Friss hírek - A Hetedik Sor Közepe
Hírek a mai napon: 1 db
Forrás: https://hetediksor.hu/ Sport 30 éve, 1994. május 1-jén hunyt el Ayrton Senna brazil autóversenyző, a Forma-1 háromszoros világbajnoka. Életéről készült már díjnyertes doku, most egy 6 részből álló minisorozatban köszön vissza a legenda tragikusan rövid, ámde izgalmas élete. Gabriel Leone ideális választásnak tűnik, már a Ferrari moziban is száguldozott. A Vicente Amorim és Julia Rezende rendezőpáros eddig elég középszerű produkciókat hagytak maguk mögött, de hátha most ránk cáfolnak, mert a címszereplő megérdemelné. Pontos premierdátum még nincs, de itt a beharangozó:
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás 35 éve távozott a mozgókép egyik legnagyobb alkimistája, Sergio Leone. Köpönyegéből nem csak jók, rosszak és csúfok bújtak elő, de Amerika lelkiismerete is megfért benne. A Mester tiszteletére és utolsó mozija 40. évfordulójának (Cannes, 1984. május 20.) apropóján sokadszorra újra is néztük a gengszterfilmek megkerülhetetlen szimfóniáját, a Volt egyszer egy Amerikát.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás A Szarvasbébi a Netflix fekete lova, egy humoros, furcsa, fájó történet a zaklatásról, a magányról és az összekapaszkodásról. Ijesztő és egyben zseniális alakításokkal. Nagyjából olyan, mintha egy karambolt néznénk végig, amit az egyik túlélő mesél el: tudjuk, hogy nem hal bele, de azért a legszívesebben végig elfordítanánk a fejünket.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika Van egy perced? Akkor ne kezdj neki! A PAKO 3 autós fogócskája tipikusan az a fajta, ami előtt nagyon ott lehet ragadni.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás   There Will Be Blood, rendező: Paul Thomas Anderson, eredeti mű: Upton Sinclair Olaj! című regénye, forgatókönyvíró: Paul Thomas Anderson, operatőr: Robert Elswit, zene: Jonny Greenwood, szereplők: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O’Connor, Dillon Freasier, amerikai filmdráma, 158 perc, 2007 (16) „Én vagyok a harmadik jelenés!” Ezzel a mondattal égtek a retinánkba a filmművészet ...
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás A Kill Bill 2. az 1. rész után fél évvel, 2004. április 29-én került a hazai moziba és sokan esküsznek arra, hogy az eposz második fele jobban sikerült (jelen sorok írója is erősebbnek látja a Menyasszony második tombolását). Hiába a két részre bontás, ha egyszer ez egy 4 órás film és kizárólag a cliffhanger és a két kifizetett mozijegy utal arra, hogy igyekeztek nézőbarátabbá vágni a történetet. Lássuk, miért is lett más a folytatás!
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika Befutott a Final Fantasy XVI-hoz készített második DLC is, de mennyit tesz hozzá a The Rising Tide az alaptörténethez, megéri-e újratelepíteni emiatt a játékot?
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Sport Ez az a film, amihez a Sporteszköz Védelmi Szervezet nem fog igazolást írni a végén, hogy a forgatás alatt egy teniszütőnek sem esett bántódása. Amilyen erővel vágják földhöz a szereplők az ütőiket, olyan szinten részese a sport ennek a szerelmi háromszögnek, ami Zendaya, két elválaszthatatlan barát, és a tenisz között zajlik. Ha sportfilmre számítasz, annál sokkal intimebb játszmázást fogsz kapni, kérdés, bírod-e a tempót és az érzékiséget.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás 518. alkalommal is leltároztuk a hetet. Őszintén viccelődtünk a Dűne folytatásán, Csákányi Eszter beadta a kérvényt, megannyi Fallout mém és egyebek...
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika Itt van végre a méltán híres Suikoden széria szellemi örököse az Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, de vajon megérte ennyit várnunk rá?
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás Arról, hogy mi történt a holokauszt alatt, lehet úgy is mesélni, ahogy az Anne Frank bújtatója teszi. Ünnepelve azokat, akik embereket mentettek, és megmutatva, hogy ők sem különböztek egyikünktől sem. Nem a veszteségről szól elsősorban, hanem a reményről és az életről. Mindenkinek látnia kell (Disney+).
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika Kissé lassult a virtuális valóság vonalon a sebesség, de azért vidámparkba kalauzoló  HappyFunland és a fantasy húrokat pendítő Mixture mutatja magát. Sokadik PSVR2 beszámolónk csak úgy, mint legutóbb, egy kiadó termékeivel foglalkozik. Az egyikben a rémisztő környezet próbál hatást elérni, a másikban pedig a varázslatokkal tarkított akció. HappyFunland Fejlesztő: Spectral Illusions; Kiadó: Perpetual Entertainment, Spectral ...
