Hírkategória - Vlagyimir Putyin
Hírek a mai napon: 1 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Moszkva egy tollvonással a Gazprom irányítása alá vonta az olasz Ariston fűtéstechnológiai cég oroszországi leányvállalatát. The post Putyin újabb céget államosított, a Fradi várható főszponzora kebelezte be a nagyvállalatot first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Alekszej Navalnij halála után természetesen azonnal felmerült, hogy az orosz ellenzéki politikust Vlagyimir Putyin parancsára tették el láb alól, azonban mivel több jel is arra utalt, hogy az orosz elnöknek ez nem állt volna érdekében egy idő után már csak Kijev és Navalnij özvegye tartotta magát makacsul az elmélethez. Most azonban valószínűleg ők is átgondolják […] A Már a CIA szerint sem Putyin áll Navalnij halála mögött bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld A hírszerzői értékelés azonban nem vitatja Putyin vétkességét Navalnij halála ügyében. The post Amerikai hírszerzők szerint nem valószínű, hogy Putyin közvetlen parancsot adott Navalnij megölésére first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld Az EP felidézi a VSquare oknyomozását, ami szerint 2020-ban Peter Pellegrini, Szlovákia akkori miniszterelnöke Orbán közbenjárását kérte ahhoz, hogy az abban az évben tartott szlovákiai parlamenti választások előtt megkapja a Kreml támogatását. Majd három nappal a választások előtt Oroszországba utazott.
444
Forrás: https://444.hu/ Külföld A belarusz diktátor szerint erre azért van szükség, mert országa komoly belső és külső fenyegetésekkel néz szembe, a Nyugat „bele akarja sodorni egy háborúba".
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A Nyugat megpróbálja belerángatni Fehéroroszországot az ukrajnai háborúba – jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerdán, hozzátéve, hogy országa békeszerető, ezt azonban nem szabad összetéveszteni a pacifizmussal. Lukasenka erről az összfehérorosz népgyűlés ülésén beszélt, amelynek résztvevői megválasztották őt a népgyűlés elnökévé. Ihar Karpienka, a központi választási bizottság elnöke elmondta, hogy Lukasenka volt az egyetlen jelölt […] A Lukasenka szerint a Nyugat megpróbálja belerángatni Fehéroroszországot a háborúba bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld A NATO európai pillérének megfelelő elrettentő erővel kell rendelkeznie, hiszen az ukrajnai háború is rávilágított arra, hogy az európai biztonsági architektúra veszélybe került, vélekedett Olaf Scholz német kancellár Rishi Sunak brit miniszterelnökkel Berlinben tartott találkozóján. The post Scholz: A NATO európai pillérének elrettentő erővel kell rendelkezni first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Joe Biden amerikai elnök szerdán aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dolláros nemzetközi támogatást is magában foglaló amerikai törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat, írja az MTI. The post Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Különösen nagy értékű vesztegetés elfogadásának gyanújával őrizetbe vették Tyimur Ivanov orosz védelmi miniszterhelyettest – közölte kedd este az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálata. The post Korrupció gyanújával őrizetbe vették az orosz védelmi miniszter egyik helyettesét first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld 2024 márciusában az orosz katonai bíróságok rekordszámú, 684 katonát ítéltek el dezertálásért – írja a független orosz médiacsoportra, a Mediazonára hivatkozva a brit védelmi minisztérium. The post Megugrott a dezertálások száma az orosz hadseregben first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az orosz Telegram hírcsatornák szerint ukrán drónok április 24-én éjjel eltalálták a Voronyezs megyei olajfinomítót és a Lipecki megyei ipari zónában is csapást mértek – közölte a Kyiv Independent. The post Orosz média: Dróntámadások mértek csapást az oroszországi Voronyezsre first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az ukrán-magyar határszakaszon 4774-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3856-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t. The post Több mint 8600-an érkeztek Ukrajnából kedden Magyarországra first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Megszavazta az amerikai szenátus a 95 milliárd dolláros nagyjából – csaknem 35 ezer milliárd forintos – külföldi segélycsomagot, ami tartalmazza Ukrajna, Izrael és Tajvan katonai támogatását is – közölte a CNN. The post Megszavazta az amerikai szenátus: 61 milliárd dolláros segélycsomagot kap Ukrajna first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Élő hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról. The post Megszavazta az amerikai szenátus: 61 milliárd dolláros katonai segélyt nyújtanak Ukrajnának first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Két ember meghalt, két másik pedig megsebesült egy orosz légitámadásban, amely szombaton érte az orosz határtól mintegy öt kilométerre fekvő, északkelet-ukrajnai Vovcsanszk várost - írja az MTI. The post Orosz légitámadásban meghalt és megsebesült több civil Északkelet-Ukrajnában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Drón- és robotfejlesztő, valamint -gyártó központot hoz létre az orosz védelmi minisztérium – közölte a tárca vezetője szombaton. The post Drón- és robotfejlesztő központot hoz létre az orosz védelmi minisztérium first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Ukrán dróntámadásban kigyulladt egy orosz üzemanyagraktár – közölte az Oroszország nyugati részén fekvő Szmolenszk régió kormányzója szombaton. The post Ukrán dróntámadásban kigyulladt egy orosz üzemanyagraktár first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Ukrajna elnöke aláírta azt a rendeletet, amely hatályba lépteti az Ukrajna Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanácsának 2024. The post Zelenszkij megtiltotta kaszinózást az ukrán katonáknak first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Állami Sürgősségi Szolgálat közölte, hogy április 20-án befejeződtek a kutatási és mentési műveletek a Dnyipro elleni orosz rakétatámadás helyszínein – írja a Kyiv Independent. The post Három halott, 24 sebesült – befejezték a mentőakciót Dnyiproban az orosz rakétatámadás után first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az ukrán-magyar határszakaszon 6195-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5102-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t. The post ORFK: Pénteken több mint tizenegyezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Dróntámadásban meghalt az Izvesztyija című orosz napilap haditudósítója a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja közelében – közölte a napilap pénteken. The post Ukrajnában meghalt az Izvesztyija orosz lap haditudósítója first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Itt vannak az orosz-ukrán háború legfontosabb hírei. The post Dróntámadás végzett egy orosz lap haditudósítójával Ukrajnában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld Egy új finn törvénytervezet lehetővé tenné a határőrök számára, hogy megakadályozzák az Oroszországból érkező menedékkérők belépését. Ursula von der Leyen szerint Oroszország a régiót akarja destabilizálni.
444
Forrás: https://24.hu/ Külföld A szövetségesek választaniuk kell a NATO-képességi célok teljesítése és az Ukrajnának nyújtott további katonai segítség között, a NATO-főtitkár szerint pedig jelenleg az utóbbit kell előnyben részesíteni – derült ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai nyilatkozatából. The post A NATO főtitkára választás elé állította a szövetségeseket Ukrajna ügyében first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból – írja az MTI az ukrán országos rendőrségre hivatkozva. The post 161 Ukrajnából elhurcolt gyereket találtak meg Németországban first appeared on 24.hu.
24.hu