Hírkategória - Szergej Lavrov
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld A külügyminiszter szerint a lengyel-magyar kapcsolat túléli azt, hogy a lengyel miniszterelnöknek nem tetszik az, hogy ő Lavrovval vacsorázik. The post Szijjártó Péter azt mondta, ha lesz lehetősége, találkozik még Szergej Lavrovval first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén, ha a szövetségesek úgy döntenek – mondta Andrzej Duda lengyel elnök egy lapinterjúban. Szerinte ugyanis Oroszország egyre nagyobb mértékben militarizálja a Lengyelországgal szomszédos országot, és atomfegyvert telepített Fehéroroszországba. A felvetésre szinte azonnal reagált Moszkva. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: Oroszország hadserege megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket, ha […] A GEOrgPOLITIKA – Varsó álma az atombombáról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Bár azzal nagyjából eddig is tisztában voltunk, hogy milyen feltételek kerültek szóba az orosz-ukrán békekötésre vonatkozóan az isztambuli tárgyalások során, most először szólalt fel ezek kapcsán Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Az orosz-ukrán háború első heteiben még több kísérlet is volt a béke, vagy legalább a fegyverszünet elérésére. Ezek közül kiemelkedőek voltak az isztambuli tárgyalások, amelyek […] A Ilyen garanciákat tartalmazott volna az isztambuli béke Lavrov szerint bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Oroszországnak nem Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel kell tárgyalnia az ukrajnai rendezésről, hanem azokkal, akik utasítják – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön egy moszkvai sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva. Lavrov azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy csütörtök délelőtt megbeszélést folytatott “a világtöbbség” országainak moszkvai nagyköveteivel az ukrajnai rendezésről. Az uniós országok misszióvezetőit, akik korábban lemondtak […] A Lavrov szerint nem Zelenszkijjel kell tárgyalnia az oroszoknak a konflitkus rendezésről (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton telefonon beszélt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, akit őszinte együttérzéséről biztosított az előző esti moszkvai terrortámadással kapcsolatban. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy telefonon is kinyilvánította részvétét orosz hivatali partnerének, kiemelve, hogy Magyarország természetesen a gyászoló emberek mellett áll ebben az időszakban. Rájuk imáinkban gondolunk, és […] A Szijjártó Péter telefonon egyeztetett Szergej Lavrovval bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Részvétét fejezte ki levélben Szijjártó Péter külügyminiszter Szergej Lavrovnak, Oroszország külügyminiszterének a péntek esti moszkvai terrortámadás miatt. A sajtóhoz szombaton eljuttatott levélben Szijjártó Péter úgy fogalmazott “kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet önnek és Oroszország valamennyi polgárának a tegnapi moszkvai terrortámadás miatt”. Ez a bestiális támadás újfent bizonyítja, hogy a terrorizmus egy […] A Szijjártó Péter részvétét fejezte ki az orosz külügyminiszternek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Moszkva az európai diplomatákról – akik a közelmúltban lemondtak egy a találkozót Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel – választ vár arra a kérdésre , hogy mit is csinálnak Oroszországban – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Sziriusz szövetségi területen megtartott sajtótájékoztatóján. Lavrov hétfőn közölte: személyesen kívánta volna az európai uniós nagyköveteket eltanácsolni attól, hogy […] A Az orosz külügy aziránt érdeklődik: ha a diplomaták lemondták a találkozót Lavrovval, mit csinálnak Moszkvában? bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Lemondott tisztségéről Victoria Nuland, hogy miért éppen most az rejtély. Hiszen a hölgy szakterülete éppen a kelet-európai országok, de legfőképpen Ukrajna irányítása bocsánat támogatása, amely ugye jelenleg kiemelt szerepet kellene, hogy játsszon. Nuland személyéhez kötik a rossz nyelvek egyébként a színes forradalmak módszertanát is, így akár az is előfordulhat, hogy az amerikai beavatkozási politika jelentősen […] A Budapesten nem lett Majdan: lemondott Victoria Nuland, “Ukrajna HR-igazgatója” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Az nem diplomáciai teljesítmény, ha az ember csak azokkal beszél, akikkel mindenben egyetért, az igazi teljesítmény a kapcsolattartás azokkal, akikkel bizonyos kérdésekben eltérő állásponton van – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezetőt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával közösen tartott sajtóértekezletén megkérdezték […] A Donald Tusk bírálta Szijjártó Pétert, amiért Lavrovval beszélgetett – meg is jött a magyar külügyminiszter válasza bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Az Associated Press arról ír, a magyar és a szlovák külügyminisztert is keményen bírálta lengyel miniszterelnök hétfőn, amiért azok orosz kollégájukkal találkoztak egy törökországi regionális fórumon. Donald Tusk szerint a Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel találkozni ugyanazon a napon, amikor Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt Moszkvában temetik, nem csupán a jó vagy rossz ízlés kérdése. Hozzáteszik: Szijjártó Péter magyar […] A Tusknak nem tetszik, hogy a szlovákok és a magyarok kommunikálnak az oroszokkal bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld „Ez egy újabb jelzés a magyar kormánytól, amit erkölcsi és politikai okokból nehezen tudunk elfogadni.”
