Hírkategória - Magyar kormányzat
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://mandiner.hu/ Belföld A szélsőségesen Orbán- és Fico-ellenes főszerkesztő szerint a magyar kormányfő beleavatkozott a szlovák belpolitikába, és úgy viselkedik, mintha a felvidéki magyarok hozzá tartoznának.
Mandiner
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Belföld Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt.
Magyar Nemzet
Forrás: https://liner.hu/ Belföld A Moszkvai Egyetem docensei, szakértői úgy vélik, a kegyelmi botrány sem jelenthet gondot ebből a szempontból. Egyúttal biztosak benne, hogy a Fidesz–KDNP simán megnyeri az európai parlamenti választásokat, és meg sem ingatja a hatalmukat az elmúlt pár hónap eseménysorozata. The post Orosz szakértők: Magyar Péter mozgalma nem veszélyes a magyar kormány hatalmára first appeared on Liner.hu.
Liner.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A magyar kormány tovább szigorítja a gyermekvédelmi intézkedéseket – közölte ma sajtótájékoztatón Rétvári Bence. A Belügyminisztérium politikai államtitkára azt is leszögezte: “Az, hogy most ilyen nagy mértékben nőttek a feljelentések, az, hogy idén már 430 eljárást indított a rendőrség, ez azt vetíti előre, hogy még több pedofilt fogunk börtönbe juttatni.” A kormány mindent megtesz gyermekeink […] A Rétvári Bence: a magyar kormány tovább szigorítja a gyermekvédelmi intézkedéseket (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Belföld Két éve vette meg egy jó magyar kormányzati kapcsolatokkal rendelkező portugál üzletember az Euronews nevű tévécsatornát. A Direkt36 egy francia és egy portugál újsággal közösen kiderítette, hogy a pénz nagy részét egy magyar állami tőkealap és a kormányzati propagandagépezet egyik régi szereplője biztosította – írja a portál.
Klubrádió
Forrás: https://444.hu/ Belföld Külön kitértek a magyar kormány szívhangrendeletére.
444
Forrás: https://www.direkt36.hu/ Belföld Két éve vette meg egy jó magyar kormányzati kapcsolatokkal rendelkező portugál üzletember az Euronews nevű tévécsatornát. A Direkt36 egy francia és egy portugál újsággal közösen kiderítette, hogy a pénz nagy részét egy magyar állami tőkealap és a kormányzati propagandagépezet egyik régi szereplője biztosította. A kiszivárgott belső anyagok szerint politikai célja is voltak a befektetésnek. The post Bizalmas iratok leplezik le, hogy Orbánék titokban finanszírozták az egyik legnagyobb európai tévécsatorna megvásárlását first appeared on Direkt36.
Direkt36
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Két éve vette meg egy jó magyar kormányzati kapcsolatokkal rendelkező portugál üzletember az Euronews nevű tévécsatornát. A Direkt36 egy francia és egy portugál újsággal közösen kiderítette, hogy a pénz nagy részét egy magyar állami tőkealap és a kormányzati propagandagépezet egyik régi szereplője biztosította. A kiszivárgott belső anyagok szerint politikai céljai is voltak a befektetésnek.
telex
Forrás: https://www.origo.hu/ Belföld Az év második felében a magyar kormány határozhatja meg, hogy mi kerülhet napirendre az Európai Unió Tanácsában.
Origo
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Az államtitkár hangsúlyozta: "Ennek az a még fontosabb következménye, hogy a gyermekek nagyobb biztonságban lesznek, a családoknak az az elvárása, hogy a pedofilok börtönbe kerüljenek és a gyerekek biztonságban maradjanak, ezt még inkább tudja szolgálni a rendőrség, még inkább tudja szolgálni az állam."
Hír TV
Forrás: https://hvg.hu/ Belföld Komoly aggodalommal figyeli az Európai Bizottság és az Európai Parlament is a kínai rendőrök esetleges magyarországi jelenlétét, s ez vonatkozik más országok hasonló gyakorlatára is. A magyar kormány ezzel a lépéssel újabb jogállamisági eljárásokat kockáztat.
HVG
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Belföld Az Európai Unió bírósága két orosz oligarchát, Pjotr Avent és Mihail Fridmant is levetette a szankciós lajstromból, ami veszélyest precedenst jelenthet a Kremlhez kötődő személyekkel szembeni uniós korlátozó intézkedeseknél. A bíróság elutasította azokat a bizonyítékokat, amelyek az oligarchákat Oroszország 2022-es ukrajnai inváziójával hozták összefüggésbe, rámutatva az EU kutatási és hírszerzési eljárásainak hiányosságaira. Mindkét orosz mágnás ügyében a magyar kormány is lobbizott.
