Hírkategória - WHO
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Mérgező vegyületeket találtak egy készletben. The post Egy köhögéscsillapító miatt ad ki figyelmeztetést a WHO first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld Arra nincs egyelőre bizonyíték, hogy a H5N1 vírus az emberek között is terjedne. Állatról emberre azonban terjed, és ezekben az esetekben igen nagy a halálozási arány.
Qubit
Forrás: https://444.hu/ Belföld A Nyugati téren cenzúrázatlanul hallgathattuk meg Toroczkai Lászlót a párt budapesti vízióiról és a WHO-diktatúráról. Ott volt még a párt főpolgármester-jelöltje, aki visszavenné a külföldiektől a fővárost és visszaengedné az autókat a Lánchídra.
444
Forrás: https://www.napi.hu/ Külföld Az állásfoglalásban sürgették a tagállamokat, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2022-es iránymutatásainak megfelelően teljes mértékben dekriminalizálják az abortuszt. Az abortuszhoz ... ...
Napi.hu
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld A magányosság jobban érintheti a 30 év alattiakat, mint az időseket, de ennek okait még kutatják. A problémát egyre komolyabban vizsgálják a tudósok, ami nem is csoda: a jelenség a WHO szerint a dohányzáshoz vagy az elhízáshoz hasonló szintű halálozási kockázattal jár.
Qubit
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Külföld Világszerte megugrott a fertőző májgyulladás okozta halálozások száma, jóllehet a diagnosztizált fertőzések száma visszaesett - derül ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) keddi bejelentéséből.
HáziPatika.com
Forrás: https://index.hu/ Külföld A WHO megkongatta a vészharangot, sok száz millió érintettje lesz.
Index
Forrás: https://www.napi.hu/ Külföld A tájékoztatás szerint míg 2019-ben 1,1 millióan haltak bele a hepatitisz különböző változataiba, 2022-ben ez a szám 1,3 millióra nőtt. Világszerte megugrott a fertőző májgyulladás okozta ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld Világszerte megugrott a fertőző májgyulladás okozta halálozások száma, jóllehet a diagnosztizált fertőzések száma visszaesett - derül ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) keddi bejelentéséből.
Portfolio
Forrás: https://24.hu/ Belföld A WHO adatai szerint világszerte körülbelül 1,3 milliárd ember, vagyis a világ népességének 16%-a szenved jelentős fogyatékosságtól. The post A fogyatékkal élők számára a vásárlás is igazi kihívás – ilyen akadálymentesített termékek kaphatók nálunk first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.blikk.hu/ Külföld Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) 1949-ben az egészség nemzetközi világnapjává nyilvánította április 7-ét.
Blikk.hu
Forrás: https://index.hu/ Belföld WHO: az egészségügyi ellátás emberi alapjog.
Index
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld A WHO attól tart, hogy az eredeti név megbélyegezné az alaszkaiakat.
Qubit
Forrás: https://mfor.hu/ Külföld A globális klímaváltozás egyik súlyos következménye a zöldségek tápértékének csökkenése, amivel régóta tisztában vannak a tudósok. Válaszuk is van a jelenségre, ám nem igazán megnyugtató.
Mfor
Forrás: https://liner.hu/ Külföld Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz kijelentette, hogy mintegy 9000 Gázai övezetben élő beteg azonnali evakuálására lenne szükség az életmentő egészségügyi ellátáshoz. The post A WHO szerint 9000 beteget azonnal evakuálni kellene a gázai övezetből first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld Izraeli légicsapás érte helyi idő szerint vasárnap a Gázai övezeti al-Aksza kórházat, négyen meghaltak, 17-en megsebesültek az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének értesülése szerint.
Infostart
Forrás: https://nepszava.hu/ Külföld A WHO egyelőre négy halálos áldozatról és 17 sebesültről tud. (Külföld)
Népszava
Forrás: https://telex.hu/ Külföld A háború sújtotta övezetben éhínség fenyeget, az Egészségügyi Világszervezet vezetője szerint 9 ezer beteget kéne evakuálni, eközben három hajóval 400 tonna élelmiszersegélyt szállítanak Gázába.
telex
Forrás: https://infostart.hu/ Külföld Világszerte minden hatodik gyermek válik internetes zaklatás áldozatává az ENSZ Egészségügyi Világszervezetével együttműködésben zajló, az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása (Health Behaviour of School Aged Children - HBSC) című nemzetközi kutatás szerdán közzétett eredményei szerint.
Infostart
Forrás: https://hvg.hu/ Külföld Az Egészségügyi Világszervezet szerint a szegényebb országokban élők a leginkább kitettek a neurológiai problémáknak. A statisztikán sokat lehetne javítani a megelőzéssel.
HVG
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Külföld Magyarország a 87. a legszennyezettebb levegőjű országok 2023-as listáján, a hazai települések közül tavaly Szőkedencsen volt a legtisztább a levegő, míg a legszennyezettebb Kazincbarcikán volt - számolt be az Infostart a WHO felmérése alapján.
HelloVidék
Forrás: https://24.hu/ Külföld Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója is azonnali tűzszünetet követelt Gázában, hogy biztosítva legyen a segély- és élelmiszer szállítmányok beáramlása. The post Azonnali tűzszünetre szólított fel a WHO főigazgatója first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld A WHO ajánlása 10-15 százalék, Magyarországon viszont évek óta 40 százalék fölötti a császármetszéses szülések aránya. A 2023-as mutató 40,86 a NEAK adatai szerint.
Qubit
Forrás: https://www.blikk.hu/ Külföld Robert Koch 1892. március 24-én jelentette be, hogy sikerült azonosítania a tuberkulózist okozó baktériumot, amiért 1905-ben orvostudományi Nobel-díjban részesült. A WHO kezdeményezésére 1982 óta ez a nap a tbc elleni küzdelem világnapja. Dr. Potecz Györgyit a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakemberét kérdeztük a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.
Blikk.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közzétett egy infografikát, amely azokat a gázai egészségügyi infrastruktúrát ért támadásokat mutatja be, amelyeket 2023. The post WHO: több mint 400 támadás történt a gázai egészségügyi létesítmények ellen first appeared on 24.hu.
24.hu