. The post Chaplinként tűnt fel a belvárosban ifj. Vidnyánszky Attila first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.origo.hu/ Belföld Hétfőn játszották 100. alkalommal A diktátort a Vígszínházban.
Origo
Forrás: https://hvg.hu/ Belföld Jubilál A diktátor a Vígben, ezért került Chaplin a Széchenyi térre.
HVG
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld László Zsolt hosszú idő után megszólalt a Nemzeti Színházból való felmondásáról, és azt is elárulta, hogy reagált erre Vidnyánszky Attila.
Blikk.hu
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Trill Zsolt, aki a múlt héten – méltán – kapott Kossuth-díjat, berobbant a „köztudatomba”. Puck szerepében a Szentivánéji álomban, fél ház előtt is szinte szétvetette a Józsefvárosi Színház falait, ahol a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház tán először vendégszerepelt Budapesten. Nem volt nagy az előzetes érdeklődés, nemigen tudtuk mi fán terem ez a csapat. Ám akik ott voltak, mind jobban érdekelte az előadás, amit Vidnyánszky Attila rendezett, sajátos mozgásrendszerrel, erőteljes stilizációval, jócskán groteszkbe hajlóan. Trill örökmozgó rosszcsontként nyughatatlanul rengetegszer keresztül-kasul benyargalászta a színpadot, fékezhetetlen, akrobatikus kunsztokkal, mint akit nem különösebben köt a gravitáció. Csaknem szétvetette az energia és a tehetség. Minden pillanatában figyelni kellett rá. Messze volt a tökéletestől az előadás, de igen magas volt a hőfoka, sugárzott belőle a színészek hite abban, amit csinálnak, netán abban is, hogy színházzal meg lehet váltani a világot
Népszava
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Szerinte az új törvény után is mindenki „marad külön-külön” és nem kerül senki Vidnyánszky vagy a Filharmonikusok alá.
telex
Forrás: https://24.hu/ Kultúra Benedek Miklós 2024. január 9-i halála óta késlekedik az új Nemzet Színészének kiválasztása. The post Továbbra sincs meg az új Nemzet Színésze, az Index szerint megszűnhet a díj first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://magyarhang.org/ Belföld Mások mellett Vidnyánszky Attila és Demeter Szilárd kapna országos hatalmat a tervezet szerint.
Magyar Hang