Hírkategória - Ingatlan
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy rendezvényen a kínai-magyar kapcsolatokról beszélt, és előre vetítette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal jövő nyárra elkészülhet, a fejlesztések 5 logisztikai, vasúti és töltőhálózat-fejlesztéssel folytatódhatnak, ennek részleteiről hamarosan a miniszterelnök tájékoztat.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Látványos szakaszához érkezett a Budavári Palota északi szárnyának megújítása. A palota rekonstrukciója a 2021. augusztus 20-án átadott déli összekötő szárny után a Szent György tér felőli északi szárnnyal folytatódik - olvasható a Nemzeti Hauszmann Program közösségi oldalán.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A napokban tette közzé a KSH és az MNB is a legfrissebb lakásárindexét, melynek kapcsán Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője is elmondta véleményét, aki szerint a KSH jelentéséből kitűnik, hogy a lakások típusa is erősen befolyásolta a piaci árak tavalyi alakulását. Emellett a regionális változások is erősek, de ezúttal az olcsóbb országrészekben volt nagyobb az áremelkedés, miközben a budapesti agglomerációban még mindig árcsökkenés volt mérhető.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.
Portfolio
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Nagy árverés volt: az első licitáló nyert.
Mfor
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Kezdődhet a Pázmány Campus beruházás, miután a Kúria megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire kimondott változtatási tilalmat, amivel a VIII. kerületi önkormányzat akadályozni próbálta az egyetemi és kerületi fejlesztési terveket – közölte Lázár János szerdán a közösség oldalán.
Portfolio
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság Még járási szinten is komoly árkülönbségek jellemzik a piacot. The post 20 év alatt több agglomerációs településen is megduplázódott a lakosságszám first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Leáldozott az öt-tízéves bérleti szerződéseknek a fővárosi irodapiacon, miután ez szembe megy a bérlők által elvárt rugalmassággal – hangzott el a Corvinus ingatlanmenedzser szakirányú továbbképzésének legutóbbi alumni rendezvényén. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az irodákat egyre inkább az ott dolgozók igényei szerint kell kialakítani, a jövő pedig a vegyes funkciójú épületeké.
Portfolio
Forrás: https://bankmonitor.hu/ Gazdaság A Magyar Nemzeti Bank lakásárindexének friss adatai alapján megnéztük, merre mozdultak el az ingatlanárak. 2023. utolsó negyedévében a nagyobb területi szegmenseket vizsgálva kizárólag Budapesten drágultak a lakóingatlanok, miközben a vidéki városokban és a községekben nominális árcsökkenés mutatkozott – derül ki az MNB friss publikációjából. Reálértelemben is hasonló a helyzet, Budapesten emelkedést, a többi országrészben csökkenést […]
Bankmonitor
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Az elmúlt évtizedekben a szakma és a széles nyilvánosság részéről is nagy figyelmet kaptak a komplex városfejlesztési projektek szerte Európában. De mit takar pontosan a városrehabilitáció fogalma? Hol érdemes ilyen fejlesztésekben gondolkozni? Milyen mélységben szükséges egy építkezési vállalkozás és adott város vezetése között együttműködést kialakítani egy ilyen kérdésben? A Futureal Csoport a Corvin Sétányhoz hasonló léptékű városfejlesztést indít a 13. kerületben: ennek apropóján a városfejlesztés stratégiai kérdéseiről beszélgettünk Radványi Gáborral, a cégcsoport főépítészével.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket - derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. A klímával rendelkező magyarok a hűtés funkció mellett a fűtést is szívesen használják, de 10-ből csak hárman tudják elképzelni, hogy a klíma legyen az elsődleges fűtési eszköz.
Portfolio
Forrás: https://444.hu/ Belföld Ha van valami közös Farkas Flórián volt sofőrjében, Rókusfalvy Pálban, Szivek Ferencben és egy kőgazdag fiatalban, az a Tündérhegyi pszichiátria volt épülete.
