Hírkategória - Bank
Hírek a mai napon: 9 db
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Banki csalók áldozataként lett pénzmosás miatt vádlott egy zalai férfi, aki hitel reményében a bankkártyáját és PIN-kódját is elküldte egy elefántcsontparti címre, ahol azután pénzmosásra használták a számláját - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Portfolio
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási támogatás pályázati kiírását. A legfeljebb 6 millió forint összegű kedvezményből az 1990. december 31. előtt épült családi házak korszerűsítése finanszírozható meg. Azonban nem csak a maximális, hanem a minimális összeg is komoly korlátot jelenthet. Az új otthonfelújítási program keretében nagyságrendileg 20 ezer ház korszerűsítése valósulhat meg. A június 3-án induló […]
Bankmonitor
Forrás: https://nlc.hu/ Gazdaság A trükkös módon a pénzünkre utazók banki ügyintézőnek adják ki magukat. The post Vigyázz: kamu MNB telefonszámról hívogatnak a kibercsalók first appeared on nlc.
nlc
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Bizalmas banki adatot, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le. The post A Magyar Nemzeti Bank telefonszámait is klónozzák a kibercsalók first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Bankot venne Európában az OTP, Csányi Sándor több információt is megadott a megfejtéshez, a mi tippünk a baltikumi Luminor volt, ezt most a Bloomberg is megerősítette.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Meghaladta a háromezret a CSOK Plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az Indexnek adott interjújában.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Csütörtök délelőtt akadozik a K&H mobilbankja, a felület azt írja ki, hogy a működésben átmeneti kimaradások tapasztalhatóak.
Portfolio
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerint a legfrissebb márciusi adatok is igazolják, hogy remekül indult a CSOK Plusz.
Pénzcentrum - Hitel
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Megmutatjuk, hogyan kell egy kockázati életbiztosítást megkötni úgy, hogy az a legolcsóbb legyen és a lehető legmagasabb védelmet nyújtsa neked és a családod számára. Ha szeretnél kötni egy kockázati életbiztosítási szerződést, amelyben te vagy a biztosított, akkor a biztosító azt fogja mérlegelni, hogy várhatóan meddig élsz. Minél magasabb a biztosítási összeg, amelyet halálod esetén ki […]
Bankmonitor
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Napvilágot láttak az új otthonfelújítási támogatás pályázati feltételei, amelyből számos olyan részletet ismerhettünk meg, amely ezidáig sokakban kérdésként lebegett. Cikkünkben 7+1 kulcsfontosságú kérdésnek járunk utána. A 2024. június 3-án induló lakásfelújítási támogatás összege legfeljebb 6 millió forint, amely 1990. december 31. előtt épült családi házak korszerűsítésére fordítható. A pályázati kiírásból számos részlet kiderül, melyet társadalmi […]
Bankmonitor
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Kinek ne jönne jól évi 42 ezer forint megtakarítás úgy, hogy ehhez még csak le sem kell mondania semmiről. Egy átlagos magyar nyugdíjasnál, aki a KSH szerint 230 ezer forintból él, biztosan lenne helye ennek az összegnek. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a fizetős bankszámla helyett ingyeneset választunk. Jó hír, hogy ehhez még csak […]
Bankmonitor
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Április 30-tól igényelhetőek a GINOP Plusz program részét képező KKV Technológia Plusz Hitelprogram fix 0%-os kamatozású, beruházási célú kölcsöne, melyre már meg is érkeztek az első hitelkérelmek. Az indulással az MFB Pont Plusz vállalati hálózat is megkezdi működését, amely kulcsszerepet tölt be a 2021-2027-es európai uniós finanszírozási ciklus forrásainak kihelyezésében - közölte az MFB.
