Friss hírek - HelloVidék
Hírek a mai napon: 6 db
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság A nyári szezon közeledtével egyre több cég és vállalkozás keresi a fiatal munkaerőt a szezonra. különösen a vendéglátásba, és a turizmusban. A Meló-Diák lapunk megkeresésére elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nőtt a diákmunkák száma Magyarországon, részben a gazdasági fellendülésnek, részben pedig a diákmunka népszerűségének köszönhetően. Bizonyos munkakörökben ráadásul a diákok magasabb béreket vihetnek haza, mint a szüleik. A nyári munkát vállaló diákok közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, így ugyanolyan szabályok vonatkoznak rájuk, mint más munkavállalókra, kivéve, ha diákszövetkezeken keresztül vállalnak munkát. A legnépszerűbb diákmunkák továbbra is a felszolgálói, pultos, recepciós vagy animátori munkák a fiatalok körében.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Megindult a polgármesteri hivatal energetikai felújítása Ópusztaszeren, a beruházás során előreláthatólag jelentősen csökkennek majd a rezsiköltségek.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Újabb traffiboxot telepítenek a Balaton déli partján, sokba kerülhet ezentúl a gyorshajtás a sofőröknek.    
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Egyre keresettebbek Magyarországon is a robotfűnyírók. És bár a magyar vásárlók továbbra is árérzékenyek, átlagosan több százezer forintot is hajlandók kifizetni a luxuskütyükért.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Szórakozás Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban, a kiállítás főszereplői a régmúlt és a jelen két- és négykerekű járművei lesznek.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Az aerobik stúdiók kínálata több, mint mozgásformák sorozata; ezek a programok életmódváltást és közösségi élményt is nyújtanak. Gáspár Katalinnal, a Fitness Company szakmai igazgatójával és tanárával készült interjúnk során egy tapasztalt edzővel beszélgettünk, aki betekintést adott abba, hogy az aerobik órák hogyan járulnak hozzá a helyi lakosság fizikai és mentális egészségének javulásához. Kitértünk a vendégek által megosztott gyakori problémákra, a legnépszerűbb mozgásformákra, valamint arra, hogy az év eleji lendület hogyan tartható fenn hosszú távon. A beszélgetés során a közösségépítés és a motiváció fenntartására alkalmazott egyedi módszerek is szóba kerültek. Nézzük!
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a 17 éves fiúval szemben, aki 2022. októberben, 9. osztályos tanulóként a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Kert Holnap reggelig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség előfordulásának alacsony a valószínűsége. Szombaton napközben az északkeleti, északi határ mentén és a Nyugat-Dunántúlon dörrenhet meg néhány helyen az ég. A zivatarokat apró szemű jég, valamint átmeneti szélerősödés kísérheti.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód A Szegedi Rendőrkapitányság 06010-157/387/2024. számon körözési eljárást folytat Balogh Beatrix Edit eltűnésének ügyében.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód A keleti gyógyászatban és konyhaművészetben is évezredek óta használják a rózsavizet, de manapság a kozmetikumok fontos alapanyaga is, mivel segít bőrünk megfelelő pH szintjének fenntartásában. De mi teszi ezt az illatos vizet oly különlegessé? Hogyan álljunk neki, ha magunk szeretnénk saját rózsavizet készíteni?
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Eltűnt a víz a szegedi Vértóból, ami miatt a környékbeliek komolyan aggódni kezdtek. A tavat le is halászták - írta meg a Délmagyar. Hozzátették, mint kiderült, valóban baj van, de nem akkora, mint amekkorának elsőre látszott. A Szegedi Vízművek közbelépett.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Délután negyed háromkor Eger-Rendező állomáson egy fiatal szenvedett áramütést, amikor felmászott egy tartálykocsira és megközelítette a felsővezetéket. A baleset üzemi területen történt, ahova civileknek szigorúan tilos a belépés - válaszolta a heol.hu megkeresésére a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód A "szuperfood latte" egy olyan trend, amely felforgatta a forróitalok piacát, és gyorsan szárnyra kapott. Ellentétben a hagyományos tejeskávéval, amelyet általában egy kis eszpresszóból és habosított tejből készítenek, a szuperfood latte sokféle ízben kapható, mindemellett pedig értékes vitaminokat, tápanyagokat is tartalmaz. Melyek ezek és miket vásárolhatunk meg belőlük a magyar boltokban? Most kiderül!
