Hírkategória - Élelmiszeripar
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Az ipari termelés részteletes adai alapján a nagy súlyú járműgyártás nem nyújtott kiugró teljesítményt februárban. Az élelmiszeripar viszont jól szerepelt.
Mfor
Forrás: https://agroforum.hu/ Gazdaság A feldolgozóiparból 12 százalékkal részesülő élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása – az alágak közül a legnagyobb mértékben – 10,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, mind a hazai, mind a külpiaci eladások bővülésének köszönhetően. The post Tíz százalék felett bővült az élelmiszeripar appeared first on Agrofórum Online.
Agrofórum
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Egyenlőtlen feltételek mellett, inkorrekt versenyben kellene helytállniuk a baromfiágazat uniós, és azon belül magyar szereplőinek a harmadik országokból származó importtal, döntően az ukrán behozatallal szemben – mondta el Csorbai Attila, a a Baromfi Terméktanács elnöke az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében.
Portfolio
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság A háziasítás nyomait találták meg a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (HUN-REN SZBK) és a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ (HCEMM) munkatársai élesztőgombákban, kutatási eredményeik fontos szerepet kaphatnak az élelmiszeripar, például borászat számára hasznos új élesztőtörzsek kiválasztásában és vizsgálatában
HelloVidék
Forrás: https://hirklikk.hu/ Külföld Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy nemrégiben zajlott szakmai rendezvényen arról beszélt, hogy „a magyar élelmiszeripar termelékenysége a második legalacsonyabb az EU-ban”. Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSz) elnöke szerint Európai Unióban Magyarországon rakódik a legtöbb adóteher az élelmiszerek árára, ezért itthon szinte már minden élelmiszer drága. Ezért is kevés a nyereség, elmaradtak a fejlesztések, probléma van a magyar élelmiszeripar hatékonyságával, versenyképességével. 
HírKlikk
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Óriási tőkeinjekció érkezik az élelmiszeriparba, és jó üzleti tervvel akár 65 százalékos támogatást is lehet szerezni. „A mai rendezvény jól bizonyítja, hogy az élelmiszeripar lassan ... ...
Napi.hu
Forrás: https://magyarnemzet.hu/ Gazdaság Véleményezhetők az új kertészeti és élelmiszeripari beruházási pályázati felhívások.
Magyar Nemzet
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Külföld Magyarországon egyelőre rengetegen ódzkodnak attól a gondolattól, hogy egyre nagyobb teret nyerhetnek a rovarfehérjék, pedig a vállalkozások többsége a takarmány célú rovartenyésztésre fókuszál, ugyanakkor akadnak olyanok is, akiknek az élelmiszeripari fehérjegyártás a szakterületük - írja az Agrárszektor. Hozzáteszik, az Európai Unióban a rovarok, vagy azok részeinek felhasználásával készített élelmiszerek új élelmiszernek minősülnek, jelenleg az EU-ban négy rovarfaj került engedélyezésre: a közönséges lisztbogár lárvája, a keleti vándorsáska, a házi tücsök, valamint az alombogár lárvája.
HelloVidék
Forrás: https://index.hu/ Gazdaság Havi szinten azonban volt némi áremelkedés.
Index
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Külföldön szinte minden olcsóbb, mint itthon, különösen az élelmiszerek. Ezt az állítást már számos helyen hallhattuk és olvashattuk. Legalább ennyi cikk is készült már arról, hogy a tejtermékektől kezdve, a téliszalámin át, egészen a zöldségekig nekünk, magyaroknak jelentősen többet kell fizetnünk a boltokban, mint külföldön. Ugyanakkor ez az állítás nem teljesen fedi a valóságot. Az Agrárszektor alábbi cikkében megpróbált utánajárni az igazságnak, illetve annak is, hogy vajon mi az, amiben a magyar élelmiszeriparnak fejlődnie kellene ahhoz, hogy ténylegesen felvegye a kesztyűt más országokkal.
HelloVidék
Forrás: https://ng.hu/ Gazdaság A sarkkutatás hőskorában készült és a sarkkutatók által fogyasztott tejpor összetételét vizsgálták. The post Tejporral a világ végén first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság A tavalyihoz képest több büntetést szabott ki és több terméket hívott vissza a hagyományos tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
HelloVidék
Forrás: https://hirklikk.hu/ Gazdaság A tavalyihoz képest több büntetést szabott ki és több terméket hívott vissza a hagyományos tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.