Portfolio
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság A Magyar Nemzeti Bank lakásárindexének friss adatai alapján megnéztük, merre mozdultak el az ingatlanárak. 2023. utolsó negyedévében a nagyobb területi szegmenseket vizsgálva kizárólag Budapesten drágultak a lakóingatlanok, miközben a vidéki városokban és a községekben nominális árcsökkenés mutatkozott – derül ki az MNB friss publikációjából. Reálértelemben is hasonló a helyzet, Budapesten emelkedést, a többi országrészben csökkenést […]
Bankmonitor
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Szerinte a magyar gazdaság legnagyobb problémája most a rendkívül magas költségvetési hiány. The post Csányi Sándor az OTP-vel, Marco Rossival elégedett, a gazdaságpolitikával kevésbé first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Száz évvel ezelőtti megalakulása óta a Magyar Nemzeti Bank kétféle pénznemet bocsájtott ki bankjegyek és pénzérmék formájában: a szűk húsz esztendőt megélt, ám annál emlékezetesebb utat befutó pengőt, valamint a ma is használatos forintot. Mindkét pénz többször megújult, hol kényszerből, hol biztonsági okokból vagy korszerűsítési szándékkal. A százéves történelmet a Pénzmúzeumban őrzött bankjegyeken és érméken keresztül idézzük most fel.
Portfolio
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A sokak számára kedvező változást jelenthet, hogy hosszabb futamidő esetén is elérhető a fix kamat.
Pénzcentrum - Hitel
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Magyarország egyik meghatározó pénzintézete, a CIB Bank 2024. április 12-től átalakította, milyen futamidővel kínál fix kamatozású lakáshitelt. Tavasz közepétől már hosszabb futamidőre is kínál a pénzintézet változatlan kamatozás mellett lakáscélú jelzáloghitelt. Ennek hála ügyfeleik számára a korábbi 11-20 éves futamidő mellett már akár 30 éves futamidőre is elérhetőek ezek a hitelek. Ez a változás jelentősen […]
Bankmonitor
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A HSBC bejelentette Noel Quinn vezérigazgató váratlan visszavonulását, aki öt évig irányította a bankot.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Csányi Sándor a következő feladványt adta: az OTP olyan bankot venne, amelyik a csoport történetének legnagyobb felvásárlása lehet, a kiszemelt pénzintézet az Európai Unióban van, három országban van jelen, ahol fejlett a digitalizáció. Mutatunk egy olyan bankot, ami minden kritériumnak megfelel.
Portfolio
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A Magyar Cetelem Bank nevében ismételten adathalász telefonhívásokkal támadnak csalók.
Pénzcentrum - Hitel
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Interjút adott az InfoRádiónak Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója többek között a közgyűlésen már említett történelmi bankvásárlásról, az oroszországi leányvállalat helyzetéről és a banki különadók negatív hatásairól is beszélt. A hazai részvénypiaccal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció itt.
Portfolio
Forrás: https://24.hu/ Belföld Egyszerre hármat. The post Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány: Nincs többé kegyelem, kétharmad kell a hitelfelvételhez, törvény szabályozza katonai műveleteket first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Bárkivel előfordulhat, hogy hirtelen pénzre lesz szüksége, ilyenkor viszont nem érdemes azonnal a hosszú távú megtakarításokhoz nyúlni. Mutatjuk miért, és azt is, hogy mi segíthet a váratlan kiadások finanszírozásában. Számos olyan eset előfordulhat, amikor nem várt kiadást kell fedezni, legyen szó egy orvosi kezelésről, családi kölcsönről, meghibásodott készülékről, vagy autóról. Az első, ami eszünkbe juthat, […]
Bankmonitor
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság 24,512 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az MBH Bank hétfői éves rendes közgyűlése. Felhatalmazták az igazgatóságot saját törzsrészvények megszerzésére. Személyi kérdésekről is döntöttek a részvényesek: Mager Andreát – lejáró mandátumára tekintettel – folytatólagosan az igazgatóság, Járai Zsigmond felügyelőbizottsági tagot pedig az audit bizottság tagjává választották.
Portfolio
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság Megjelent az otthonfelújítási programhoz kapcsolódó pályázati kiírás tervezete, melyet május 6-ig lehet véleményezni. Számos részletre fény derült a dokumentumból, ráadásul van egy előírás, ami miatt sok érdeklődőnek nagyon is gyorsan kell lépnie. Sok magyar várta a 2024-ben induló lakásfelújítási támogatás részletszabályait. A pályázati kiírás tervezete pénteken megjelent, amelyből a program főbb előírásait már megismerhetjük. A […]
Bankmonitor