Hírkategória - ChatGPT
Hírek a mai napon: 1 db
Forrás: https://24.hu/ Technika Nyolc amerikai lap indított pert, mivel szerintük a ChatGPT fejlesztéséhez szerzői jogi oltalom alatt álló több millió cikket használtak fel engedély nélkül. The post Újságok perelték be a Microsoftot és az OpenAI-t first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Több tagállamból is érkezett panasz ugyanarra a problémára. The post Súlyos EU-s bírságot kaphat az OpenAI first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://qubit.hu/ Technika Mik most a kilátások az IT-piacon? Mitől maradnak versenyképesek a Codecool diákjai? A covid utáni leépítések nehéz helyzetet teremtettek a programozóiskoláknak is – megnéztük, hogyan vészeli át mindezt a több mint kilenc éve sikeresen működő Codecool.
Qubit
Forrás: https://www.gamestar.hu/ Technika Azért kötetben még nem adnánk ki ezeket, de a költészet is megyeget az AI-nak.
GameStar
Forrás: https://raketa.hu Tudomány A ChatGPT, a Gemini és a Claude a programjavaslatok és a bevásárlólista mellett még Petőfi Szeptember végénjét is kiegészítette nekünk.
Rakéta
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A ChatGPT technológiával a hosszú beszélgetéseket összefoglaló pontokba sűríti, így nem vesznek el a fontos részletek.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A Viber üzenetküldő alkalmazás fejlesztője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót - közölte a társaság. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteiből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűríti. A generatív AI megoldások üzleti hasznáról egésznapos konferenciát szervez a Portfolio április 23-án, regisztráció és részletek az AIn in Business rendezvényről itt! 
Portfolio
Forrás: https://telex.hu/ Tudomány Középiskolásokkal és egyetemistákkal beszélgettünk arról, hogy szégyellik-e, amikor a ChatGPT írja meg helyettük a beadandó dolgozatot, és arról, hogy buktak-e már le emiatt. Tanárokkal pedig arról, mit tesznek az MI-s csalások ellen, és miért ártanak ezzel a diákok saját maguknak.
telex
Forrás: https://www.origo.hu/ Technika Bajba kerülhet, ha a webhelyén lévő videók lopkodásán kapják.
Origo
Forrás: https://index.hu/ Gazdaság Sam Altman vagyona főként startupokba való befektetéseiből származik.
Index
Forrás: https://444.hu/ Belföld Magyar Péter, Sulyok Tamás, Orbán Viktor, Polt Péter, Mészáros Lőrinc, Donald Trump, Robert Fico és a ChatGPT a hírlevélben.
444
Forrás: https://444.hu/ Tudomány A NAIH megnézi, hogy a mesterséges intelligencia tanításához felhasznált adatok forrása jogszerű-e.
444
Forrás: https://mandiner.hu/ Tudomány Sam Altman, a ChatGPT-t megalkotó OpenAI vezérigazgatója elárulta, hogy a ChatGPT-5 várhatóan az eddigieknél is jobb lehet a képalkotásban és a szöveggenerálásban. Ezt várhatjuk a jövőben.
Mandiner
Forrás: https://esport1.hu/ Technika A nyáron jöhet a következő ChatGPT-modell, Sam Altman szavai alapján pedig nagy durranásra számíthatunk az AI és a szórakoztatóipar metszetében.
Esport1
Forrás: https://infostart.hu/ Tudomány Még több ember férhet hozzá a mesterséges intelligenciát használó chatbothoz.
Infostart
Forrás: https://liner.hu/ Tudomány A bevezetés fokozatos, így még nem mindenhol érhető el. The post Van, ahol már regisztráció nélkül is használható a ChatGPT first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://24.hu/ Technika A „nyitás” viszont fokozatos, nálunk még nem elérhető. The post Már regisztráció nélkül is használható a ChatGPT first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.gamestar.hu/ Technika Az OpenAI eltöröl egy korábbi megkötést a mesterséges intelligenciára épülő chatbot kapcsán.
GameStar
Forrás: https://hvg.hu/ Tudomány Immáron szabadon, regisztráció nélkül is lehet használni az OpenAI szolgáltatását, amely széles körben berobbantotta a mesterséges intelligenciát.
HVG
Forrás: https://www.napi.hu/ Tudomány Az OpenAI fejlesztése, a világot meghódító ChatGPT az eddigieknél jóval demokratikusabbá vált, mostantól egy jóval szélesebb kör kerülhet kapcsolatba a mesterséges intelligenciával. Nagy ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Az OpenAI bejelentette, hogy hétfőtől kezdődően lehetővé teszi felhasználói számára, hogy regisztráció nélkül is hozzáférjenek az ingyenes ChatGPT mesterséges intelligencia chatbotjukhoz, amely emberi társalgást imitál és különféle kreatív feladatokat képes elvégezni.
Portfolio
Forrás: https://velvet.hu/ Tudomány A Voice Engine hangklónozó eszköz túl kockázatos az általános kiadáshoz.
Velvet
Forrás: https://hvg.hu/ Technika Mások mellett az Amazon és a Google dollármilliárdokban mérhető befektetése áll az Anthropic nevű amerikai saját nagy nyelvi modellje, a Claude fejlesztése mögött. Azért tették bele a pénzt, mert úgy gondolták, ez a platform lenyomhatja a ChatGPT-t. És ez most meg is történt.
HVG
Forrás: https://www.blikk.hu/ Tudomány A GPT-4-re történő legutóbbi nagyobb modellfrissítés óta az eszköz teljesítményproblémákba ütközött. A modell következő verziója, a GPT-5 hamarosan megjelenik. Ez pedig állítólag „lényegesen jobb” lesz.
Blikk.hu
Forrás: https://hvg.hu/ Tudomány A Cornell Egyetem kutatása rávilágít, hogy a beszélt nyelv dialektusa befolyásolhatja azt, hogy miként érzékelik a mesterséges intelligencia algoritmusai az egyéneket. Ez pedig azután befolyásolja a jellemükkel, foglalkoztathatóságukkal és a potenciális bűnözéssel kapcsolatos előítéleteket.
HVG