Hírkategória - Trianon
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://mult-kor.hu/ Belföld 83 éve, 1941. április 11-én kapcsolódott be Magyarország a Jugoszlávia elleni német támadásba. A honvédség négy nap alatt megszállta a trianoni békeszerződés nyomán elvesztett Bácskát, a baranyai háromszöget, a Muraközt és a Muravidéket.
Múlt-kor
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Közkeletű tévedés nálunk, magyaroknál, hogy a XX.század két tragédiája, Trianont és a holokausztot szembefordítja egymással. Persze ez egy nagy hiba. Hiszen a magyar holokauszt a magyarság tragédiája is volt -mondta el Facebook videójában Nagy János.  A Miniszterelnöki irodát vezető államtitkár a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából elmondta, hogy aki ezt nem hiszi el menjen el Nagyváradra, […] A Nagy János: a magyar holokauszt a magyarság tragédiája is volt (VIDEÓ) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Belföld A magyar honvédség négy nap alatt végrehajtotta a Délvidék, a Baranya-háromszög és a Muravidék „felszabadítását”. The post Ezért támadta meg hazánk az egykori Jugoszláviát first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Franciául is megjelent Borsi-Kálmán Béla tanulmánykötete a román állameszme eredetéről. A könyv teljesen más megvilágításba helyezi azt az utat, ami Trianonig vezetett.
Hír TV
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A hazánk felszabdalását előkészítő R. W. Seton-Watson újságíró, alias Scotus Viator a britek által meggyilkolt feketékről nem írt, csak az Európa liberális mintaállamában élő tótok elleni „jogtalanságok” izgatták. Raffay Ernő történésszel a brit titkosszolgálat ügynökeiről, a Magyarország elleni propagandaháborúról, a magyar elit és a magyar titkosszolgálatok vakságáról, valamint a Mr. Trianon – Scotus Viator, a […] A Raffay Ernő: Seton-Watson magyar kisebbségpolitikát pellengérre állító könyve beterítette Európát bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://foter.ro/ Belföld Marcel Ciolacu: A Moldovai Köztársaság egyesül Romániával! Igor Dodon: Nem! A román politikai vezetés illusztris tagjai általában nagyon kiakadnak, amikor valaki csak megemlíti, hogy izé, hát Trianon elég nagy seb az anyaországtól elszakított magyar közösségek számára, és nem csak. Ilyenkor minden mioritikus vezérajak habzani kezd. Az viszont egyáltalán nem derogál a hazai vezetőknek, hogy időnként … Tovább "Marcel Ciolacu: A Moldovai Köztársaság egyesül Romániával! Igor Dodon: Nem!"
Főtér
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Hogyan tovább, szétszakadt ország?
Magyar Nemzet
Forrás: https://444.hu/ Belföld Bér csak egy átlagos magyar zsákfalu több száz hektáros, nemzeti kegyhellyé alakított polgármesteri birtokkal, az űrből is látható Trianon-emlékművel, Turul-szobrokkal, egy fideszes képviselő természetkárosító off-road fesztiváljával, és egy különös hotellel, aminek a vendégeit néha egy teve riogatja.
444
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Mit mondanak a nemzettragédiáról a tények?
Magyar Nemzet
Forrás: https://168.hu/ Belföld Tóth Gabi és Papp Máté Bence egy Trianon-emlékműnél romantikázott a legfrissebb fotók tanúsága szerint.
168
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A történelemben persze nincsen mód megítélni, hogy mi lett volna, ha győz a forradalomból kibontakozó szabadságharc. De azt, hogy mire jutottunk nemzeti szuverenitás híján, nagyon alaposan meg tudjuk vizsgálni, hiszen apáink, nagyapáink, dédapáink, ükapáink nagyon is megtapasztalták mindazokat a következményeket, amelyek a nemzet szabad döntési képességének elvesztéséből következtek. Hiba lenne, ha a sajnos máig általános, […] A A szabadságharc veresége utáni történelmünkből megtanulhattuk, hogy mit jelent a nemzeti önrendelkezés elvesztése bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld A szadai Trianon-emlékműhöz látogatott el kikapcsolódás gyanánt Tóth Gabi és párja, Pap Máté Bence.
Blikk.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Összebújás és puszi is jutott a követőknek. The post „Az ember agyagból gyúrjon Istent” – Tóth Gabi a Trianon-emlékműnél romantikázott párjával first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld A történésszel felidéztük, mit jelentett bő száz évvel ezelőtt a nemzeti szuverenitás fogalma, akadtak-e kihagyott ziccerei a Trianon előtti magyar külpolitikának, kik voltak a korszak elvakult vagy a körülmények által gúzsba kötött politikusai, és szót ejtünk az antantbarátság legendájáról is. The post Romsics Gergely: A magyar politikai elitek rendre túlárazzák, mit tud kínálni a világnak Magyarország first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://mandiner.hu/ Belföld Székelyföldön gyakorlatozik a román hadsereg, román nemzeti ünnep Trianon és Erdély elcsatolása, de a magyarok még külön napot is szenteljenek a románok tiszteletének. Hogyne! Szilvay Gergely írása.
Mandiner
Forrás: https://444.hu/ Belföld Medvegyev szerint a független Ukrajna koncepciójának örökre el kellene tűnnie. A mögötte levő térkép jól illusztrálja, hogy mik a tervek.
444
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld Az István, a király zeneszerzője szerint minden, ami rossz, Amerikából érkezik, például – úgy véli – Trianont is nekik köszönhetjük, ellentétben az oroszokkal, akiknek vezetőjétől nem kell tartanunk, hisz Vlagyimir Putyin nem pártfőtitkár, de nem is cár. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Az átfogó írás írás Trianontól napjainkig tárgyalja a sokat szenvedett város erőszakos elrománosítását.
Magyar Nemzet
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Azerbajdzsán 30 év után visszaszerezte Hegyi-Karabahot, elűzte az örményeket, de további követelései is vannak szomszédjával szemben. Örményország csalódott moszkvai szövetségesében, így Putyin helyett a Nyugat felé fordul, amit a Kreml rossz szemmel néz.
telex
Forrás: https://mandiner.hu/ Belföld A Munkáspárt elnöke szerint ha Trianont egyszer felül lehetne vizsgálni, akkor Magyarország nem számíthatna a nyugati szövegségeseire.
Mandiner
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Gazdagon el vagyunk látva történelmi konfliktusokkal a szomszédainkkal szemben. A Trianonban kicsúcsosodott feszültségek nem az első világháborúban születtek, hanem jóval régebbről erednek. Amikor elszakították az országunk kétharmadát, akkor a csehek és a románok már bő egy évszázada, a szerbek pedig évszázadok óta dolgoztak ezen a törekvésükön. Az elcsatolósdiba azonban belekeveredett egy olyan népcsoport, amellyel azelőtt […] A Történelmietlen ellentét – Honi felderítés (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Belföld A leendő köztársasági elnök értékekről, alkotmányról, bizalomról, Trianon utáni veszélyekről és a jogállamról mint bálványról beszélt megválasztása után. The post Sulyok Tamás legfontosabb mondatai négy percben first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Somoskőújfalu minden évben megünnepli, hogy a trianoni döntés után mégis "hazatérhetett".
Hír TV
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Száz éve tért vissza Magyarországhoz két, Trianonban elszakított felvidéki magyar falu, Somoskő és Somoskőújfalú.
Magyar Nemzet
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Sajnos egyes esetekben lehetetlen kikutatni e közterület-neveket, annál az egyszerű oknál fogva, hogy Trianon előtt nem léteztek.
Magyar Nemzet