Hírkategória - Balog Zoltán
Hírek a mai napon: 0 db
Forrás: https://24.hu/ Belföld Egyúttal elismerték Balog egyházért végzett szolgálatát. The post Megválasztotta Balog Zoltán utódját a református egyház first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld Az új lelkészi elnök hálát adott Balog Zoltán lelkészi elnökségéért.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Egyhangúlag Steinbach József dunántúli püspököt választották meg a reformátusok éves tavaszi zsinatán a zsinat lelkészi elnökének – írja a Református.hu. Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségéről való lemondását határozatok keretében vette tudomásul a Zsinat. A kegyelmi ügy folyományaként február 16-án lemondott lelkészi elnöki posztjáról Balog Gábor, azóta Pásztor Dániel alelnök látta el az elnöki teendőket. […] A Megvan, hogy ki lép Balog Zoltán helyére a Református Zsinat élén bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://444.hu/ Belföld A zsinati határozat szerint Balog a „közéleti szerepvállalása során hibázott, melyet a társadalom egy része, a média elfogult munkatársai és egyházunk igazságot kereső tagjai közül egyesek súlyos kritika alá vettek.”
444
Forrás: https://24.hu/ Belföld Vargha Anikó szerint Balog Zoltán még mindig a református egyház teljhatalmú ura. Úgy véli, az egyházban a pénz dominál, ezért nem szólal fel sok egyházi vezető és aktív lelkész a történtek dacára sem. The post „Ez a megfélemlítés országa” – mondta a kirúgott kántor, aki szerint Balog Zoltán pénzzel kövezte ki útját first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Goldmann Ernő egyetlen évtized alatt száztíz bérházat épített, egyik sem volt azonban olyan fontos, mint az Országháztól néhány lépésnyire álló Csillag-palota. The post Egy szinte ismeretlen, de Pest arcát átformáló építész fő műve került Balog Zoltán egyházkerületéhez first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld A tervek szerint egy konferenciaközpontot is kialakítanak az épületben. The post Rtl.hu: Balog Zoltán református egyházkerülete ingyen kapott meg az államtól egy 1,4 milliárd forintos ingatlant first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld 10 elkötelezett református személy fogalmazta meg követelését. The post „Vegyék le rólunk ezt a szégyent!” – nyílt levélben kérik, hogy Balog Zoltán ne maradhasson egyházi vezető first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld Az aláírók szerint a püspök „magatartásával rossz hírét keltette az egyháznak, viszálykodást, közössége megosztottságát eredményezte, magatartása megbotránkoztatást váltott ki“.
Szeretlek MO
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Balog Zoltán, a Dunamelléki Egyházkerület püspöke beszédet mondott a dunamelléki lelkipásztorok és főgondnokok március 9-i találkozóján, akkor amikor már túl voltunk a kegyelmi ügyön. A beszédéről leirat is készült, aminek hitelességét a püspök és kollégái is igazolták. Ebben a többi között a kegyelmi ügyről is beszél, amiről elmondta, hogy többször keresték már meg kegyelmi ügyekben […] A Balog Zoltán tolja a felelősséget: szerinte neki az volt a dolga, hogy kegyelmet kérjen, többször keresték a segítségét ilyen ügyben bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld A püspök március 9-én a budapesti Ráday Ház dísztermében rendezett gyülekezeti konferencián közel négyszáz ember előtt beszélt egy olyan ügyről, ami számos bűnügyi kérdést is felvet. Egy ideje már terjed a beszéd leirata a református körökben.
Szeretlek MO
Forrás: https://24.hu/ Belföld Balog Zoltán szerint a pályázati elszámolás nem úgy sikerült, ezért látta, hogy baj van. The post Balog Zoltán a kegyelmi ügy után zárt körben elárulta, egy letartóztatással fenyegetett lelkészt is meg akart menteni first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld Ismét reformátusok követelik a püspök lemondását. The post Egyházi bíróságon is feljelentik a püspöki székéhez ragaszkodó Balog Zoltánt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld A Nem hallgathatunk címmel kiadott nyilatkozatot immár 130-an írták alá.  The post Egyre több református értelmiségi mondatná le Balog püspököt first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Belföld Köztük Szabó T. Anna és Bod Péter Ákos.
444
Forrás: https://444.hu/ Belföld A rektor pozíciója kiüresedett, a kancellár lesz a döntéshozó a lényegi kérdésekben.
444
Forrás: https://24.hu/ Belföld Sulyok Tamás döntéséhez kellene előterjesztés, ellenjegyzés. The post Szijjártó Péter mégis nagyon kellene Balog Zoltán nagyköveti felmentéséhez first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld Diplomata útlevelét viszont Szijjártó bármikor visszavonhatná, ha akarná. Sulyok Tamásnál pattog a labda.
Szeretlek MO
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld A médiaszemélyiség számos egyházi esemény moderátora, és úgy véli, hogy már régóta probléma a közbeszéd színvonaltalansága.
Szeretlek MO
Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ Belföld A portál szerint az egyházon belül egyébként is feszültség van amiatt, hogy az egykori emberierőforrás-miniszter megtartotta püspöki pozícióját a kegyelmi ügyben érintettsége ellenére.
Szeretlek MO
Forrás: https://www.klubradio.hu/ Belföld Az egyházban a kegyelmi botrány miatt eluralkodott krízis miatt inkább lemondták a 2009 óta minden évben megtartott eseményt.
Klubrádió
Forrás: https://168.hu/ Belföld Akkora a feszültség a Református Egyházban, hogy inkább lemondták az eseményt.
168
Forrás: https://nepszava.hu/ Belföld A döntés hátterében a kegyelmi botrány miatt a református egyházon belül kialakult feszültség áll. (Belföld)
Népszava
Forrás: https://www.blikk.hu/ Belföld Határokon átívelő ünnepre készült volna az erdélyi és magyarországi református vallási közösség, de a 2009 óta rendszeresen megtartott, májusra tervezett egységnapot végül nem tartják meg. A program törlése mögött egyértelműen Balog Zoltán és a kegyelmi ügy okozta feszültség van.
Blikk.hu
Forrás: https://24.hu/ Belföld A lap szerint már keresztelőket mondanak le, sorra lépnek ki egyháztagok a reformátusok közösségéből. The post Szemlélek: 15 év után először marad el a református egységnap, a döntésnek egyértelműen köze van a kegyelmi botrányhoz first appeared on 24.hu.
24.hu