Hírkategória - VIII. kerület
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld Mi lesz a VIII. kerületnek a környéket érintő rehabilitációs programjával? The post Megszavazta a parlament a józsefvárosi kisajátítást first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Sára Botond volt a Hír Tv Napi aktuális című műsorának vendége, aki a józsefvárosi polgármester, Pikó András ellen méretteti meg magát az önkormányzati választásokon. A fideszes politikus szerint Pikó regnálása alatt elment öt év a semmittevéssel, a kerület egyik legsúlyosabb problémájának pedig a hajléktalankérdést látja.  A hajléktalanhelyzet tarthatatlan a kerületben – fogalmazott a polgármester-jelölt, aki […] A Tarthatatlan a helyzet Józsefvárosban a hajléktalanügyben, Sára Botond változást ígér bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld Továbbra is kérdés, mi lesz azzal a legalább kétszáz hátrányos helyzetű családdal, akiknek a lakhatása így bizonytalanná válik, vagy megszűnik létezni.
444
Forrás: https://24.hu/ Belföld A gondolat szerintük csak a 2020-ban épp folyó munkák területi igényeire vonatkoztak. The post Az NKE szerint Józsefváros rosszul értelmezte a levelet, ami azt állította: nem lesz újabb beruházásuk a kerületben first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld A polgármester évek óta nem látta Kocsis Mátét a kerületben és úgy érzi, a többszörösen kikapó Sára Botond most sem tudja majd megverni őt. The post Pikó András: Engem a Fidesz 2019-ben nem vett komolyan first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Bemutatjuk a Józsefváros kezéből kiragadni kívánt házakat, azok történetét, illetve a kerületi vezetés terveit. The post Tíz ház kisajátításával építene tanárképzőt az állam, Józsefváros viszont a rászorulóknak adna lakást a területen first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Pikó András szerint az állami kisajátítás miatt meghiúsulna az önkormányzat által a területre tervezett több milliárdos városrehabilitációs program. The post Új egyetemi campus vagy rehabilitált lakóházak – mi lesz a Diószegi utca házainak sorsa? first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Ma éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választási kampányplakátokat, de a Józsefvárosban alig kellett hozzá néhány óra, hogy a Fidesz–KDNP-t színeiben induló Sára Botond plakátjait megrongálják, letépkedjék. Sőt, néhány helyen a fideszes jelölt hirdetőtábláját Pikó András jelenlegi baloldali polgármester táblájára cserélték – írja a Magyar Nemzet.  Pikó úr és a szikrás erőszakik megkezdték a kampányt. (…) […] A Már éjszaka letépték a Fidesz-plakátokat Józsefvárosban, helyükre sok helyen a baloldali Pikó András hirdetőbáblája került bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld Az intézmény bővítése miatt mintegy félezer józsefvárosi lakónak kellene fél éven belül elhagyni az otthonát. A polgármester, Karácsony Gergely és Jámbor András együtt tüntetett ez ellen.
