Friss hírek - HVG
Hírek a mai napon: 25 db
Forrás: https://hvg.hu/ Inkább azokat a terveket kellene kínai vasútépítés helyett újra elővenni az elővárosi vonat reptéri leágazásáról Vitézy Dávid szerint, amikre nyolc éve nem sikerül EU-pénzt szerezni.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ A demokrata párti Piero Fassino azzal védekezik, hogy szórakozottságában rakta zsebre a 130 euró értékű Chanelt, de az alkalmazottak szerint nem először akart fizetés nélkül távozni.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Háztartási gépekkel és energiával foglalkozó cégeket dobott oda az orosz elnök a Gazpromnak, az olaszok az orosz nagykövettől követelnek választ.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Nagyotmondó versenyben vannak a pártok, amikor saját népszerűségükről van szó. Sok erre szakosodott intézet végez ugyanis méréseket, de a legtöbbet csak a megrendelőnek mutatják meg az eredményt. Mit titkolnak? A HVG következő szalonjában, május 2-án Hann Endrével és Krekó Péterrel elemezzük ki a helyzetet.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Pécs mellett épülne a Szabad Európa szerint egy új kínai autógyár.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Veszélyes, korábban nem dokumentált rosszindulatú programot fedeztek fel Kelet-Európát célzó hackertámadásokban.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Ukrajna orosz olajfinomítókat és infrastrukturális létesítményeket támadott az éjszaka.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ A kispesti tulajdonos megerősítette, hamarosan új kézbe kerülhet a sokkal szebb napokat is látott csapat.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ A kocsi elektromos hajtásláncát a horvát Rimac fejleszti.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Már most is a régiónk egyik legnagyobb sofőrhiánya van a magyar fuvarozó vállalatoknál, és hamarosan annyian mehetnek nyugdíjba, hogy nagyobb lehet a baj.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Több mint kétszáz kiló kokaint foglaltak le így a német hatóságok.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Józsefváros polgármestere bizakodóbb az esélyeit illetően, mint 2019-ben. Pikó András parkolóházak helyett inkább bérlakásokat építene, a kerület rosszabb környékeit pedig úgy újítaná fel, hogy az társadalmilag igazságos legyen. A politikussal egyebek mellett lakáspolitikáról, a Diószegi Sámuel utca jövőjéről és arról is beszélgettünk, hogy miért jó, ha a helyieknek fizetniük kell a parkolásért.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Olyan, mint egy jókora gyerekjáték.  
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Újra folytatódik a győri vasútvonal felújítása, több járat indulási ideje megváltozik, lesz, amelyeket más állomásról indítanak el, és pótlóbuszra is szükség lesz, amikor ezzel összecsúszva a GYSEV is elkezdi a saját karbantartását.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Az Adobe VideoGigaGan néven mutatta meg az új fejlesztését. Egyelőre csak kísérleti fázisban van, de a teljesítménye már így is lenyűgöző.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Klopp azt mondja, a holland Arne Slotra - amennyiben ő lesz az utód - a "világ legjobb állása" vár a Liverpoolnál.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Nem volt jó a hangulat a kínai és az amerikai vezetők tárgyalásain, de a mostani helyzetben már azt is értékelni kell, hogy leülnek egyáltalán egymással.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Nem volt jó a hangulat a kínai és az amerikai vezetők tárgyalásain, de a mostani helyzetben már azt is értékelni kell, hogy leülnek egyáltalán egymással.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Kínai alvállalkozókkal, kínai technológiával és persze kínai hitelből jöhetnek a nagy vasútfejlesztések.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Ők az elsők, aki tuningolták a villany Rolls-Royce-ot.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Pomázon, Tahitótfalun és Kocson a betegek úgy érzik, nem kapják meg azt az egészségügyi ellátást, amit az Országos Mentőszolgálat az orvosi ügyeleti rendszer átalakításával ígért. A Deutsche Welle riportja.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ A szupervulkánon fekvő délolasz vidéken nem szűnnek a rengések.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Ritka jelenséget örökített meg április 23-án a NASA Solar Dynamics Observatory nevű űrszondája. A Napot figyelő szerkezetnek sikerült rögzítenie, amint a csillag négy régiójában egyidőben következett be hatalmas robbanás.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Két hajóra tüzeltek a jemeni lázadók, egy brit olajszállítóban kisebb károk is keletkeztek.
HVG
Forrás: https://hvg.hu/ Kipróbáltuk, hogy milyen a gyakorlatban Tesla Model 3 és a BYD Seal puttonyos riválisának tekinthető Nio ET5 Touring, mely látványos kínai villanyautó prémium minőséggel és az 1000 kilométeres hatótáv ígéretével kecsegtet.
HVG