Hírkategória - Ukrajna
Hírek a mai napon: 5 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld A Fidesz frakcióvezetője szerint ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik. The post Kocsis Máté Magyar Péterről: új a messiás, a recept a régi first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld A lengyel külügyminiszter azt reméli, Németország ad robotrepülőgépeket Kijevnek. The post Sikorski: Putyin csak erőből ért first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld 33-an kértek ideiglenes tartózkodási engedélyt. The post Több mint 11 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az ukrán elnök elítélte a gázinfrastruktúra elleni orosz támadásokat. The post Zelenszkij ismét bírálta a nyugati tétovázást first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hírfolyamunk az orosz–ukrán-háborúról. The post Zelenszkij újra üzent a Nyugatnak first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld 34 rakétát indított el az orosz hadsereg éjszaka, 21-et tudott megsemmisíteni az ukrán légvédelem.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Spanyolország Patriot rakétákat ad át Ukrajnának – erősítette meg pénteken Margarita Robles védelmi miniszter az El País című helyi lap korábbi értesülését. Robles az Ukrajnát támogató, amerikai vezetésű kontaktcsoport videókonferenciáján beszélt erről. A tárcavezető viszont nem beszélt arról, hogy a Patriotokkal együtt átadnának Ukrajnának a mobil légvédelmi rendszer indítóállásaiból, illetve radar- és irányítóegységeiből is. Az […] A Spanyolország Patriot rakétákat ad át Ukrajnának bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Megsemmisített az orosz hadsereg egy nyugati fegyvereket és hadfelszerelést szállító vasúti szerelvényt a donyecki régióban lévő Udacsne közelében – közölte pénteken az orosz védelmi tárca. A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben tíz ukrán ellenrohamot vert vissza. A Moszkvában közölt összesítés értelmében az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén több […] A Megsemmisítettek az oroszok egy nyugati fegyvereket szállító vasúti szerelvényt Ukrajnában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, a csernobili atomerőműben 1986-ban bekövetkezett katasztrófa évfordulóján  felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra, biztosítva ezáltal a zaporizzsjai atomerőmű felszabadítását a megszállóktól. A sugárzás nem ismer határokat, és nem tesz különbséget a nemzeti zászlók között. A csernobili katasztrófa megmutatta a világnak, milyen gyorsan képesek halálos fenyegetések feltűnni” – hangsúlyozta Zelenszkij a […] A Zelenszkij felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Miután az amerikai szenátus megszavazta az újabb, 60 milliárd dolláros segélycsomagot Kijev számára, a Fehérház már be is ismerte, hogy a fegyverek egy része már a fronton van. A szállítmány többi egysége pedig német és lengyel támaszpontokon várja, hogy néhány napon belül elérje Ukrajnát. A segély első alkalommal tartalmaz nagyhatóságú „ATACMS” rakétákat (Army Tactical Missile Systems). […] A GEOrgPOLITIKA – Nagy hatóságú rakétákat kapott Ukrajna bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Magyar Péter és az egója szinte teljes mértékben elvitte az első félidőt, pedig csak egy percre akartunk kitérni arra, hogyan látta meg a magára hagyott vidéket egy airsoftpályában. De azért maradt idő Ukrajnára és a frissen megszavazott támogatásra is. A második félidőben Csizmadia Norbert geográfus volt a vendégünk, aki beavatott bennünket a térképek világába. A Magyar Péter, a politika Alekosza – Hardcore Hobbista bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld A NATO európai pillérének megfelelő elrettentő erővel kell rendelkeznie, hiszen az ukrajnai háború is rávilágított arra, hogy az európai biztonsági architektúra veszélybe került, vélekedett Olaf Scholz német kancellár Rishi Sunak brit miniszterelnökkel Berlinben tartott találkozóján. The post Scholz: A NATO európai pillérének elrettentő erővel kell rendelkezni first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Joe Biden amerikai elnök szerdán aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dolláros nemzetközi támogatást is magában