Portfolio
Forrás: https://www.origo.hu/ Belföld A magyar kormány 2015 óta a leghatározottabban ellenállt a kvótarendszer bevezetésének - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Origo
Forrás: https://hvg.hu/ Belföld “Úgy tűnik, Orbán elvesztette a fonalat, és ha Budapesten politikai váltás történik, akkor lehetséges, hogy a NATO-val, Oroszországgal és egyebekkel kapcsolatos magyar álláspont is megváltozik. De Orbánnak még nincs vége” - írta legfrissebb jegyzetében a kormányfőt személyesen is ismerő George Friedman. 
HVG
Forrás: https://infostart.hu/ Belföld Az új szabályok kiterjednek olyan esetekre is, amikor egyes országok vagy szereplők az EU destabilizálása céljából manipulálják a migrációt. Eltántorítanák a menekülteket az unión belüli mozgástól. Szijjártó Péter: a magyar kormány továbbra sem fogja beengedni a migránsokat.
Infostart
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Kalas Vivien, a Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Intézetének kutatója többek között ezekről a témákról beszélgetett Velkovics Vilmossal a Napi aktuálisban: elfogadták a migrációs paktumot, 10 fejezet változtatás nélkül fogadott el az EP liberális többsége, Szijjártó Péter: a magyar kormány továbbra sem fogja beengedni a migránsokat.
Hír TV
Forrás: https://telex.hu/ Belföld A momentumos Cseh Katalin az Európai Parlament vitáján ironikusnak nevezte, hogy az állandóan szuverenitásról beszélő magyar kormány külföldi rendőröket hív be.
telex
Forrás: https://hirklikk.hu/ Belföld Akármilyen migrációs paktumot is fogadnak el az európai parlamenti képviselők, Magyarország nem fogja feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat, a kormány továbbra sem fog beengedni illegális bevándorlókat, akárhogyan is erőlteti azt a háború- és migrációpárti brüsszeli vezetés – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pakson.
HírKlikk
Forrás: https://mandiner.hu/ Belföld „Ez a paktum zöld lámpát adna arra vonatkozólag, hogy itt migránsok tíz- és százezrei grasszálhassanak” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.
Mandiner
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld A magyar kormányfő egy Marokkó délnyugati részén fekvő városba utazik, ahol nem akárkivel fog találkozni.
Blikk.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Akármilyen migrációs paktumot is fogadnak el az európai parlamenti képviselők, Magyarország nem fogja feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat, a kormány továbbra sem fog beengedni illegális bevándorlókat, akárhogyan is erőlteti azt a háború- és migrációpárti brüsszeli vezetés – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pakson. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint […] A Szijjártó: A magyar kormány továbbra sem fogja beengedni a migránsokat bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Akármilyen migrációs paktumot is fogadnak el az európai parlamenti képviselők, Magyarország nem fogja feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat, a kormány továbbra sem fog beengedni illegális bevándorlókat, akárhogyan is erőlteti azt a háború- és migrációpárti brüsszeli vezetés – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pakson.
Hír TV
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Belföld A globális LNG-piac 2040-ig várhatóan több, mint 50 százalékkal fog növekedni főleg az ázsiai kereslet felfutása miatt, Európában pedig az orosz gázról leválás miatt megugrott LNG-felhasználás egyúttal azzal is jár, hogy jobban rángatják a gázárakat a globális LNG-piaci változások – hangzott el a keddi Budapest LNG Summit rendezvényen. Amint beszámoltunk róla: az eseményen Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter rögzítette, hogy a magyar kormány nem fogja felmondani az oroszokkal kötött hosszú távú gázvásárlási szerződést, miközben ma reggeli elemzésünk szerint az osztrák kormány éppen erre törekedhet az OMV szerződése kapcsán. Ezekről a témákról részletesen szó lesz a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre már lehet regisztrálni, a részletek itt érhetők el.
Portfolio
Forrás: https://mandiner.hu/ Belföld Egyes német politikusok szerint Orbán Viktort ki kell zárni az Európai Unióból, Szlovákiának pedig el kell döntenie, hogy a magyar kormányfőt akarja-e követni, vagy az EU-ban akar maradni.
Mandiner
Forrás: https://index.hu/ Belföld Szerdán szavaznak a viták össztüzében született paktum bevezetéséről.
Index