Friss hírek - egy.hu
Hírek a mai napon: 4 db
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Borbás Marcsi receptje
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Van, akit a nagyi konyhájába repít vissza gondolatban a túróval töltött zsömle. Nekem az úttörővasutas éveimet jelenti. Gulyásleves, túróval töltött zsömle, ez volt az egyik legfinomabb ebédünk, amikor szolgálatban voltunk. Vonatot indítottunk, váltót állítottunk, jegyet kezeltünk, és ha délben édes, forró túróval töltött zsömlét rejtett a hatalmas ételszállító ibrik az állomáson, egészen elolvadtunk tőle. Máig rejtély, hogy odahaza miért nem került az asztalra! Pedig egyszerű, szinte elronthatatlan. Benne a könnyű túrókrém, a dagadtra hízott mazsolák, finom tejben és vajban sül pirosra, kívül ropogósra, legbelül szaftosra. És persze lehetnek sós változatai is, de a töltött zsömle könnyen bevethető vendégvárónak is tökéletes!
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Az Indiana Jones filmeket nézve valószínűleg sokunk fejében megfordult az, milyen izgalmas lehet a kincsvadászok élete. Hogy megtapasztalhassuk ezt, nem kell feltétlenül a dzsungel mélyére menni, vagy elveszett piramisok nyomába eredni. Elég csak cipőt húzni és egy közeli sétára indulni. Kincsek ugyanis mindenhol várnak ránk, ráadásul ládákba zárva!  
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Világszerte több, mint 20 000 különböző méhfaj dongja körül növényeinket, köztük dongók, mézelő, magányos és fullánktalan méhek sokaságai. Magyarországon mintegy 6-800 vadméhfaj segíti ökoszisztémáink fenntartását – többségük magányosan. Akadnak azonban olyan képviselőik is, akik csapatban tudnak hatékonyan működni: ilyenek a fullánktalan méhek és sok poszméh faj is. Közülük most a poszméhek csodálatos világával ismerkedünk meg.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Borbás Marcsi receptje
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Ahogy melegszik az idő, országos szinten egyre bővül a minőségi kulturális, szabadtéri programkínálat, amiből hétvégére is jó merítésnyit választhatunk egyéni és családi kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez. 
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Zöldségsziget egy kék tó közepén, amely több száz évvel ezelőtt a nyugati műveltség egyik központja volt – ez Reichenau. Gyógynövények, zöldség, szőlő, 1300 éves kolostor: olvastam a sziget ismertetőjét, és már tudtam, hogy ez egy olyan hely, ami nem szabad kihagynom. A Bodeni-tóban lévő Reichenau szigete a természetes béke oázisa az utazónak, egyben az UNESCO Világörökség része.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Az erdőfürdő kockázatai és mellékhatásai sem elhanyagolhatóak, mégis arra bíztatok most minden, városban élő, sok ülő munkát végző, zárt térben dolgozót: sétáljon egy nagyot a természetben. Akár az erdőfürdőzés technikáit alkalmazva!
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Az ammoniteszek (vagy ahogy mi hívjuk: fejlábúak) kihalt tengeri állatok, amelyek maradványai sokat segítenek a régészeknek Földünk történetének feltárásában. De miért kell nekünk most ezzel foglalkoznunk? Nem másért, mint Toni miatt, aki a horvátországi Geo Centar legelbűvölőbb időutazójaként repíti vissza a látogatókat a több millió évvel ezelőtti világokba…
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Borbás Marcsi receptje
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód A hatodik alkalommal megrendezett GlasSpring kiállítás közel 60 alkotó munkáin keresztül mutatja be a sokszor generációról generációra hagyományozott, ma már szinte kizárólag autonóm módon, kis műhelyekben, stúdiókban gyakorolt szaktudás és művészet aktuális állapotát és egyéni útkereséseit. A Klebelsberg Kultúrkúriában tegnap nyílt Glass is Forever – Az üveg örök! kiállítás megnyitóján adták át az okleveleket az UNESCO listára 2023 decemberben felkerült A kézműves üvegkészítés tudása, mesterségbeli technikája és képességei nevű örökségelem magyarországi képviselőinek.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Képzeljünk el egy olyan tökéletes programot, amiben egyszerre kapjuk meg az új ismeretek, a kikapcsolódás és a közösség felemelő élményének esszenciáját. És most szorozzuk fel legalább kettővel ahhoz, hogy elképzelhessük, mi vár arra, aki felül a lillafüredi Gasztroexpresszre! Menetjegyeket készíteni, indul az erdei gasztrokaland!
