Friss hírek - National Geographic
Hírek a mai napon: 6 db
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A tervek szerint egy helikopter jellegű jármű fogja felderíteni a sűrű légkörű Szaturnusz-holdat. The post Zöld utat kapott a Titánra indítandó NASA-küldetés first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Holdunk születése idején rendkívül instabil volt a Naprendszerben az égitestek pályája. The post Ámokfutó óriásbolygók lakták a fiatal Naprendszert first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A klasszikus elképzelés szerint a pislogással nedvesítjük és tisztítjuk a szemünket – azonban ennél sokkal fontosabb feladata is van ennek az önkéntelen mozdulatnak. The post A pislogás nem csak tisztítja a szemet first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Tavasz végén legszebb a nyári Tejút, számos együttállást láthatunk, lesznek hajnali és alkonyi holdsarlóink, és meteorokat is megfigyelhetünk majd. The post Égi jelenségek 2024. május első felében first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Idén meglepően korán előbújtak az első leánykökörcsinek a Bükkben, a fotó nem sokkal napnyugta után készült. The post A nap képe: A kék óra árnyai first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A kaliforniai félsivatagi terület híres a kaliforniai kakukkmák arany- és narancssárga mezőiről, idén azonban a kakukkmák helyett más virágok nyílnak. The post Videón látható az Antelope-völgy gyönyörű virágszőnyege first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A petesejtek elképesztően hatalmasak a többi sejthez képest, eddig nem volt világos, hogy egy ekkora objektumban miként áramolhatnak a tápanyagok. The post Így áramlanak az anyagok a petesejtekben first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány John Jacob Astor korának egyik leggazdagabb embere volt. The post A Titanic katasztrófájában vesztette életét, most milliókért kelhet el az órája first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Az idegen lényeket kis zöld emberkék helyett talán kis lila emberkéknek kellene elképzelnünk. The post Lila lehet az élet színe first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Ellentmondásosnak tűnik, de egy halraj lehet csöndesebb, mint egyetlen hal. The post A halraj csöndesebb egyetlen halnál first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Egy herculaneumi tekercs fedte fel a sír pontos helyét. The post Kiderült, hol temették el Platónt first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Szelfi egy erdei dagonya víztükrében. The post A nap képe: Szelfi first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A világ negyedik globális korallfehéredése zajlik épp, ráadásul ez 10 éven belül már a második ilyen eset. The post Globális korallfehéredés zajlik first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Látványos videón látható a három orosz ejtőernyős történelmi ugrása. The post A sztratoszférából hajtottak végre ejtőernyős ugrást az Északi-sarkra first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A csendes-óceáni szigetekből álló ország, Tuvalu átlagos tengerszint feletti magassága 1,5 méter. The post Szép lassan elnyeli a tenger ezt a szigetországot first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány Egy különleges csillag és a holdkorong együttállását figyelhetjük meg. The post Égi együttállás vár ránk péntek éjszaka first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A fülemüle gyönyörű énekéről ismert, a faj az idők során számos művészt megihletett. The post Hamarosan kezdődik a Fülemülék éjszakája first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Külföld Mintegy 160 gömbölyűfejű delfin sodródott partra Ausztráliában. The post Delfinek tucatjai borítottak be egy tengerpartot first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A szigligeti vár egyik különlegessége, hogy sosem foglalta el a török. The post Törökverő vitéz védte a Balaton híres várát first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A múltkor bemutatott ásító róka ,pár perc múlva aktívan vadászott a mezőn kisebb nagyobb sikerrel. Szerencsére a szél és az idő is tökéletes volt aznap,így lehetett gyönyörködni bent! The post A nap képe: Pocokvadászat first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A rágcsálók fogait vas erősíti, ám a várakozással ellentétben nem a vasnak köszönhető azok vöröses színezete. The post Ezért vöröses a nutria foga first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A Pilisi Parkerdő Zrt. ideiglenesen lezárta a népszerű kirándulóhelyet. The post Sziklaomlás történt a Rám-szakadékban first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A Helemba zátony a Duna esztergomi szakaszán. The post Lakatlan first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány A Helemba zátony a Duna esztergomi szakaszán. The post Félúton first appeared on National Geographic.
National Geographic
Forrás: https://ng.hu/ Tudomány NGC3628 - Hamburger galaxis, Árapály-csóva és IFN Többször fotóztam már ezt a galaxist, minden tavasszal ránézek a Leo hármasára. A galaxis az M65 és M66 galaxisokkal együtt alkotják a Leo-hármast. A galaxist szinte teljesen az éle mentén láthatjuk mely érdekes struktúrákkal tarkított. Ezúttal úgy döntöttem megprobálom megfotózni a galaxis árapály-csóváját amely megközelítőleg 300.000 fényév hosszan nyúlik el. Ez a méret a galaxis méretének többszöröse, a fotón ennek csak egy részlete (nagyjából a fele) látszódik. A felvétel 7 éjszakán át készült összesen 32 óra teljes expozíció, 100 darab 10 perces RGB és 95 darab 10 perces Mono képből. Technikai részletek: A felvételhez a 200/800as Newtonom használtam Starizona nexus x0.75 korrektorral HEQ5 pro mechanikán. Vezetve OAGvel Asi 120mm minivel volt. A főkamerák a színes Asi 178mc és mono Asi 178mm voltak. The post NGC3628-Hamburger galaxis, Árapály-csóva és IFN first appeared on National Geographic.
National Geographic