Hírkategória - Fertőző betegségek
Hírek a mai napon: 1 db
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Az amerikai hatóságok mintákat gyűjtenek a kereskedelmi forgalomban kapható marhahúsokból madárinfluenza nyomait keresve, miután az elmúlt hetekben számos tehenészetben felütötte a fejét a fertőzés.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Amerikában a kereskedelmi forgalomban kapható tejek ötödében megtalálhatóak a madárinfluenzát okozó vírus maradványai. Az viszont még egyelőre kérdéses, hogy vajon ezek a vírustöredékek fertőzőképesek-e, illetve mekkora veszélyt jelentenek a fogyasztókra.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Elképzelhető, hogy sosem fog kiderülni, pontosan honnan származott az új koronavírus – mondta el dr. Szlávik János, a Belvárosi Orvosi Centrum infektológus szakorvosa a Covid-tanulságok? című budapesti konferencián szerdán.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Egyre több területen ütötte fel a fejét a májgyulladást okozó vírus, a legtöbb fertőzött gyerek.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód A 72 éves beteg szervezetében 20 hónapig mutatták ki a vírus mutációit.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Meglepő dolog derült ki a Covid-járvány alatt használt favipiravirról.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Az antibiotikumrezisztencia világszerte hatalmas probléma, a helyzet pedig mára válságossá vált – hívta fel a figyelmet Pál Csaba, a HUN-REN Szegedi Biológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadója
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód A vérből is kimutatható gyulladást okozhat hosszú távon a COVID-19.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Szalmonella-fertőzött fagyasztott csirkemell került a polcokra az EU-ban.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Egyre több szülő kér mentességet gyermekének a kötelező védőoltások alól.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Szokatlan esetről számoltak be kanadai orvosok: egy idős férfi súlyos állapotban került kórházba, miután pár héttel korábban megharapta egy patkány.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Több mint tizenhatezer beteg fordult orvoshoz az elmúlt héten, de ez jóval kevesebb, mint az azelőttin.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Tömegesen betegedtek le a héten egy temesvári iskolai tanulói és tanárai.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Meglepő eredményre jutott egy friss kutatás, amely a vírusok terjedését vizsgálta.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Pozitív eredményt hozott madárinfluenzára egy beteg személy laboratóriumi tesztje az Egyesült Államokban – közölte hétfőn az amerikai járványügyi hivatal (CDC).
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Hosszabb lett a szúnyogszezon Magyarországon a korábbi évekhez képest, emiatt számítani lehet új betegségek megjelenésére - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kedden az MTI-t.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód A kullancsok számos betegséget terjeszthetnek. Ezek közül az egyik legveszélyesebb a kullancsenkefalitisz, amely súlyos agyvelő-, gerincvelő- és agyhártyagyulladást okozhat.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Bélrendszere helyett egy floridai férfi agyában jött létre veszélyes parazitafertőzés. Lássuk, hogyan lehetséges ez egyáltalán.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Itthon a 15 hónaposnál fiatalabb és az idős embereket fenyegeti, a többi magyar védett az oltásnak köszönhetően.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Tangától a hipsterig, boxertől az alsónadrágig számos alsónemű közül válogathatunk az üzletekben. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha pusztán a divat helyett elsősorban intim tájaink egészségét helyeznénk előtérbe.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód A koronavírus világjárvány 1,6 évvel csökkentette a várható élettartamot világszerte – állítja egy friss amerikai tanulmány.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Egy 62 éves férfi 217 Covid oltást adatott be magának, az okokat és a következményeket is vizsgálják. Falus András immunológus honlapunknak elmondta: ez nyilvánvalóan egy extrémitás, de normál esetben nem lehet túladagolni egy oltóanyagot.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Egyre több kutatás születik arról, hogy a koronavírus-fertőzésnek nagy hatása van az agyunk működésére.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Az elmúlt hónapokban több európai országban is felbukkant a papagájkór, ami ritkán ugyan, de képes a madarakról emberekre is átterjedni.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód A Covid19 növeli többféle autoimmun betegség kialakulásának kockázatát a fertőzést követő egy évben – derült ki egy nagyszabású dél-koreai-japán tanulmányból. A kutatók egyúttal azt is megerősítették, hogy a védőoltás csökkenti ezt a kockázatot.
HáziPatika.com