444
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Az MNB után a KSH is közzétette 2023. IV. negyedévre vonatkozó frissített lakásárindexét, valamint adásvételekre vonatkozó számait. Ez alapján 2023-ban negyedével kevesebb lakást adtak el, mint egy évvel korábban, de az év folyamán lassuló ütemben visszaeső forgalom a IV. negyedévben már növekedésbe váltott. A teljes lakáspiac 2023. évi árszintje 5,8%-kal haladta meg az előző évit. A használt lakások éves szinten 5,0, az újak 11,5%-kal drágultak, mindkét érték elmaradt a korábbi évek gyorsabb ütemű áremelkedésétől. Az összevont lakáspiaci reálárindex a 2022. évi 6,8%-os emelkedés után 2023-ban 10%-kal alacsonyabb lett.
Portfolio
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Továbbra is kiemelkedő a fővárosi agglomeráció vándorlási többlete: az elmúlt húsz évben több településen is megduplázódott a lakosságszám, a megnövekedett kereslet pedig áremelkedéssel járt - állapították meg az Otthon Centrum elemzői.
Mfor
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A piac élénkülésével és a fokozódó vevői érdeklődéssel együtt enyhült az érvényesíthető alku mértéke a hazai ingatlanpiacon, azonban még így is a tranzakciók jelentős része, bő 80%-a zárult a hirdetési ár alatt 2024 első negyedévében. Az alku mértéke az összes ingatlantípust és állapotot figyelembe véve, országos átlagban 7% körül alakult. A licitálók aránya a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva a duplájára emelkedett, azonban még mindig inkább a vevők kezében van az irányítás az ingatlanpiacon a Duna House szakértői szerint.
Portfolio
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Megjelent az 1990 végéig megépült családi házak energiakorszerűsítését célzó Otthonfelújítási Program (OFP) társadalmi egyeztetésre szánt pályázati tervezete.
Mfor
Forrás: https://24.hu/ Gazdaság A hazai adásvételek 5-10 százaléka tartozhat a prémium kategóriába. The post Külföldiek keresik leginkább a prémium ingatlanokat Budapesten first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Szárba szökkentek az úgynevezett városnegyed-koncepciók Budapesten. Jelenleg legalább négy ilyen gigaprojekt fut és még több is lehetne, ha jobban kitalálták volna őket, vagy szerencsésebb időpontban tudták volna beindítani. Az elmúlt két évtized vegyes eredményt hozott, a következő kettőre sincs garancia.
Mfor
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Kínai befektetők építhetik meg a budapesti reptérre vezető gyorvasutat, akik a magyar vasúti hálózattól független, jelentős részben magasvasútként futó, magánkézben lévő egyedi tarifás pályát képzeltek el - értesült az Iho.hu vasúti szaklap.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság A válságba került Signa ingatlancsoport osztrák Signa Prime Selection részlege a velencei Grand Canal partján fekvő luxusszállodájának eladásáról döntött. A Hotel Bauert a német Schoeller Group családi vállalkozás vásárolja meg.
Portfolio
Forrás: https://24.hu/ Belföld Az idei év fordulópontot hozott a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is. The post Itt a legdrágábbak az ingatlanok a főváros agglomerációjában first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Közzétette az MNB a 2023 negyedik negyedévre vonatkozó lakásárindexét, ami alapján a megelőző negyedévhez képes 0,7 százalékos csökkenés, év/év alapon pedig 5,8 százalékos növekedés történt az országos lakásárakban. Utóbbi érték a tavalyi második és harmadik negyedévinél is magasabb, vagyis - az alacsony bázis miatt - ismét erősödni látszik a lakásárak országos növekedése.
Portfolio
Forrás: https://www.portfolio.hu/ Gazdaság Egy 7531 négyzetméteres raktárat adott át a VGP a kontaktlencsegyártó Coopervision részére. A repülőtér mellett található Aerozone ipari parkban emellett egy 1001 négyzetméteres irodát is kialakítottak.
Portfolio