Hírkategória - Tudomány
Hírek a mai napon: 19 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az állatot „szitává lőtték” Lousiana állam partjánál, 20 ezer dollár a nyomravezetői díj. The post Vérdíjat tűztek ki egy delfin gyilkosára first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://nlc.hu/ Külföld Omahát nagyon megtépték a viharok. A klímaváltozás miatt jött egyszerre ennyi tornádó. The post Többtucatnyi tornádó rontott Amerikára first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Még nincs túl meleg, ideális időnk van a kiránduláshoz, a kertészkedéshez vagy esetleg egy grillezéshez.
Időkép
Forrás: https://magyarhang.org/ Tudomány Az elektromos cigaretta ugyanúgy csökkenti a megtermékenyítésre alkalmas petesejtek számát, mint a hagyományos cigaretta.
Magyar Hang
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A klasszikus elképzelés szerint a pislogással nedvesítjük és tisztítjuk a szemünket – azonban ennél sokkal fontosabb feladata is van ennek az önkéntelen mozdulatnak. The post A pislogás nem csak tisztítja a szemet first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://agroforum.hu/ Gazdaság Mostanság azt tapasztalom, hogy egyre többen vagyunk mi, vagyis azok, akik szeretik a spenótot. The post Kicselezhetjük a klímaváltozást: melegkedvelő spenót, egyenesen Új-Zélandról appeared first on Agrofórum Online.
Agrofórum
Forrás: https://24.hu/ Tudomány A barátkozás nem tarthatott sokáig, sőt az érintett szovjeteket a pártból is kizárták. The post „Hitler kaput!” Így találkoztak a szovjet és amerikai katonák first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://infostart.hu/ Tudomány Az antarktiszi tengerjég rekordtempójú olvadása miatt a fiókáknak kevés az esélyük az életben maradásra.
Infostart
C Tudomány A tavaszi égbolt egyik nem túl jelentős csillagképe a Canes Venatici, a Vadászebek. A csillagszegény égterületen viszont nagyon is jelentős csillagvárosokat figyelhetünk meg. Egyikük az M106. Bagi László, Öcsöd Legújabb fotómon az M106 elnevezésű spirálgalaxist örökítettem meg. Tőlünk nagyon távol, megközelítőleg 23 milliónyi fényév távolságra helyezkedik el ez a látványos csillagváros. Az M106 égi elhelyezkedésének […]
Csillagászat.hu
Forrás: https://24.hu/ Tudomány Kerékbetörték, felnégyelték, tagjait négy városban tették közszemlére 1736-ban. The post Brutálisan végezték ki a 80 éves Szegedinác Pérót first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://raketa.hu Tudomány
Rakéta
Forrás: https://www.idokep.hu/ Tudomány Jóval enyébb, több helyen tíz fokkal volt megelebb a hajnal, épp csak nyugaton fordult elő gyenge fagy.
Időkép
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Tavasz végén legszebb a nyári Tejút, számos együttállást láthatunk, lesznek hajnali és alkonyi holdsarlóink, és meteorokat is megfigyelhetünk majd. The post Égi jelenségek 2024. május első felében first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://24.hu/ Tudomány A mikrobaközösség a felszíntől elszigetelten él, a baktériumok gipszből vonják ki a szükséges vizet. The post A marsi élet modelljét találták meg Chilében? first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://raketa.hu Tudomány
Rakéta
Forrás: https://liner.hu/ Tudomány Minél idősebb egy csillag, annál több alkotóelemből áll, ám a megfigyelésük ritkaságszámba megy. The post Ősi csillagot fedeztek fel a Tejútrendszeren kívül, új távlatokat nyit az űrkutatásban first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Folytatódik a felmelegedés, elindultunk a tavaszi nyárba. The post Szombat az első lépés: visszatér a nyár first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Idén meglepően korán előbújtak az első leánykökörcsinek a Bükkben, a fotó nem sokkal napnyugta után készült. The post A nap képe: A kék óra árnyai first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A kaliforniai félsivatagi terület híres a kaliforniai kakukkmák arany- és narancssárga mezőiről, idén azonban a kakukkmák helyett más virágok nyílnak. The post Videón látható az Antelope-völgy gyönyörű virágszőnyege first appeared on National Geographic.
National Geographic
C Tudomány A James Webb-űrtávcső adatainak segítségével most végre sikerült megfejtenie a kutatóknak az ősrobbanás óta megtörtént legnagyobb kozmikus robbanás, a BOAT (Brightest of All Time, vagyis minden idők legfényesebbje) rejtélyét. A BOAT, mint ahogy a rövidítés angol nyelvű kiírásának fordítása is mutatja, minden idők legfényesebb gamma-kitörése (gamma-ray burst, GRB) volt, kialakulásáért pedig valószínűleg egy kb. 2 […]
Csillagászat.hu
Forrás: https://liner.hu/ Tudomány Jóváhagyták azt a génterápiát, amely egy örökletes betegség gyógyításában játszhat fontos szerepet. The post Több mint egymilliárdba kerül a Pfizer legújabb gyógyszere, sokak életét változtathatja meg first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://liner.hu/ Tudomány Pénteken késő este egy nem mindennapi égi jelenségnek lehetünk tanúi, ha az eget fürkésszük. The post Péntek este szemeket az égre: különleges égi jelenségnek lehetünk tanúi first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://raketa.hu Tudomány Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Rakéta
Forrás: https://infostart.hu/ Tudomány Rengeteg magyart is érint ez az egészségügyi probléma.
Infostart
Forrás: https://nlc.hu/ Tudomány A természetet egységében és rendszerében vizsgáló bonsaikertészt kérdeztünk erről az őrült időjárásról. Kiderült: nagy a baj, csak nem éppen úgy, ahogy gondolnánk. Változtatni pedig szerencsére sosem késő. The post „A természet mindig kirúgja magát, ha esélyt adunk neki” – A kertész nagymonológja az őrült tavaszi időjárásról first appeared on nlc.
nlc