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Holtan találtak egy nőt csütörtökön délután Szentesen, a rendőrség vizsgálja a történteket - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Több támogatási programról is határozott a békéscsabai közgyűlés csütörtökön. Határoztak arról, hogy az idei költségvetésből 15 millió forintot biztosítanak a vállalkozásfejlesztési célelőirányzatra, és elfogadtak egy 2024-2027-re vonatkozó vállalkozásfejlesztési támogatási programot a város területén működő mikro- és kisvállalkozások, valamint egyéni vállalkozók gép- és technológiafejlesztésére. A vissza nem térítendő támogatás a megvalósított gép- vagy technológiafejlesztő beruházás összköltségének legfeljebb 50 százaléka, de maximum 750 ezer forint lehet. A támogatásra pályázni kell.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság Ahogy arról az Agrárszektor beszámolt, egy svéd cég, az OlsAro, nemrég 2,5 millió eurónyi befektetést sikerült elnyerjen új, rezisztens haszonnövény-fajták fejlesztésére. A cég hamarosan piacra is tervezi dobni első termékét, egy sótűrő búzafajtát. De vajon tényleg megoldást és segítséget jelenthetnek ezek a fajták, illetve a génszerkesztés és a mesterséges intelligencia a klímaváltozás elleni harcban?
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Ledöntötték a Radnóti Miklóst ábrázoló mellszoborot Győrben, a Zrínyi kórház épülete előtt, az esetet jelentették a rendőrségnek, az elkövetőt keresik.  
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság A hír ennyi, kihirdették az új mohácsi Duna-híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat megépítésére kiírt közbeszerzés nyertesét. Az, hogy mennyiért épülhet meg az új híd, más kérdés - kész horror minden négyzetmétere!
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gazdaság 2024 februárjában 15,5 millió forintra emelkedett az újonnan felvett lakáshitelek átlagos összege, amire korábban még nem volt példa. Az emelkedés egyébként nem újkeletű dolog – tavaly szeptember óta töretlenül, hónapról hónapra egyre magasabb volt az újonnan kötött jelzáloghitel-szerződések átlagösszege. De hogyan aránylik vajon a mostani átlagos hitelösszeg a mai magyar átlagbérhez, illetve hogyan aránylottak ezek egymáshoz a korábbi években? Az átlagos havi jövedelemhez képest jelenleg nagyobb vagy kisebb mértékben adósodnak el a lakáshitelt felvevő magyarok? A Pénzcentrum ennek járt utána.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Gasztromesék Gundel Károly méltán a magyar gasztronómia egyik leghíresebb alakja: egyik főművét, a Kis magyar szakácskönyvet világszerte számtalan nyelvre lefordították, leghíresebb ételeit, köztük a Gundel-palacsintát külföldi látogatók tízezrei kóstolják minden évben. Na de mégis, ki volt Gundel Károly, mikor és hogyan élt, hogyan vált a magyar konyha valaha volt leghíresebb alakjává? Milyen ikonikus magyar ételeket köthetünk az egyébként bajor származású családhoz?
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Negyedik alkalommal rendezik meg szombaton a Futókörök Napját, melynek keretében húsz helyszínen húznak futócipőt az érdeklődők az egyes településeken.  
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Egyebek mellett egészségházra, valamint útfejlesztésre fordítják azt a több mint 350 millió forintot, amelyből fejlesztések valósulhatnak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Kesznyétenben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz projektjein keresztül.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Koltai Róbert további részleteket osztott meg azzal kapcsolaban, miért nem léphetett fel Ócsán. A színművész szerint a helyi polgármester, Bukodi Károly magyarázkodása az „elmebajjal egyenlő”.
HelloVidék
Forrás: https://www.hellovidek.hu/ Életmód Az M7-es autópályán zajló felújítások miatt több benzinkút is zárva tart, vagyis érdemes áttervezni a tankolást - írja a Sonline.
HelloVidék