HírKlikk
Forrás: https://infostart.hu/ Gazdaság Jó kezekben lesz a Cerbonánál a Boci, a Melba és a Párizsi Kocka – mondta az InfoRádióban a Nestlé Magyarország vezérigazgatója. Noszek Péter azzal indokolta az értékesítést, hogy az élelmiszeripari vállalatnál most inkább a globális márkák kerülnek előtérbe.
Infostart
Forrás: https://hvg.hu/ Gazdaság A regionális élelmiszeripari gigacég tulajdonába tartozik többek között a legnagyobb horvát bolthálózat, a Konzum is.
HVG
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A regionális élelmiszeripari gigacég tulajdonába tartozik többek között a legnagyobb horvát bolthálózat, a Konzum is.
Mfor
Forrás: https://telex.hu/ Gazdaság A KSH friss grafikongyűjteményéből kiderül, hogy nemcsak az élelmiszeripari beszállítók, de a büfések és az otthoni gépeket szerelő szakik is az áremelés bajnokai voltak.
telex
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Minden körülmény a csokoládé ellen játszik, az édesipar szereplői szerint pedig lassan ki kell mondani, hogy luxustermék lett a csoki. „A magyar élelmiszeriparban erős inflációval küzdöttünk ... ...
Napi.hu
Forrás: https://velvet.hu/ Gazdaság Az utazások során hajlamosak vagyunk a kelleténél jobban belakmározni a hotelek kínálta reggeliből, ám érdemes vigyázni, mit teszünk a tányérra.
Velvet
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld A Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján az építőipar mellett több iparágra is kitért Lázár János, építési és közlekedési miniszter, aki az élelmiszeripar kapcsán kemény üzenetet fogalmazott meg a Spar számára is. A miniszter hosszasan foglalkozott a kiskereskedelmi lánccal, többször is osztrák fűszeresként hivatkozott rá, emellett úgy véli, több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Külföld A következő évek egyik fontos kérdése, hogy milyen irányt szánunk Magyarországnak. A világban az egyik legfontosabb ma a szuverenitás kérdése. A globalizáció és a lokalizáció versenye határozza meg a különböző politikai közösségek jövőjét. A magyarokat érintő kérdéseket nekünk, magyaroknak kell meghoznunk – mondta el előadásában Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján, aki az építőipar mellett az élelmiszeriparra kitérve kemény üzenetet fogalmazott meg a Spar számára is. A miniszter hosszasan foglalkozott a kiskereskedelmi lánccal, többször is osztrák fűszeresként hivatkozott rá. Emellett úgy véli, több Mészáros Lőrincre és Szíjj Lászlóra van szüksége Magyarországnak.
Portfolio
Forrás: https://egy.hu/ Gazdaság A 2024. március 5. és 7. között hatodik alkalommal megrendezett SIRHÁ-n, Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításán Koncz Jánossal, a METRO friss és fagyasztott hal értékesítési és kategória szakértőjével beszélgettünk a a halfogyasztással kapcsolatos magyarországi igényekről.
egy.hu
Forrás: https://www.agrariumonline.hu/ Belföld Nagy István kitért arra, hogy "határozott jövőképpel készülnek Magyarország európai uniós elnökségére".
Hír TV
Forrás: https://www.napi.hu/ Gazdaság Nem pusztán a statisztikákban látszik a hazai élelmiszeripari forgalomban bekövetkezett negatív trend, hiszen a forgalom csökkentését minden szereplő megérzi. Az, hogy a magyarok kímélik pénztárcájukat ... ...
Napi.hu
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Reálértéken 150-200 milliárd forinttal csökkent az agrárhitelek állománya a bankszektorban a szántóföldi növénytermesztés, főleg az egyéni gazdaságok nehézségei miatt. A jelenlegi gazdasági környezetben még sem a kapacitásbővítés, hanem a belső hatékonyság növelése lehet megoldás. A hozzáadott érték növeléséhez jobb konjunkturális feltételek, kedvezőbb gazdasági kilátások kellenek. Erre azonban még várni kell – állítja Héjja Csaba, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának szenior elemzője. 
Mfor