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld A béke nulladik feltétele: a párbeszéd – üzente a magyar külügyminiszter a Facebook oldalára feltöltött videójában. A videóban látható, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  Antalyában. A magyar kormány álláspontja az orosz–ukrán háború kirobbanása óta változatlan: csak párbeszéddel lehet elérni, hogy a háborúzó felek tárgyalóasztalhoz üljenek és a békéről tárgyaljanak. […] A Szijjártó Péter Antalyában Lavrovval is találkozott bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld A magyar külügyminiszter fontosnak tartotta megosztani ezt a videót ma este.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A Nyugat jelenlegi álláspontja miatt nincs lehetőség az ukrajnai rendezésről történő megállapodásra – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz parlamentben szerdán tartott kormányórán elhangzott beszédében. Megismételte, hogy Oroszország kész a konfliktus politikai és diplomáciai rendezésére a “terepen” kialakult realitások alapján. Kijelentette: Moszkva nem fogja hagyni, hogy a Moldova Dnyeszter menti területein élő 200 […] A Lavrov: a Nyugat álláspontja miatt nincs mód a rendezésre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld Egy belga újságíró fordult ún. kérdésekkel Szijjártó Péterhez.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Ultimátumot jelent Oroszország számára a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által előterjesztett “békeformula” – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy, a BRICS-államok vezetőinek személyes képviselőivel (serpákkal) szerdán tartott moszkvai találkozóján. “Az Egyesült Államok és szövetségesei a hírhedt „Zelenszkij-formulát” erőltetik, és úgy próbálják bemutatni a nemzetközi közösségnek, mint a rendezés egyetlen lehetőségét. Az, hogy ez a […] A Lavrov: Zelenszkij békeformulája ultimátum bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A Nyugat tisztában van azzal, hogy az “ukrán projekt” kezd meghiúsulni, de nem adhatja fel a támogatását, már csak a gazdasági haszon miatt sem – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ukrajnai helyzet rendezéséről a Moszkvában akkreditált nagykövetek részvételével tartott keddi kerekasztal-beszélgetésen. “Az Egyesült Államok a fő donor, majd az NSZK, Nagy-Britannia, Dánia, Lengyelország, […] A Szergej Lavrov: a Nyugat tudja, hogy az “ukrán projekt” kezd meghiúsulni bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld A szakértők többsége felfogja, hogy a Nyugat akadályozza az ukrajnai rendezést azáltal, hogy támogatja a kijevi vezetést, utóbbi pedig közben a haláltusáját vívja – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsában az ukrajnai helyzet megvitatásának szentelt hétfői ülésen. “Mára a független szakértők túlnyomó többsége számára teljesen világos, hogy az ukrajnai válság békés […] A Lavrov: a Nyugat akadályozza az ukrajnai rendezést, miközben a kijevi vezetés haláltusáját vívja bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Moszkva jelenleg nem lát lehetőséget a hadászati stabilitásról szóló párbeszédre Washingtonnal, a Nyugatnak ehhez előbb fel kellene hagynia az orosz érdekek aláásásával – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai évértékelő sajtóértekezletén. Nem látunk semmilyen alapot nemcsak a fegyverzetellenőrzés és a hadászati kockázatok csökkentése terén teendő további közös intézkedésekre, de általában véve semmilyen, a […] A Lavrov: a párbeszédhez Washingtonnak fel kell hagynia az orosz érdekek aláásásával bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Fogadta a Kremlben Cso Szon Hui