Friss hírek - Menedzsment Fórum
Hírek a mai napon: 15 db
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A klímakutatók és a tudósok már jó ideje kongatják a vészharangot: amennyiben nem sikerül megakadályozni a globális átlaghőmérséklet 1,5-2 Celsius-fokos emelkedését, annak puszító következményei lehetnek a következő évszázad elejére. Egyebek mellett drasztikusan csökkenhet a szabadtéri időtöltésre alkalmas napok száma. 
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Ezek történtek szombaton az orosz–ukrán háborúban.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Hárommillió forintot fog kapni Magyar Péteren keresztül az ő ismertté vált napszemüvegére licitálótól egy nehéz sorsú család.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A független főpolgármester-jelölt szerint teljes, totális tévút a magasvasutas elképzelés.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Belföld Érdemes rászánni az időt és az energiát a pénzügyi ismeretek elsajátítására - a diákok és a szakértők szerint is. Véget ért a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!, a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár által szervezett pénzügyi tudatossági verseny 2024 tavaszi fordulója, amelyen ezúttal gimnazisták mérhették össze tudásukat. A hét videójában budakeszi gimnazistákat, a győztes Veni, Vidi, Vici csapat tagjait és felkészítő tanárukat kérdeztük, és a verseny szakmai partnerei is üzentek a diákoknak.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Már most is hiány van teherautóvezetőkből, de még nagyobb gond, hogy nagy részük tíz éven belül nyugdíjba vonul.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Az elektromos autók a vártnál lassabban, de egyre nagyobb szerelet kérnek maguknak. Persze van egy csomó kihívás, elég csak a magas árra és a finanszírozásra, az áramkutak hiányára, a hatótáv-félelmekre gondolni. Egyebek mellett ezek a kérdések lesznek terítéken a Privátbankár, az Mfor és a piac és Profit kiadója, a Klasszis Lapcsoport által szervezett hiánypótló,  "E", mint energia című, május 16-án sorra kerülő konferencia villanyautó-szekciójában. 
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Az olimpiai lángot Athénban a hajó pénteken vette át, szombaton hajózott ki és május 8-án érkezik majd Marseille-be, ahol vízi parádéval fogadják. A hajó egyidős az újkori olimpiákkal.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Kínai pénzből, kínaiak kínai technológiával építenék.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Napunk nyitó étkezése, a reggeli, reneszánszát éli. Bár az orvosok már régóta mondogatják, hogy reggel kell inkább kiadósan enni, mint este, ez eddig nem volt igazán vendéglátós sztártéma. Mostanáig.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A brüsszeli uniós negyed: a Bizottság, a Tanács és a Parlament épületei egy újságíró szemével.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Kik és kikre szavazhatnak június 9-én?
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Ezek történtek az orosz–ukrán háborúban szombat reggelig.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Az S&P megerősítette hazánk forintban és devizában fennálló államadósságát, és érvényben hagyta annak stabil kilátását is, azaz sem további fel-, sem pedig leminősítésre nem kell számítani. A hitelminősítő az idei választásokat követően „konszolidációs programra” számít a kormánytól, és 2024-re – a kabinet várakozásainál alacsonyabb – mindössze 2,2 százalékos növekedésre számít.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Ahogy azt heti sorozatunkban, az Mfor Üzemanyagár-figyelőben előre jeleztük, a héten kisebb árcsökkenés volt a kutakon. A változás mellett érdekes történés volt, hogy a kormány nem megoldást, hanem csak további feszültséget generált az üzemanyagok piacán.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt! A felelős szerkesztő jegyzete.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Érdekes témát vetett fel.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A Párizsi Olimpia közeledtével a költségek körüli viták is fellángoltak. Érvényesül-e a „játékok magukat finanszírozzák” elv?
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években, amely a politikai vezetőktől a piaci szereplőkön át a lakosságig, mindenki számára új helyzetet teremtett. Mennyire tud a megváltozott környezethez alkalmazkodni a magyar energiastratégia és merre tart a hazai energiapiac, többek között erről is szól a Privátbankár, az Mfor és a piac és Profit kiadója, a Klasszis Lapcsoport által szervezett, "E" mint energia című május 16-án sorra kerülő konferencia energiapiaci kerekasztal beszélgetése.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.
Mfor
Forrás: https://mfor.hu/ Gazdaság „Előfordul, hogy néha beszélünk” – válaszolta Medgyessy Péter lapcsoportunk rendezvényén, a Klasszis Klubban arra a kérdésünkre, hogy mikor beszélt utoljára Orbán Viktor miniszterelnökkel.
Mfor