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Magyar és külföldi költők verseinek magas színvonalú és eredeti hangzásvilágú megzenésítésével a magyar zenei kultúrát gazdagító, értékes és sokoldalú művészi tevékenységük elismeréseként 2024. március 14-én megosztott Kossuth-díjban részesültek az 1997-ben alakult, Liszt Ferenc- és Magyar Örökség-díjas Misztrál Együttes tagjai, akik a megtisztelő kitüntetést az Országház kupolatermében, Sulyok László köztársasági elnöktől vehették át. A díj és az együttes történetéről a Misztrál három alapítótagjával Heinczinger Miklós „Mikával”, Tóbisz Tinelli Tamással és Török Mátéval beszélgettünk.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Sziklakertet építeni cukiságnak látszik. Messziről. De aki erre adja a fejét, néhány dologgal érdemes előre számoljon, hogy ne váljon giccsé, vagy néhány hónap múltán kezelhetetlen bozóttá a köves kerti kompozíció.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód „Útjaidat akármerre bolygod, egy országot hordozol magadban, veled jön egy makacs íz, egy halk dal” – írta Babits Mihály. De tényleg így van-e? Hordozunk magunkban kitörölhetetlen ízeket? Közelről vagy távolról hazahúz-e a vasárnapi húsleves, a rántott hús, a nagyi sütije?
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Kerekes Sándor receptje
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Elindította a Mentő Márton gyermekekkel kapcsolatos vészhelyzetekre felkészítő mobilalkalmazást az MFB és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány. A hasonló témájú videósorozatot, könyvet és képzést követően immár új platformon kaphatnak segítséget a szülők a vészhelyzetek megoldásához. Az MFB és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány együttműködése több éve támogatja gyermekek életének megmentését.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Klímabarát növények az otthoni irodában, vagy dzsungel-érzés a szobában? Minden megoldható, ha jó növényeket választotok otthonra. Ehhez adunk most segítséget: következzen 7 csodaszép légtisztító hatású zöld. 
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Társak, segítők, kollégák, életüket egyetlen ember szolgálatának rendelik alá: ők a vakvezető kutyák. Ezek a speciálisan kiképzett állatok a nap 24 órájában azért dolgoznak, hogy a látássérült gazdájuk életét könnyebbé tegyék. Munkájuk olyannyira értékes, hogy világnapjuk is van, amit minden évben április 27-én ünneplünk. Ez alkalomból arra voltunk kíváncsiak, milyen az élet egy négylábú segítővel, hogyan telnek a mindennapok és hogy mi, látók hogyan tudunk segíteni. Nagy Anikó pécsi pszichológia szakos hallgatóval beszélgettünk.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Ez egy igazi ünnepi étel a Muravidéken, fantasztikus élmény megkóstolni a sok egybeolvadó réteget benne. Csupa jó dologgal töltik meg, nem csoda, hogy még a legszegényebb családokban is minden jeles napon megsütötték.  
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód A luffatök szivacs, vagyis a hagyományos szivacsok zöld alternatívája saját konyhakertünkben is megtermelhető – és ez csak egyik érdeme a sok közül. 
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Ha április, akkor cserebogár. Egy kettős megítélésű irodalmár, aki bár több költőt is megihletett, kártétele sok évszázada okoz akut fejfájást az agrárium szakembereinek. Sajnos az igazság az, hogy hiába Petőfi sárga cserebogara, ez az emlékkönyvekben is megírt kártevő valamennyi gyümölcstermő és szántóföldi növényünket károsítja. Ráadásul nemcsak a bogár okozta levélrágás a gond, hanem a föld alatt évekig fejlődő lárva csillapíthatatlan falánksága is… Ez most illúzióromboló lesz.
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Borbás Marcsi receptje
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód A Normafa és a Margit-sziget a korlátozások idején nem jó sétaterep – de tudunk egy jó alternatívát!
egy.hu
Forrás: https://egy.hu/ Életmód Álmaim (egyik) utazására készülve beszereztem az egyetlen magyar nyelvű útikönyvet a Bodeni-tóról. Alig vártam, hogy kézbe vehessem és megtervezzem vele az utat. A könyv nem is hagyományos útikönyv, jóval több annál. Olyan színes, olyan élvezetes, hogy nem tudtam letenni. Faltam a betűket, és máris ott éreztem magam, a nagy hegyek ölelte tó partján. Képzeletem bejárta az évszázados utcákat, házakat. Követtem a fejezeteket a térképen, újabb és újabb látnivalók kerültek fel a bakancslistára. Mire a könyv végére értem, úgy éreztem, végigjártam, ismerek már mindent! Mindenképpen szerettem volna megismerni Bagó Tündét, a Bodeni-tó útikönyv szerzőjét. Mi sem volt egyszerűbb ennél, hiszen oda készültem, Tünde pedig bő tíz éve él a tó közelében. A könyvvel a hátizsákomban felültem a vonatra, és egynapi felejthetetlen vonatozás után ott álltam, az oly áhított tó partján.
egy.hu