Friss hírek - HírKlikk
Hírek a mai napon: 36 db
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Vasárnap már megint elérheti a hőmérséklet a 27 fokot.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Az OKA felháborítónak tartja, hogy az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága elutasította a kezdeményezésükre összeállított, ellenzéki pártok által benyújtott, gyermekvédelemről szóló határozati javaslatot.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Sport A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet nyert szombaton a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Külföld „Három tömegsírt találtunk. Az elsőt a hullaház előtt, a másodikat mögötte, a harmadikat északabbra” – közölték.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Teljes, totális tévút lenne a kínaiakkal építeni a tömegközlekedési rendszertől elkülönített reptéri expresszvonatot Ferihegyre - ahogy a mai hírekben ez megjelent – írta Facebook-posztjában a volt fideszes államtitkár, aki most az LMP támogatásával indul Budapest főpolgármesterségéért.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztérium, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium és a MÁV.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet A fővárosi fideszesek kampányát segítette szombaton Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Külföld „Ez az értékelés nem vitatja Putyin felelősségét Navalnij haláláért, inkább arról szól, hogy valószínűleg nem adott ilyen parancsot annak idején" - írják.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Sport Ezüstérmet szerzett a Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi kormányos nélküli kettes a szegedi evezős Európa-bajnokság szombati versenynapján.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Talán a Bokros-csomag után volt ilyen turbulens a hazai helyzet, hogy mindenki megszólalási kényszert érzett, ez most félig érthető, mert kampányidőszakban mindenki beszélni akar, ha nincs mondandója, akkor is, de hogy a kampányba váratlanul betelepedjen két nagyon erős és két kevésbé erős mozzanat, az az elmúlt 34 évben nem volt – összegezte a politikai helyzetet Kéri László politológus a KlikkTV Mélyvíz című műsorában.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet ​​​​​​​Hajmeresztő, abszurd és nevetséges utasításokra hívta fel a figyelmet a Háttér Társaság. A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet módosítása – a Magyar Közlönyben jelent meg – már nemcsak a könyvek és filmek, hanem bármely olyan termék kirakatba helyezését, közszemlére tételét tiltja, amelynek kialakítása, külseje, netán csomagolása a transzneműséget vagy a homoszexualitást jeleníti meg. Ez vonatkozik olyan, gyerekeknek készült plüss figurákra, élőlényt megjelenítő játékokra is, amelyekről nem állapítható meg egyértelműen a nemük. 
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ vélemény Kérem önöket, ha tényleg vállalják a veszélyt és eljutnak a végéig, kicsit tűnődjenek el a következő idézeten.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Külföld A Gazprom alá rendelte Vlagyimir Putyin orosz elnök a Bosch és a háztartási készülékekkel, illetve fűtéstechnológiával foglalkozó Ariston oroszországi leányvállalatait.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet A villamos energia és a földgáz árában a növekedés valamivel az ukrán háború előtt kezdődött az Európai Unióban, 2022-ben már az egekbe szökött, a 2023-as év második felétől azonban csökkenés volt tapasztalható – írja az Eurostat friss jelentésében. A régióban a magyar lakosoknak kellett a legkevesebbet fizetniük az áramért, illetve a tavalyi év első felében a földgázért.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet „Kibékíthetetlen személyi konfliktus” az ok. A hírt közleményben jelentették be a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Facebook-oldalán.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Úgy tudni, hogy az Egyesült Királyság fontolgatja, brit csapatokat bíz meg ezzel, amikor a segélyfolyosó a jövő hónapban megnyílik. Állítólag még nem született döntés, és a kérdés még nem került a miniszterelnök asztalára.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet A V0 egy olyan kelet-nyugati vasútvonal lenne, amely délről kerülné el Budapestet. A koncepció lényege, hogy a tehervonatok nagy része az új V0-s vonaton a városon kívül haladna, míg a személyvonatok használhatnák a ma is meglévő, városon keresztül vezető vasúti infrastruktúrát.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet A bűnügyi személyes adatai nem közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatok, következésképp a nyilvánosságra hozatalukat a törvény széles körű társadalmi érdeklődés mellett sem teszi lehetővé – közölte a bíróság.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet A Great Wall Motors épít autógyárat Pécs mellett.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet A volt szocialista kormányfő szerint a Tisza Párt elnökének van helye a magyar politikai palettán. Úgy látja, hirtelen feltűnése a magyar emberek lelkivilágát tükrözi, amin a magyar miniszterelnöknek el kellene gondolkodnia.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Keczéry Attila szerint a több telephellyel rendelkező orvosok hiába jelezték a hatóságoknak, ha valahol már megszűnt a rendelésük, ezt az Egészségügyi Szolgáltatások Elektronikus Nyilvántartása nem rögzítette.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ heti-egyenleg A Fidesz korábban fontosnak tartotta, hogy betartsák a köznevelési törvényt, és senki se kampányoljon óvodákban, iskolákban. Úgy tűnik most már kevésbé érzékenyek erre, hiszen egy XVI. kerületi fideszes képviselő óvodában kampányolt, és mikor emiatt számon kérték, cinikusan azt mondta, ő csak a kapcsolatot tartja a választókkal - erről beszélt Csizmazia Ferenc, az ellenzék közös XVI. kerületi polgármesterjelöltje a KlikkTV Heti egyenleg című műsorában. Elmondta, hogy  feljelentést is tett az ügyben a helyi választási bizottságnál és felhívta képviselőtársai figyelmét arra, hogy mindenkinek tisztességesen kellene kampányolni. Csizmazia Ferenc a „kopogtatások” által gyűjtött vélemények alapján reális esélyt lát arra, hogy változás történjen a Kertvárosban.  Mint elmondta, erre azért van szükség, mert jól látszik, hogy a kerület jelenlegi fideszes polgármestere belefáradt abba, hogy egyensúlyozzon a pártközpont és a helyi lakosság között. Lassan minden döntését csakis a pártközpont utasít
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Külföld A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet A vállalatot kiskereskedelem kategóriában díjazták a Randstad felmérése alapján.
HírKlikk
Forrás: https://hirklikk.hu/ Közélet Az ukrán-magyar határszakaszon 6467-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6213-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.
HírKlikk