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás A korábbi sikerkönyv és sikersorozat új köntösbe, pontosabban kimonóba bújtatva egyszerre nagyszabású, friss, modern és hagyománytisztelő, A sógun - majdnem - tudja mindazt, amit ma egy szórakoztató szériának tudnia kell.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás 865 milliós állami támogatásból és a Kálomista Gábor fémjelezte Megafilm gyártásában érkezik a S.E.R.E.G.. A 6 részből álló sorozatba a Magyar Honvédség is besegített. Nem az Angyalbőrben vicceskedéseit idézi, nagyon is próbálja magát komolyan venni. A főbb szerepekben: Győrbíró Zsolt, Kamarás Iván, Séra Dánie, Balla Eszter, elvileg ősszel bemasírozik a TV2-re.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika Loretta afféle pszichológiai thriller, melyben a játékost a főszereplő, Loretta bűntetteinek bűntársává teszi. A történet a 1940-es években játszódik és háztartásbeli főhősnőnk életét követi, aki csalfa férje, az író Walter hűtlensége és önzősége miatt szenved. A 90-es évek point and click kalandjátékait idézi meg a II. világháború utáni USA-ban játszódó Loretta, mely végre konzolokon is tiszteletét teszi.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás A Hemsworth tesók ezúttal Chris nélkül kénytelenek harcba szállni, aminek meg is lesz az eredménye, a jó öreg Russell Crowe segítségére szorulnak, aki a maga dörmögős stílusában teszi a dolgát. A Maga a pokol egy tisztességesen összerakott, ám sablonos háborús mozi, ami teljesíti a küldetését, mert totál kikapcsolod az agyad, miközben nézed.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika A Phantom Furyban visszatér Shelly, akivel az Aftershock után egy emberiséget érintő fenyegetés felszámolása mellett bosszúhadjáratba indulhatunk.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás Túlzás nélkül állítható, hogy Al Pacino a filmtörténet egyik legjobb férfi színésze, közel 70 mozi és sorozatban tűnt fel, megannyi ikonikus szereppel (Michael Corleone, Serpico, Tony Montana, Vincent Hanna...) a háta mögött. Az Akadémiára nézve szégyen, hogy csak  egy Oscarja van. Miért is érdekelné, hiszen legendának születni kell. Bár nem lett belőle Han Solo, viszont Coppola kezet csókolt neki. Imádja a színházat, de bárki elfogadná filmes karrierjét. Kollégái előszeretettel parodizálják. A monológok nagymestere. Tavaly negyedszer is apa lett. Egyáltalán nem gondol a nyugdíjra, 7 moziban is feltűnik majd, ebből 4 már az utómunkálatoknál. Filmekkel, fotókkal, videókkal tisztelgünk előtte.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás Lehet szentimentális egy filmajánló? Ugyan már, lehet erről a sorozatról máshogy beszélni? Ha létezik a kedvességnek valamiféle megfogható megjelenése a világunkban, akkor ez az egyik, vitának helye nincs. Közel 40 éve készült az Anna sorozat, ami örökre a szívünkbe véste, hogy hol van a Zöld Orom.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás Ma van Lucy Maud Montgomery halálának 82. évfordulója, aki a legendás Anne-könyveket írta. Itt van minden, amit érdemes tudni róla. Létező hely-e a Zöld Orom, mi a köze az egésznek a Harisnyás Pippihez? Ha fekete öves rajongó akarsz lenni, ezt mindenképp el kell olvasnod! Addig is mormolja mindenki maga elé: „Éjre éj és napra nap / Egy bűvös hálót rázogat…”
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika Fejlesztő és kiadó: ChillyRoom; Platform: PC Korai hozzáférésben merészkedhetünk le a Shadow of the Depth kazamatáinak sötét bugyraiba, ahol kiéhezett hordák várják, hogy felaprítsuk őket. Jelen pillanatban csak a hivatalos szinopszis, illetve a cikk bevezetőjében felvázolt egymondatos leírás által ismerhetjük meg az Early Access-ben debütáló Shadow of the Depth történetét, amely cím leginkább a 10 ...
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás Szerettük a Dűne: Második részét is, de azért már vártuk (ahogy az elsőnél is), hogy a Screen Junkies min élcelődik majd. Megint van 1-2 nagyon szellemes bevágás, például A nomádok földje, Daredevil moziból az emblematikus női vokálra, de az Űrgolyhók is előkerül.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás A Mind idegenek vagyunk felnőttfilm, de nem a benne megjelenő szexualitás miatt, hanem a témája miatt: ez a magány és az újrakezdés mozija, ami eközben úgy mesél az emberi kapcsolódásainkról, hogy ehhez a szüleinkről és a hozzájuk fűződő viszonyunkról mutat tükörképet.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Szórakozás M. Night Shyamalan lánya, Ishana követi apukáját a pályán és még stílusban is. A figyelők az első rendezése, de a forgatókönyvből is kivette a részét. Dakota Fanninget kergeti a sötét erdőbe, ahol menedékre lel vagy csapdára? Sorstársaival próbál életben maradni a titokzatos lényekkel (?) eszemben. Az előzetes azért működik. Beelőzve a másik családi filmet ez már június 13-án érkezik hozzánk.
Hetedik Sor
Forrás: https://hetediksor.hu/ Technika Bosszúszomjas olvasóinknak remek lehetőséget tartogat a Children of the Sun a feszültség levezetésére. Sokkal humánusabb, mint például nekiesni egy kollégának a munkahelyen.
Hetedik Sor