foglaló amerikai törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat, írja az MTI. The post Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Különösen nagy értékű vesztegetés elfogadásának gyanújával őrizetbe vették Tyimur Ivanov orosz védelmi miniszterhelyettest – közölte kedd este az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálata. The post Korrupció gyanújával őrizetbe vették az orosz védelmi miniszter egyik helyettesét first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld 2024 márciusában az orosz katonai bíróságok rekordszámú, 684 katonát ítéltek el dezertálásért – írja a független orosz médiacsoportra, a Mediazonára hivatkozva a brit védelmi minisztérium. The post Megugrott a dezertálások száma az orosz hadseregben first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az orosz Telegram hírcsatornák szerint ukrán drónok április 24-én éjjel eltalálták a Voronyezs megyei olajfinomítót és a Lipecki megyei ipari zónában is csapást mértek – közölte a Kyiv Independent. The post Orosz média: Dróntámadások mértek csapást az oroszországi Voronyezsre first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az ukrán-magyar határszakaszon 4774-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3856-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t. The post Több mint 8600-an érkeztek Ukrajnából kedden Magyarországra first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Megszavazta az amerikai szenátus a 95 milliárd dolláros nagyjából – csaknem 35 ezer milliárd forintos – külföldi segélycsomagot, ami tartalmazza Ukrajna, Izrael és Tajvan katonai támogatását is – közölte a CNN. The post Megszavazta az amerikai szenátus: 61 milliárd dolláros segélycsomagot kap Ukrajna first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Élő hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról. The post Megszavazta az amerikai szenátus: 61 milliárd dolláros katonai segélyt nyújtanak Ukrajnának first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld Ebből 61 milliárd dollárnyi támogatást kap Ukrajna.
444
Forrás: https://neokohn.hu/ Külföld Nincs olyan háború vagy nehézség, mely elvenné a kedvünket attól, hogy zsidóként éljünk - mondta Meir Stambler rabbi, a Chábád dnyiprói küldötte. A A háború idén sem tántorította el az ukrajnai zsidókat a pészahi készülődéstől bejegyzés először Neokohn-én jelent meg.
Neokohn
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az AfD EP-listájának első két helyén olyan politikusok szerepelnek, akikkel kapcsolatban felvetődött, hogy tevékenységüket Moszkva finanszírozza. Megrengethetik-e a folyamatos botrányok az egyre erősödő német szélsőjobbot? The post Botrányok sora nehezíti, hogy az egyre erősödő német szélsőjobb hatalmas sikert arasson a közelgő választásokon first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén, ha a szövetségesek úgy döntenek – mondta Andrzej Duda lengyel elnök egy lapinterjúban. Szerinte ugyanis Oroszország egyre nagyobb mértékben militarizálja a Lengyelországgal szomszédos országot, és atomfegyvert telepített Fehéroroszországba. A felvetésre szinte azonnal reagált Moszkva. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: Oroszország hadserege megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket, ha […] A GEOrgPOLITIKA – Varsó álma az atombombáról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Kezdődik. A Politico információi szerint katonákat tervez Ukrajnába küldeni az Egyesült Államok, azzal a céllal, hogy tanácsadással segítsék Kijev háborús stratégiai tervezését és nyomon kövessék az amerikai fegyverek útvonalát.  Az információ Pat Ryder tábornoktól, a Pentagon szóvivőjétől származik, aki nem tette közzé, hogy pontosan mennyi katona mehet Ukrajnába. A konfliktus során a védelmi minisztérium folyamatosan értékelte […] A A helyzet fokozódik: hamarosan katonákat küldhet az USA Ukrajnába bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon megbeszélést folytatott hétfőn amerikai hivatali kollégájával, Joe Bidennel, miután az Egyesült Államok képviselőháza elfogadta a Kijevnek nyújtandó újabb katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot. The post Biden Zelenszkijjel telefonált first appeared on 24.hu.
24.hu