Szeretlek MO
Forrás: https://24.hu/ Belföld Több mint kétszáz család kerülhet utcára Józsefvárosban, ha a kormány kisajátítási terve megvalósul. The post „A közszolgálat jegyében akarnak embereket megfosztani az otthonuktól” – Pikó Andrásék tüntettek a Ludovika téren first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Sára Botond szerint Józsefváros 2019 előtt a legdinamikusabban fejlődő budapesti kerület volt. „Mind a biztonságérzet, az élhetőség, mind a város fejlődése szempontjából felfelé ívelő pályán volt a kerület. Józsefváros óriási jövő előtt állt. Mi 2019-ben úgy mentünk neki a választásnak, hogy nagyon komoly terveink voltak, hogy a kerületet lehet még feljebb emelni” – emlékezett vissza az öt évvel […] A Rendet ígér a Józsefvárosban Pikó András kihívója, kemény csata várható a polgármesteri posztért bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Belföld Mostantól a választás napjáig fizetés nélküli szabadságon vagyok a főispáni tisztségemben. Amennyiben megnyerem a választást, abban az esetben The post Az önkormányzati választás miatt fizetés nélküli szabadságra megy a főispán first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Pikó András szerint a Fidesz máris elkezdte benyújtani a módosítókat az embertelen, végiggondolatlan törvényjavaslatához. The post Januárig adna haladékot az állam által kisajátítani akart ház lakóinak a Józsefvárosban Kocsis Máté first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján arra szólította Pikó András józsefvárosi polgármestert, hogy ne állítson valótlanságokat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) fejlesztésével kapcsolatban és hagyjon fel a lakók alaptalan riogatásával, Hankó Balázs, a kulturális tárca államtitkára pedig azt ígérte: kormány nem engedi, hogy bárki igaztalanul utcára kerüljön. A Fidesz frakcióvezetője, volt józsefvárosi polgármester azt […] A Kocsis Máté: Pikó András valótlanságokat állít és alaptalanul riogat a józsefvárosi ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld A Fidesz frakcióvezetője azért módosítót nyújt be, ami január végére tolná az államosítást.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld 2019-ben is Sára Botondot indította a Fidesz a VIII. kerületben a polgármesteri székért, de az egykori Klubrádiós, Pikó András beelőzte az azóta főispánná avancsált fideszes jelöltet, aki 2018 és 2019 között vezette a kerületet. Most viszont újra felveszi a kesztyűt Sára Botond Pikó ellen, hogy helyre tegye mindazt, amit az ellenzéki kerületvezető lerombolt. A józsefvárosi […] A Sára Botond lesz Pikó András ellenfele Józsefvárosban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld Kipróbált emberre bízzák a józsefvárosi választást, aki volt már polgármester és budapesti főispán is.
Szeretlek MO
Forrás: https://24.hu/ Belföld Újra megmérettetheti magát Pikó Andrással szemben. The post Sára Botondot indítja a Fidesz Józsefvárosban first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Egyedül az MSZP nincs benne az ellenzéki pártok választási szövetségében, ami Józsefvárosban alakult. Három képviselőjelöltet akarnak, Pikó András polgármester egyet ajánlott nekik. A Fidesznek kedvezne, ha az MSZP-sek több választókerületben is ráindulnának a közös ellenzéki jelöltre.
telex
Forrás: https://telex.hu/ Belföld Pikó András azt mondta, aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy megakadályozzák a 10 ingatlan kisajátítását.
telex
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Belföld Egy törvényjavaslat értelmében az állam kisajátítana számos VIII. kerületi ingatlant.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://24.hu/ Belföld A józsefvárosi önkormányzat kedden a sajtóból értesült arról, hogy a kormány egy frissen benyújtott törvénytervezet alapján tíz önkormányzati társasházat sajátítana ki. Pikó András polgármester személyesen osztotta meg a hírt néhány lakóval. The post „A kormány éjszaka ül a vécén, és kitalálja, hogy mi legyen holnap a törvény” – ötszáz embernek kell költöznie first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Belföld A tervezett kisajátítás 210 családot érint Józsefvárosban, nekik kellene október végéig lakhatást biztosítani. Erről kérdeztük Pikó András polgármestert.
Klubrádió
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A miniszterelnök politikai igazgatója a Ludovika campus fejlesztése kapcsán indított baloldali hergelésről mondta el a véleményét. Orbán Balázs Facebook posztjában emlékeztetett: Magyarország Kormánya az elmúlt 14 évben kiemelt figyelmet fordított és jelentős erőforrást biztosított a Ludovika Campus és környezete megújítására. A fejlesztések elsődleges haszonélvezői az egyetemi hallgatók mellett a józsefvárosi lakosok voltak. Ezen évtizedes munka […] A Orbán Balázs: A baloldal ismét politikai hisztériakeltéssel igyekszik ellehetetleníteni a fejlesztéseket bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Kocsis Máté leírta, ő hogyan intézkedne a józsefvárosi polgármester, Pikó András helyében.
Blikk.hu