Hírkategória - Autóipar
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Már a munkaerőpiacra is hatással lehet az, hogy a magyar ipari termelés nem teljesít túl jól, több hónapja látványosan zsugorodik. Hogyan érheti el a kormány nagy ívű makrogazdasági céljait, ha a húzóágazat betegeskedik? The post Betegeskedik a húzóágazat: baj van a magyar munkahelyeken first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld A külügyminiszter Pekingben örömködik, amiért a német mellett ma már a kínai gazdaság az, amely a legnagyobb hatással van a magyar gazdaság teljesítményére.
444
Forrás: https://g7.hu/ Gazdaság Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet. The post Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: http://gazdasagportal.hu/ Gazdaság A carVertical autóipari adatszolgáltató friss tanulmánya feltárta, hogy melyik autómárkát éri a legtöbb sérülés Magyarországon: a lista élén a BMW járművek állnak. Ez hasonló a többi ország trendjére is, azaz a BMW a leginkább sérült márka világszerte. A spektrum másik végén a Fiat áll, amelyet hazánkban a legkevésbé érnek közúti balesetek. 2023 káradatainak tanulmányozása alapján ...
Gazdaság Portál
Forrás: https://www.napi.hu/ Külföld Ázsiai feltörekvő országokban született fiatalok mennek Japánba, hogy ott autóipari szakmunkásokká képezzék magukat. Már a japán gazdaság sem utasíthatja el a külföldi vendégmunkásokat. ... ...
Napi.hu
Forrás: https://infostart.hu/ Gazdaság A nemzetgazdasági miniszter nyitja meg az első Budapest Automotive Summit autókereskedelmi fórumot.
Infostart
Forrás: https://autopro.hu Külföld Oliver Blume, a Volkswagen Csoport első embere azok közé az autóipari vezetők közé tartozik, akik alapvetően támogatják az Európai Unió 2035-re kitűzött zéró emissziós céljait. A 2025-ös részcélok azonban még Blume szerint is túl szigorúak.
Autopro
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Tovább erősödött a hazai gyártókapacitás, 400 milliárdos beruházás érkezett Kecskemétre- jelentette be Szijjártó Péter közösségi oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter posztjában jelezte, a kecskeméti Mercedes-gyár, amely a hazai autóipari termelés egyik kulcsfontosságú vállalata, újabb befektetést hozott hazánkba. Forrás: Facebook A Újabb, 400 milliárd forintos beruházás érkezett a kecskeméti Mercedes-gyárba (VIDEÓ!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Belföld Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes-Benz új kecskeméti gyáregységeinek építése - jelentette be Szijjártó Péter a hivatalos Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, a mintegy 400 milliárd forintos beruházással a Mercedes-Benz megduplázza a kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modernkori autóipar alakításában.
Portfolio
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi média oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a mintegy 400 milliárd forintos beruházással a Mercedes megduplázza kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modern kori autóipar alakításában.
Hír TV
Forrás: https://g7.hu/ Külföld A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki. The post Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak first appeared on G7 - Gazdasági sztorik érthetően.
G7.hu
Forrás: https://mult-kor.hu/ Gazdaság Hetvenhét éve, 1947. április 7-én hunyt el Henry Ford, az amerikai autóipar úttörője, az autók tömeggyártásának megalapozója. Az amerikai polgárháború idején született Detroithoz közel, egy dearborni farmon. Apja ír származású sikeres gazdálkodó, anyja holland és skandináv felmenőkkel rendelkezett.
Múlt-kor
Forrás: https://www.autonavigator.hu/ Gazdaság Furcsábbnál furcsább fordulatokat vesz az autóipar, hamarosan a 2007 óta futó, ám még mindig népszerű Fiat 500-at egy tessékeli ki
Autónavigátor
Forrás: https://infostart.hu/ Gazdaság A Stellantis autóipari konszern olaszországi üzemeiben az év első három hónapjában közel tíz százalékkal csökkent a személy- és kisteherautók gyártása az előző év azonos időszakához képest - közölte pénteken a FIM-CISL szakszervezet.
Infostart
Forrás: https://autopro.hu Gazdaság Az autóipari transzformációban a munkatársak kompetenciáinak folyamatos fejlesztése mellett a gyártás során alkalmazott technológiák korszerűsítése is fontos szerepet játszik. Az Audi Hungaria többek között automatizálási technológiákkal növeli a gyártás hatékonyságát, mely a termelés gazdaságosságának növelésével segít megőrizni a vállalat versenyképességét.
Autopro
Forrás: https://autopro.hu Gazdaság Az elmúlt években hatszorosára nőtt a feldolgozóiparban – engedéllyel – dolgozó EU-n kívüli külföldiek száma Magyarországon. A tendenciákról, valamint arról, honnan lehet elég dolgozó az újonnan épülő autógyárakban, Nógrádi József, a Trenkwalder Recruitment Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója beszélt az autopro.hu-nak.
Autopro
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Néhány hete egy jól értesült kínai szakértő azt jelezte a Vsquare-nek, hogy a nyolcadik legnagyobb kínai elektromos autógyártó, a Great Wall Motors, fog a Pécs melletti Bicsérdre érkezni – írja heti hírlevelében az oknyomozó portál.
Portfolio
Forrás: https://autopro.hu Gazdaság Az autóipar 2024-ben újabb kihívásokkal teli év elé néz, amelyet az emelkedő költségek, az ellátási lánc megszakadása, a magas kamatlábak és a lassú fogyasztói kiadások nehezítenek. Ennek eredményeként a globális autóeladások az öt évvel ezelőtti szint alatt maradnak.
Autopro
Forrás: https://autopro.hu Gazdaság A Mercedes és a BMW előrelépést tett az autóipari technológia területén, és harmadik szintű autonóm rendszereket kínál ügyfeleinek. A Bentley azonban nem kínál saját rendszert, mivel szerinte a technológia visszalépést jelent a biztonság szempontjából.
Autopro
Forrás: https://magyarepitok.hu/ Gazdaság Kilenc hónap alatt építette fel a Merkbau és a Leier az autóipari óriás új gyártócsarnokát Pápán.
Magyar Építők
Forrás: https://autopro.hu Gazdaság A BMW Group és a Tata Technologies közös vállalatot alapít a német luxusautó-gyártó autóipari szoftverének fejlesztésére – közölte az indiai vállalat.
Autopro
Forrás: https://autopro.hu Gazdaság A két partner megállapodást kötött a henger alakú autóipari lítium-ion akkumulátorokról – potenciálisan a 4680-as típusról.
Autopro
Forrás: https://agroforum.hu/ Gazdaság A brit gépészmérnöki intézet az év legfontosabb autóipari fejlesztésének járó kitüntetésben részesítette a Toyota egyik projektjét. The post Már 600 kilométer hatótávolságú a hidrogéntüzelőanyag-cellás Toyota pickup appeared first on Agrofórum Online.
Agrofórum
Forrás: https://mandiner.hu/ Gazdaság Az elektromosautó-piac lassulásának okai között egyaránt szerepel a „távolságpánik” és az, hogy a nagyobb járművek a jelenlegi energiatárolók mérete miatt egy vagyonba kerülnek. A szemünk láttára születik meg az új technológia, amely megoldja majd a problémát. De keservesen nehéz a vajúdás.
Mandiner
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A magyarországi autóipar és -kereskedelem előtt álló kihívásokról, a trendekről és az aktuális változásokról tartanak konferenciát áprilisban Budapesten.
Pénzcentrum