Friss hírek - Pénzcentrum - Otthon - Pénzcentrum
Hírek a mai napon: 4 db
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Életmód Az év első két hónapjában duplázódott a lakáshitel szerződések volumene
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Magyarországon kevés városban oldják meg a lakossági fűtést geotermikus energiával. Megnéztük, hogy megy ez az úttörőnek számító Izlandon.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Az idei év első néhány hónapjában gyorsulni kezdett a dél-budai ingatlanpiac is a tavalyi év erőteljes visszaesését követően,
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A felmérés lényege, hogy az esti szürkület óráitól alkalmanként hallgatózni kell néhány percet az erkélyről, az emeleti ablakból, a tornácról, a kertből, az utcán, parkban sétálva.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Járások szintjén vizsgálva az agglomerációt, a legdrágább térségek a főváros közelében találhatóak.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Bővült a jogosultak köre, ennek pedig az a veszélye, hogy a júniusi indulás után megindul a roham a támogatás igénybevételéért, melynek lehetnek negatív mellékhatásai.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A katasztrófavédelem megbízásából dolgozó rovartani szakértők folyamatosan vizsgálják a szúnyogok jelentősebb élőhelyeit.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A licitálók aránya a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva a duplájára emelkedett, azonban még mindig inkább a vevők kezében van az irányítás az ingatlanpiacon.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Van olyan felújítási elem, amivel egy lépésben és költséghatékonyan is elérhető az ingatlanokban előírt energiahatékonysági javulás, ezzel viszont sietnie kell a pályázóknak.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Somogy megye mellett még Baranyában és Tolnába is jelentős a falvakba települő külföldiek száma.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Az áprilisi szokatlan időjárás miatt a gázfogyasztók meglepően magas számlákat kaphatnak.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A várhatóan 2024 júniusában elinduló program esetében nem feltétel a gyermek, ugyanakkor akad más olyan feltétel, amely a lakosság jó részét kizárhatja az igénylők köréből.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A tróger szakik például gipszkartont tettek a kültéri csempelapok alá, amit szigorúan tilós - pár eső után el is kezdett leválni a burkolat, így a lépcső balesetveszélyes.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Ha 5 éven belül vett házat, lakást, nyaralót értékesített valaki tavaly, akkor személyi jövedelemadót is kell fizetni - ennek május 21-e a bevallási határideje.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A Föld napján túl is naponta merül fel a fenntarthatóság kérdése. Egyre több területen, így ma már az ingatlanvásárlás folyamatában is megkerülhetetlen ez a téma.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton. A 2023-as erős lassulás után idén a befektetők is kezdenek visszatérni ebbe a szegmensbe.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A tandíj a magyar nyelvű, nappali tagozatos képzések esetében általában félévente 200-300 ezer forint között mozog, de bizonyos szakok árai azonban ennél sokkal magasabbak.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Az önkormányzatok is szerveznek táborozós lehetőségeket, csak érdeklődni kell.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Életmód A rendőrök őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 28 éves baranyajenői férfit.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság A hatóság csütörtöktől visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Hajdú-Bihar vármegye területén.
Pénzcentrum - Otthon
Forrás: https://www.penzcentrum.hu/ Gazdaság Egyaránt szabályozza a legnagyobb közberuházásokat és a legkisebb magán építkezéseket, felújításokat is.
Pénzcentrum - Otthon