észak-koreai külügyminisztert orosz hivatali partnere, Szergej Lavrov társaságában Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte kedd este Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. A két tárcavezető ezt megelőzően a moszkvai külügyminisztériumban tárgyalt, a Kremlben pedig tájékoztatta Putyint az elért megállapodásokról. A találkozón orosz részről részt vett Jurij Usakov, az orosz államfő […] A Az észak-koreai külügyminiszerrel találkozott az orosz elnök (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Oroszország és India “kézzelfogható” előrelépést ért el a haditechnikai eszközök közös gyártásáról folytatott tárgyalásokon – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán, miután Moszkvában tárgyalt indiai kollégájával, Szubrahmanjam Dzsaisankarral. Lavrov egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ez az együttműködés stratégiai jellegű, mindkét ország érdekeit szolgálja, és hozzájárulna az eurázsiai kontinens biztonságának szavatolásához. Moszkva tiszteletben tartja India azon […] A Szergej Lavrov: Oroszország és India közelebb került a közös haditechnikai eszközök gyártásához bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Hivatalosan minden orosz repülőgépet kitiltottak az Egyesült Államokból, az RA-96023-as lajstromszámú kormánygép azonban szerdán Szentpétervárról Washingtonba érkezett a FlightRadar adatai szerint. A gépet Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szokta használni. Azonban Lavrov elvileg ebben az időpontban Marrakeshben tárgyalt. További érdekesség, hogy a gép érkezésével egyidőben az orosz-ukrán háborúról szóló kategória eltűnt a Washington Post fejlécéről. Moszkvából […] A Orosz kormánygép szállt le Washintonban – Röviddel később a Washington Post levette a címsorából az ukrajnai háborút bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Veszélyesek azok az elképzelések, amelyek szerint az Ukrajnának szánt F-16-os repülőgépek NATO-országok légibázisain lehet állomásoztatni – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Pervij Kanal orosz tévécsatorna hétfői Bolsaja Igra (Nagy Játszma) című műsorában. “Komolyan szóba jöttek az F-16-os repülőgépek. A róluk szóló beszélgetések során kiderül, hogy Ukrajnában nincsenek olyan repülőterek, amelyek ilyen repülőgépek kiszolgálására […] A Lavrov figyelmeztet: veszélyes elképzelés az ukrán F-16-osok NATO-bázisokon való állomásoztatása bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Nyugati országok magas rangú képviselői megpróbáltak “nem nyilvános” kapcsolatot létesíteni Moszkvával Ukrajna ügyében, annak ellenére, hogy ígéretet tettek arra, hogy Kijev nélkül nem tárgyalnak a konfliktusról – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken Moszkvában. “Nincs jogom neveket mondani, de a nyugati országok egy sor magas rangú, nagyon ismert vezetője (tett így). Beleértve egy nagyon […] A Lavrov: nyugati vezetők bizalmas tárgyalási kezdeményezéseket tettek Ukrajna sorsáról bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Oroszország kész együttműködni mindenkivel, aki az “igazságosság elvére épülő egyenlő interakciót” akar, érdekelt a nemzetközi kapcsolatok demokratizálásában, és nincsenek számára másodlagos régiók – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz parlamenti felsőházban szerdán megtartott kormányzati óra keretében. A tárcavezető úgy vélekedett, hogy a nemzetközi politikában Oroszország “felelős irányvonala élvezi a világ államai többségének legszélesebb […] A Lavrov: az európaiak lemondtak természetes versenyelőnyeikről az Egyesült Államok javára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok