Hírkategória - Matolcsy György
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság A jegybank elnöke szombaton vett át ünnepélyes keretek között. The post Matolcsy a BME díszpolgára lett first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.direkt36.hu/ Gazdaság A Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként hozzájutott olyan bizalmas adatokhoz, amelyekből kiderül, hogy egy Matolcsy Ádám köréhez kötődő cég több nagyértékű ingatlant is vásárolt az Egyesült Arab Emirátusokban. Fotókat is találtunk az egyik lakásról, amelyben feltűnik egy figura, aki hasonlít a jegybankelnök fiához. The post Fényűző ingatlanokat vett Dubajban egy cég, amely mögött a Matolcsy-kör tűnik fel first appeared on Direkt36.
Direkt36
Forrás: https://pestisracok.hu/ Gazdaság Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus a Műegyetem Neumann professzori címét, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az intézmény díszpolgári kitüntetését vette át szombaton a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektorától – közölte szombaton a BME Kommunikációs Igazgatósága. A közlemény szerint Czigány Tibor rektor az eseményen a díjazottakat méltatva elmondta, hogy most két olyan […] A Krausz Ferenc kapta idén a Műegyetem Neumann professzori címét, Matolcsy György az intézmény díszpolgára lett bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szerint az 50 ezer forintos bankjegyek bevezetése szükségessé vált az elmúlt évek inflációja miatt. A 20 ezresek 2001-es forgalomba bocsátásakor a bankjegy annyit ért, mint ma körülbelül 55 ezer forint.
Szeretlek MO
Forrás: https://nlc.hu/ Gazdaság Matolcsy György, az MNB elnöke szerint nincs akkora infláció, hogy ötvenezer forintos bankjegyet kellene vezetni. The post Ötvenezer forintos bankjegy bevezetéséről szólalt meg a Nemzeti Bank elnöke first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Az MNB elnöke szerint az infláció sem indokolja az új címlet bevezetését. The post Matolcsy György: 50 ezres bankjegy nem kell még first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Gazdaság 107 millió eurót, vagyis közel 42 milliárd forintot fizetett a jegybank elnök fiához közeli kör összesen 10 ingatlanért. Az ügynek nemzetközi szálai is vannak.
Szeretlek MO
Forrás: https://index.hu/ Gazdaság 42 milliárd forintért vásároltak ingatlanokat tőlük.
Index
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Mikor és milyen mértékű kamatcsökkentés lenne a megfelelő, itthon és külföldön? Erre kereste a választ Bod Péter Ákos legfrissebb írásában.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A csütörtöki Kormányinfón bizonyossá vált, amit eddig még nem ismert el a kabinet: idén sem fizetnek nyugdíjprémiumot. Varga Mihály arról beszélt, 2,5 százalékra csökkentették az idei növekedési előrejelzést, és mivel ez alatta marad a kifizetés 3,5 százalékos alsó határának, idős honfitársaink ez év novemberében sem számíthatnak erre a juttatásra.
Mfor
Forrás: https://index.hu/ Belföld
Index
Forrás: https://24.hu/ Belföld Márciusban már találkozott Varga Matolcsy Györggyel, és áttekintették azokat a kérdéseket, amik a jegybankot érintik. The post Varga-Matolcsy találkozók first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://magyarhang.org/ Gazdaság Jobb az önkéntesség, jobb az önkéntes karama, a legjobb a jól működő kamara – mondta a jegybankelnök a parlamentben.
Magyar Hang
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Nagy Márton gazdasági miniszter és Matolcsy György jegybankelnök megbeszélésén eldöntötték, hogy a korábbi nézeteltéréseket hátrahagyva, rendszeres konzultációval és közös munkával elősegítik a fenntartható gazdasági növekedést, ami pozitív hatással lesz az ország gazdaságára - számolt be az Infostart.
Portfolio
Forrás: https://24.hu/ Belföld Az MNB-elnök érzékeny ponton rúgott bele a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába. The post Matolcsy a parlamentben törlesztett Parragh korábbi beszólásaiért first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Gazdaság "Önkéntes kamarai rendszert szívesebben látnék, nem hiszem, hogy érdemes egy kötelező kamarai rendszert fenntartani" – mondta a jegybankelnök.
Klubrádió
Forrás: https://telex.hu/ Gazdaság Nagyjából 3-4 éve van nagyon rosszban egymással a jegybankelnök és a kamarai vezető. Bár a történet eredete teljesen személyes jellegű, azóta a felek minden alkalmat megragadnak, hogy szakmai köntösbe bújtatva ekézzék a másikat. A már-már szokásos pengeváltás újabb epizódja hétfőn az Országgyűlésben zajlott le.
telex
Forrás: https://index.hu/ Belföld Csípős megjegyzése is volt a jegybankelnöknek.
Index
Forrás: https://hvg.hu/ Gazdaság A parlamentben folytatódott hétfőn az üzengetés: ezúttal Matolcsy György jegybankelnök szúrt oda az MKIK elnökének, Parragh Lászlónak.
HVG
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséért indított népszavazási kezdeményezés vezetője, Lukács László György a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét kérdezte a témában a parlamentben. A jegybankelnök nem rejtette véka alá véleményét, erős kritikát fogalmazott meg Parragh László és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara irányába.
Mfor
Forrás: https://infostart.hu/ Gazdaság Tarthatatlan volt az a helyzet, hogy a gazdaság számára kulcsfontosságú két intézmény között nincs párbeszéd. Így összegezte az InfoRádiónak Nagy Márton gazdasági miniszter a Matolcsy György jegybankelnökkel folytatott megbeszélését.
Infostart
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Erre is szó volt a Trend FM hétfő délelőtti műsorában, ahol lapunk főszerkesztője, Csabai Károly volt a vendég. Egy ilyen találkozó önmagában nem lenne szokatlan, csakhogy úgy tudni, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke közel négy éve nem beszélt volt alelnökével, azóta, hogy a ma már nemzetgazdasági miniszter Nagy Márton 2020 májusában távozott e tisztségéből. 
Mfor
Forrás: https://hvg.hu/ Gazdaság Kiderült, hogy 108 milliárdot szán a kormány az új otthonfelújítási programra, kérdés, ki tudja az önrészt megfinanszírozni. A legtöbbünknek ugyanis elvitte a pénzét az infláció, ezért is költünk még mindig alig a boltokban. Az orosz MERE diszkontlánc viszont épp most lát lehetőséget az itthoni terjeszkedésre, míg a SPAR esetében az merült fel sokakban, talán ellenük hoznának új törvényt. Húsvétkor pedig csoda történt: Nagy Márton és Matolcsy György együtt ebédelt. Cikkünkből kiderül, ez miért szenzáció. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
HVG
Forrás: https://hirklikk.hu/ Gazdaság Szakmai egyeztetés keretében találkozott Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank.
HírKlikk
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Gazdaság
Klubrádió