Hírkategória - Volodimir Zelenszkij
Hírek a mai napon: 1 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld A külpolitikai szakértő szerint addig nem kerülhet be a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába, amíg nem változtat a Kijevvel kapcsolatos politikáján. The post Szent-Iványi István: A Fidesz miatt változik a magyar kormány Ukrajnához való hozzáállása first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld Március óta ez volt a negyedik nagyszabású orosz légicsapás az ukrajnai infrastruktúra ellen. Szombaton négy hőerőművet és egy pszichiátriát ért találat.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, a csernobili atomerőműben 1986-ban bekövetkezett katasztrófa évfordulóján  felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra, biztosítva ezáltal a zaporizzsjai atomerőmű felszabadítását a megszállóktól. A sugárzás nem ismer határokat, és nem tesz különbséget a nemzeti zászlók között. A csernobili katasztrófa megmutatta a világnak, milyen gyorsan képesek halálos fenyegetések feltűnni” – hangsúlyozta Zelenszkij a […] A Zelenszkij felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán elnök szerint Ukrajnának esélye nyílhat a győzelemre, miután az Egyesült Államok törvényhozásának alsóháza elfogadta a csaknem 61 milliárd dolláros támogatási csomagot. Volodimir Zelenszkij az NBC televíziónak adott interjúban sürgette a Kongresszus felsőházát, hogy mielőbb szavazzon a katonai segítséget tartalmazó jogszabályról, és azt hangoztatta, hogy a szükséges fegyverrendszereknek minél előbb el kell jutniuk országa […] A Volodimir Zelenszkij szerint az új, 60 milliárdos amerikai támogatással esély nyílhat a győzelemre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán rendfenntartók a lengyel bűnüldöző szervekkel együttműködve őrizetbe vettek egy lengyel állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy felajánlotta segítségét az orosz titkosszolgálatoknak egy merénylet végrehajtásában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen – hozták nyilvánosságra hivatalos honlapjukon csütörtökön az ukrán főügyészség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). A nyomozás során megállapították, hogy a gyanúsított maga lépett kapcsolatba […] A Zelenszkij elleni merényletre ajánlkozott egy lengyel férfi bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Külföld Aggasztó lőszerhiányról beszélt az ukrán elnök, miközben „Washingtonban politikai játékot játszanak.”
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán elnök azzal vádolja szövetségeseit, hogy nem ugyanazzal a dinamikával és odaadással támogatják országát, mint Izraelt. Zelenszkij szerint az európai országoknak Ukrajna légterét is olyan hatékonyan kellene megvédeniük, mint ahogy ezt a szombat éjszakai iráni dróntámadás alatt tették. Zelenszkij most egy erről szóló konferenciát akar szervezni, ahol az őt támogató NATO-államok beavatkozását akarja kicsikarni. […] A GEOrgPOLITIKA – Zelenszkij legújabb követelése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Külföld Az ukrán elnök közölte: „Meg kell erősíteni a biztonságot, és határozottan szembe kell szállnunk mindazokkal, akik a terrort akarják új normává tenni. Ezeknek a drónoknak a hangja ébresztő kell legyen a szabad világ számára”.
Szeretlek MO
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Sulyok Tamás köztársasági elnök a Vilniusba utazott, és az ott megrendezésre kerülő csúcstalálkozón kifejezte Magyarországnak azt a korábbi szándékát és célját, hogy a közép-európai országok közötti politikai, gazdasági, infrastrukturális kapcsolatokat megerősítve, a közös együttműködés révén magasabb szintre emeljék a régió versenyképességét és gazdasági érdekérvényesítő erejét Európában és a világban. A magyar államfő a beszélgetés során […] A Sulyok Tamás: Diplomáciai nagyüzem – Így zajlott a magyar és az ukrán államfő találkozója (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Külföld Ugyanakkor felhívta a figyelmet a Kárpátalján élő magyar kisebbség hátrányos helyzetére. A két államfő a knstrukzív párbeszéd további folytatásában egyezett meg.
