Hírkategória - Bányászat
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Az energiaügyi tárca szerint jelenleg másfél éves fogyasztásunkat fedezi a tárolóban levő gázmennyiség. The post Fűtési szezon után is kétharmad fölött a gáztárolói töltöttség first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A magyar kormány régóta vár arra, hogy Románia megkezdje a Fekete-tenger mélyebb részein fekvő földgázkincs kitermelését. The post A reméltnél több gázt termelhet ki Románia, Magyarország is többet szerezhet az energiahordozóból first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A történelem során először idén megindult a földgázszállítás Magyarországra Azerbajdzsánból, ami nagyban hozzájárul hazánk diverzifikációs törekvéseihez az energiaellátás terén – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bakuban. A tárcavezető a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság ülését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy mindkét országot súlyosan érintik az ukrajnai háború drámai hatásai, de […] A Szijjártó Péter: történelem során először megindult a földgázszállítás Magyarországra Azerbajdzsánból bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt. The post Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://qubit.hu/ Külföld Közel 400, hajók között titokban lezajló rakománycserét azonosított egy brit kutató által kifejlesztett algoritmus a Kercsi-szorosban. Ilyen szoftverek segíthetnek a szankciókat megkerülő orosz árnyékflotta követésében.
Qubit
Forrás: https://atlatszo.hu/ Gazdaság Pereltünk a közérdekű adatokért, az állami cég pedig végül elküldte a szerződést, amelyből kiderül, mennyiért vásárolták meg az Ormosszén Zrt-t.
Átlátszó.hu
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság A túlfűtött háborús légkörben nem véletlenül ugrott meg az olaj ára. The post Kilőtt az olaj ára, riadót fújtak a tőzsdéken first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság A szállítás költsége a piaci ár többszöröse lesz. The post Megszültetett a megállapodás: nem orosz olajat szerzett a Mol first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Külföld Az ukránok akciói miatt az érintett orosz olajfinomítók kapacitása a becslések szerint mintegy 14 százalékkal csökkent az első negyedévben.
Magyar Nemzet
Forrás: https://hvg.hu/ Gazdaság Az Adria vezetéken év végéig 2,2 millió tonna olaj érkezik majd, a horvát vezetéküzemeltető emellett 150 ezer köbméter olajat tárol le a Molnak.
HVG
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Gazdaság A gázolaj árával most a harmadik helyen állunk.
Klubrádió
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Mától csökken a benzin és a gázolaj ára is. Péntektől a benzin és a gázolaj ára is csökken: a benzinért 3 forinttal, míg a gázolajért 5 forinttal fognak majd kevesebbet kérni. Ezt figyelembevéve ... ...
Napi.hu
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Személyes kért magyarázatot Nagy Márton az olajtársaság vezetőjétől. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter behívatta a hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), köztük a MOL ... ...
Napi.hu
Forrás: https://mandiner.hu/ Gazdaság George Miller világa nemcsak ragyog a végtelen sivatagi porra vetülő napfénytől, de idén még új filmmel is bővül az őrült Max-univerzumát bemutató család.
Mandiner
Forrás: https://hirklikk.hu/ Gazdaság Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön behívatta a hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), köztük a Mol képviselőit a belföldi piacon kialakult magas üzemanyagárak miatt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
HírKlikk
Forrás: https://totalcar.hu/ Gazdaság Egyelőre reménytelenül vesztésre állnak az autósok az üzemanyag-drágulással szemben.
Totalcar
Forrás: https://infostart.hu/ Gazdaság Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) képviselőit.
Infostart
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság 2040-ig bezárólag vélhetően drasztikusan be fog zuhanni az EU földgázfelhasználása.
Pénzcentrum
Forrás: https://magyarhang.org/ Gazdaság Az a baj, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.
Magyar Hang
Forrás: https://www.blikk.hu/ Gazdaság Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön behívatta a hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), köztük a Mol képviselőit a belföldi piacon kialakult magas üzemanyagárak miatt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön.
Blikk.hu
Forrás: https://hvg.hu/ Gazdaság Az olajtársaság új egysége Közép-Európa legnagyobb kapacitású gyára ebben a műfajban, napenergiával veszi ki a vízből a hidrogént, így a termelés nem bocsát ki káros anyagot. Ami zöld hidrogén itt elkészül, azt a Mol a finomítói tevékenységéhez használja majd fel - mert hogy az most teljes egészében szürke, vagyis károsanyag-kibocsátással készült hidrogénnel megy. Az átadón ott volt Lantos Csaba energiaminiszter is, aki szerint az üzem jót tehet majd az ország energiaszuverenitásának.
HVG
Forrás: https://nepszava.hu/ Gazdaság A KSH-t hívta segítségül, hogy a Magyar Ásványolaj Szövetséggel kötött megállapodás betartható legyen. (Gazdaság)
Népszava
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön behívatta a hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), köztük a Mol képviselőit a belföldi piacon kialakult magas üzemanyagárak miatt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön. A tárgyaláson a felek áttekintették a belföldi üzemanyag-ellátásra és az üzemanyagok árára ható nemzetközi eseményeket és gazdasági folyamatokat. A tárcavezető a rendkívüli […] A Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit a magas üzemanyagárak miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://hirklikk.hu/ Külföld Az orosz hadsereg rakétacsapást mért a dél-ukrajnai Mikolajiv városára, aminek következtében az előzetes adatok szerint négy helyi lakos vesztette életét és öt sérült meg – közölte csütörtökön közleményben az ukrán déli műveleti parancsnokság.
HírKlikk
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A három nappal ezelőtti hírekkel összhangban lezajlott a Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, valamint a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselői közötti egyeztetés. A rendkívüli megbeszélést az NGM közleménye szerint a magas hazai üzemanyagárak indokolták.
Portfolio