Hírkategória - Egészség
Hírek a mai napon: 13 db
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A világjárvány kitörése óta jelentősen visszaesett a fürdőgyógyászati szolgáltatásokat igénybe vevők száma, mely még 2023-ban sem állt helyre.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Venki Ramakrishnan Nobel-díjas molekuláris biológus szerint egy 120 éves kor feletti élettartam egy stagnáló társadalomhoz vezetne.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Hónapokig tartó vakságot okozott egy pár orosz műszempilla.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Kibékíthetetlen személyi konfliktusra hivatkoznak.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód Az elmúlt években már sokat hallottam a különféle hangterápiákról, hangfürdőkről, de eddig nem jártam jobban utána a kérdésnek.
Bien
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Elkezdődött a kullancsszezon, idén ráadásul új betegségeket is el lehet kapni a vérszívóktól.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Ma már 28 fok is lehet.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Veszélyt hordozhat magában a műanyag konyhai eszközök használata – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Számos tudós is kiállt amellett, hogy több állatnak van énképe, és az érzelmi világuk is összetettebb, mint ahogy ezt eddig hittük.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.webbeteg.hu/ Életmód Az uszodaszemölcs, más néven molluscum contagiosum, egy gyakori vírusos bőrbetegség, amelyet a molluscipoxvírus nevű vírus okoz. Általában csecsemőknél és gyermekeknél fordul elő, de bármely életkorban előfordulhat. A betegség terjedése könnyű, és gyakran uszodázás vagy közösségi tevékenységek során következik be.
WEBBeteg
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Kisebb valószínűséggel halnak meg vagy esnek vissza, akiket nő kezel, szemben azokkal, akik férfi orvoshoz fordulnak – állítja egy amerikai és japán tudósokból álló kutatócsoport.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Sokan fojtják vissza a tüsszentést, nem is gondolva arra, hogy ezzel milyen sérüléseket okozhatnak maguknak.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód A látásproblémák több mint kétszeresére növelhetik az öngyilkossági gondolatok kialakulásának kockázatát.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Az mRNS-alapú oltások alkalmasak lehetnek nem csak melanoma, hanem más típusú rákos megbetegedések - mint például tüdő-, hólyag- és veserák - kezelésére is.
Pénzcentrum
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód A változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás a stresszes hétköznapokban néha igazi kihívás lehet. Pontosan ezekben a pillanatokban még fontosabb, hogy a szervezetünket tápanyagban gazdag élelmiszerekkel lássuk el, ahelyett, hogy egy gyors nassolnivalóhoz vagy gyorséttermi finomsághoz fordulnánk. Ezt segíti elő a tudatos tervezés és az előre főzés, ami nemrégiben újra divatba jött. Ha pedig tudod, hogyan dobozolj precízen, még időt is megtakaríthatsz, és a környezetedet is többféle módon óvhatod.
Bien
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Egy állatmenhely munkatársa fejtette ki a Fókusznak, hogy a kinti vagy a benti macskatartást preferálják-e, amikor gazdit választanak.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Ölelgeted? Öltözteted? Állandóan beszélsz hozzá? Nem biztos, hogy ennek ő is ugyanúgy örül, sőt.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód A depresszió nem lehet egyik napról a másikra leküzdeni, de kellő kitartás mellett igenis lehetséges a győzelem! Szakértők úgy vélik, a különféle gyógynövények is óriási szerepet játszhatnak a mentális betegség kezelésében, úgyhogy érdemes esélyt adni az alábbiaknak!
Bien
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Egyre több híresség hívja segítségül a génterápiát.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód Ahogy egyre alacsonyabb a kinti hőmérséklet, úgy kellene átalakulnia a bőrápolási rutinunknak is, hiszen sokkal ridegebb körülményeknek van kitéve a bőrünk, mint a jobb időben. Ha a természetes megoldások híve vagy, próbáld ki az alábbi 8 házi praktikát a kiszáradt bőr megelőzésére.
Bien
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód III. Károly király visszatérhet hivatalos feladataihoz és ismét megjelenhet nyilvános programjain.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.webbeteg.hu/ Életmód A vízivás fontosságát kiemelten hangsúlyozni kell az iskolások körében - mondta a Belügyminisztérium (BM) egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára április 26-án.
WEBBeteg
Forrás: https://www.hazipatika.com/ Életmód Ha beválik, évente százezrek életét fogja megmenteni világszerte.
HáziPatika.com
Forrás: https://www.bien.hu/ Életmód Napjainkban szerencsére már jobban informáltak vagyunk a mentális betegségekkel kapcsolatban - mint mondjuk húsz éve - de vannak jelenségek, amik egyesek szerint szintén ebbe a kategóriába tartoznak.
Bien
Forrás: https://www.femcafe.hu/ Életmód Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.
Femcafe