Szeretlek MO
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Sulyok Tamás köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón kifejezte Magyarországnak azt a korábbi szándékát és célját, hogy a közép-európai országok közötti politikai, gazdasági, infrastrukturális kapcsolatokat megerősítve, a közös együttműködés révén magasabb szintre emeljék a régió versenyképességét és gazdasági érdekérvényesítő erejét Európában és a világban – közölte a Sándor-palota csütörtökön az MTI-vel. Az […] A Volodimir Zelenszkijjel egyeztetett a magyar államfő (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján. The post Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A szlovák miniszterelnök együttműködést ajánlott Ukrajnának a békemegoldások keresésében, és azt kívánta, hogy "mihamararabb" váljon az Európai Unió tagjává. The post Robert Fico segítene Ukrajnának, hogy mielőbb EU-tag legyen first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Oroszország csütörtökre virradóra több mint 40 rakétával és 40 drónnal támadta Ukrajnát, öt régióban a létfontosságú infrastruktúrát megcélozva – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X közösségi hálón. The post Szinte Ukrajna egész területén légiriadót rendeltek el first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A litván elnöki hivatal közlése szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a litván fővárosban, Vilniusban tesz hivatalos látogatást, írja a Reuters. The post Litvániába utazik Zelenszkij first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij örömmel meghallgatná Donald Trump volt amerikai elnök elképzelését arra vonatkozóan, hogyan vetne véget a háborúnak, ugyanakkor az ukrán elnök óvatosan fogalmazott a témával kapcsolatban. The post Zelenszkij meghívta Trumpot Ukrajnába, örömmel meghallgatná a békejavaslatát first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A 24.hu hírfolyama az orosz-ukrán háborúról. The post Zelenszkij: Meghallgatnám Trump békejavaslatát first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Intézkedéscsomagot fogadott el szerdán a német kormány az ukrajnai újjáépítés támogatására, ennek részeként hiteleket nyújtanak az ukrán kis- és középvállalatoknak, és garanciát vállalnak a német cégek ukrajnai beruházásaira. Az ukrajnai újjáépítésről június 11-12-én Berlinben Olaf Scholz német kancellár és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására tartandó nemzetközi konferenciához való hozzájárulásról van szó – hangsúlyozta közös közleményében […] A A német kormány intézkedéscsomagot fogadott el Ukrajna újjáépítésének segítésére bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Zelenszkij elismerte, hogy Oroszországnak az energetikai infrastruktúra elleni támadásai sikeresek voltak – írta Die Welt. „Ez nagy hatással van a háborúra” – jelentette ki az elnök, aki hozzátette, hogy az energiaellátás elleni támadások nagy fájdalmat okoznak a lakosságnak és a városoknak. Zelenszkij szerint Ukrajna sebezhetőségének az az oka, hogy nincs elegendő légvédelmi rendszere, ez pedig […] A Zelenszkij keményen bírálta a német kancellárt, aki szerinte nem védi meg a világot Oroszországtól bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Zelenszkij lett Európa legnépszerűbb vezetője. Legalábbis egy friss kutatás szerint, amiről a “független” Euronews írt. Tehát az most lényegtelen, hogy igaz-e, sokkal fontosabb kérdés, hogy miért fontos a közelgő EP-választások előtt az ukrán elnököt európaiként értelmezni. Az is fontos kérdés, hogy vajon mi lesz akkor, ha nem lesz jobboldali fordulat júniusban. Mert bármennyire is optimisták […] A Zelenszkij lett az EU legnépszerűbb vezetője, mert ez a választások előtt fontos… – EUnuch bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Egészen érdekes érveléssel esett Olaf Scholz német kancellárnak Volodimir Zelenszkij: az ukrán elnök szerint országának azért van szüksége Taurus rakétákra, mert így megvédhetik Németországot. Miután Ukrajnában már “bizonyított”, most Németországot is megvédené Zelenszkij. A kérdés, hogy pontosan mitől. Az egyik opció az atomháború lehet, amelyet állítása szerint csak az ukránok tudnak megelőzni, ehhez azonban olyan […] A Zelenszkij Németországot akarja megvédeni, de atomháborúról beszél bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Ukrajna vereséget fog szenvedni, ha az amerikai kongresszus nem szavazza meg a Kijevnek szánt 60 milliárd dolláros katonai támogatást – jelentette ki vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Világosan meg kell mondani a kongresszusnak: ha nem segít Ukrajnának, akkor Ukrajna el fogja veszíteni a háborút” – mondta az ukrán államfő a kijevi vezetést támogató külföldi zenészekkel, […] A Zelenszkij: Ukrajna vereséget fog szenvedni az amerikai támogatás nélkül bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Külföld Köztük öt gyerek is van. Zelenszkij elnök ellencsapást ígér.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Ukrajában 27-ről 25 évre csökkentették a mozgósíthatósági életkor alsó határát. Az ukrán parlament honlapján kedden közzétett információ szerint az erről szóló törvényt Volodimir Zelenszkij elnök aláírva visszaküldte a törvényhozásnak. Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztet arra, hogy a parlament ezt az indítványt még tavaly május 30-án szavazta meg. A korhatár csökkentését a védelmi minisztérium terjesztette a […] A Zelenszkij aláírta: csökkentették a mozgósíthatósági korhatárt Ukrajnában, már a 25 éveseket is vihetik a mészárszékre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az ukrán elnök menesztette Szerhij Sefirt, aki 2019 óta töltötte be a főtanácsadói tisztséget. Felmondott három tanácsadójának is, valamint két elnöki képviselőnek, akik az önkéntesek tevékenységét, illetve a katonák jogait felügyelték. Egyelőre nem adtak magyarázatot a hónapok óta tartó személycserék újabb hullámára. Kedden Olekszij Danyilovot, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárát menesztette az államfő, […] A Zelenszkij felmentette főtanácsadóját és több más munkatársát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok