Hírkategória - Kína
Hírek a mai napon: 3 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hszi Csin-ping kínai államfő jövő heti hivatalos magyarországi látogatása mérföldkő lesz a két ország közötti kapcsolatok történetében, és új The post A kínai nagykövet elmondta, mit vár a magyar uniós elnökségtől first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján. Navracsics Tibor a rendezvény kerekasztal-beszélgetésén arról beszélt, hogy az európai integráció jelenlegi krízisének gyökere nem politikai, hanem kulturális eredetű. Nem ismerjük eléggé egymás kultúráját, hagyományait, a nemzeti identitásokat, ezért […] A Navracsics Tibor szerint egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld A Vidu egészen megnyerő videókat készít, de egyelőre nem Sora-szint. The post Kína válaszolt az OpenAI döbbenetes fejlesztésére first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Eljött a nap, hogy a macskáknak is viselniük kell tetteik következményeit. The post Felgyújtotta a tulaj házát a macska, le kell dolgoznia a többmilliós kárt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.vezess.hu/ Külföld A világ legnagyobb játékfejlesztőivel összefogva a kínai piacon a Mercedes-Benz autóinak kijelzőin hamarosan a Need for Speed pöröghet majd. The post Állva is lehet versenyezni a kínai Mercedesekkel first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Három napot tölt Budapesten Hszi Csin-ping. The post Hivatalos: A jövő héten érkezik a kínai elnök first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. Az elnök május 10-ig tartó budapesti programja során tárgyalást folytat a magyar miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről. A […] A Orbán Viktor Magyarországra hívta a kínai elnököt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.autonavigator.hu/ Külföld A Xiaomi Kínában elérhető autója az ottani piaci viszonyokhoz képest olcsónak számít, hiszen a belépő szint forintba átváltva 12 millió
Autónavigátor
Forrás: https://24.hu/ Külföld A fényűző sírhelyen több mint ezer ereklyét fedeztek fel. The post Ősi király pompás sírjára bukkantak Kínában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://nlc.hu/ Külföld Rejtélyes betegség támadhatta meg a kisfiút. The post Egyik pillanatról a másikra zuhant kómába a kis Patrik, az orvosok is tanácstalanok first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel – jelentette az állami televízió. Musk vasárnap találkozott Zsen Hung-pinnel, a kereskedelmi tanács vezető tisztségviselőjével, aki egyúttal a napokban megnyitott pekingi autókiállítás főszervezője is, majd fogadta őt […] A Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Külföld 141 épület rongálódott meg.
444
Forrás: https://www.autonavigator.hu/ Külföld A kínai vásárlóerő nagysága miatt érdemes országspecifikus modelleket felvenni a kínálatba, többek között az Audi is ezt teszi szinte az
Autónavigátor
Forrás: https://www.vezess.hu/ Külföld Úgy tűnik, hogy a BYD után egy másik kínai autógyártó is úgy döntött, Magyarországon építi meg első európai gyáregységét. A pontos helyszín is megvan, bár még nem hivatalos a bejelentés. The post Újabb kínai autógyár épülhet Magyarországon, a helyszín is megvan first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Szerinte teljes tévút új expresszvonatot építeni a kínaiakkal. The post Vitézy a magasvasút terveire: Nem szabad Budapestet Kína játszóterévé tenni first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Kínai hitelből. The post Telex: magasvasutat építenének a kínaiak Ferihegy és a belváros közé first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Valószínűleg főnek a fejek Washingtonban és Kijevben, ugyanis egy kínai küldött bejelentette országa követelését arra vonatkozóan, hogy az ENSZ vizsgálja ki az Északi Áramlat felrobbantásának ügyét.  Egy kínai küldött pénteken az ENSZ által vezetett nemzetközi vizsgálatot sürgetett az Északi Áramlat gázvezeték 2022 szeptemberében történt felrobbantásának kivizsgálására  – tudta meg a Mandiner. Több mint 18 hónap […] A Kína ENSZ-vizsgálatot követel az Északi Áramlat felrobbantásának ügyében bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld A nukleáris együttműködés volt a téma.  The post Szijjártó a Kínai Nemzeti Nukleáris Vállalat vezetőivel tárgyalt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Magyarországon jól látható a rendkívül szoros összefonódás a német és a kínai vállalatok között, ezért nem is érthető, hogy miről beszélnek Brüsszelben, valószínűleg fogalmuk sincs arról, hogy miként zajlik a valóságban az autóipar elektromos átállása – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. A tárcavezető a cseh kollégájával, Jan Lipavskyval […] A Szijjártó: a kínai vállalatok ellen indított hadjárat az európai gazdaság számára is káros bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hat hónapot töltenek majd az űrben, közben számos kísérletet végeznek el. The post Új lakók érkeznek a kínai űrállomásra first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Az Egyesült Államok külügyminisztere, Antony Blinken kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott pekingi megbeszélése során kijelentette, hogy aktív diplomáciára van szükség a két nemzet között – jelentette a Reuters hírügynökség pénteken. A Joe Biden amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök által még a tavaly novemberi San Franciscó-i találkozó során kitűzött célok eléréséért “aktív diplomáciára” van […] A Kína szerint „gyarapodnak a negatív tényezők” az amerikai-kínai kapcsolatokban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld Az EP felidézi a VSquare oknyomozását, ami szerint 2020-ban Peter Pellegrini, Szlovákia akkori miniszterelnöke Orbán közbenjárását kérte ahhoz, hogy az abban az évben tartott szlovákiai parlamenti választások előtt megkapja a Kreml támogatását. Majd három nappal a választások előtt Oroszországba utazott.
444
Forrás: https://www.autonavigator.hu/ Külföld 2012 óta van velünk a jelenlegi Mazda6, utódlásról pedig szó sincs - legalábbis Európában. Nemzetközi szinten nézelődve egyes piacokon már
Autónavigátor
Forrás: https://www.vezess.hu/ Külföld Váratlan árukapcsolással duplán profitál a vevő abból, hogy az Audi megnyújtotta a Q6 e-tron tengelytávját. Nem csak ebben hoz azonban újat a kínai modell. The post Kényelmesebb is, messzebbre is megy ez az Audi first appeared on Vezess.
Vezess.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A sérülést a közelmúltban sikerült kijavítani. The post Űrszemét csapódott a kínai űrállomásba first appeared on 24.hu.
24.hu