Hírkategória - Orosz-ukrán konfliktus
Hírek a mai napon: 6 db
Forrás: https://24.hu/ Külföld A lengyel külügyminiszter azt reméli, Németország ad robotrepülőgépeket Kijevnek. The post Sikorski: Putyin csak erőből ért first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld Március óta ez volt a negyedik nagyszabású orosz légicsapás az ukrajnai infrastruktúra ellen. Szombaton négy hőerőművet és egy pszichiátriát ért találat.
444
Forrás: https://24.hu/ Külföld 33-an kértek ideiglenes tartózkodási engedélyt. The post Több mint 11 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az ukrán elnök elítélte a gázinfrastruktúra elleni orosz támadásokat. The post Zelenszkij ismét bírálta a nyugati tétovázást first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Hírfolyamunk az orosz–ukrán-háborúról. The post Zelenszkij újra üzent a Nyugatnak first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Nem vagyunk telhetetlenek, az is nagyon tetszett, hogy a mi pénzünkön szállítasz fegyvert Ukrajnába, de talán most mégis egy picit jobb nekünk. Rendkívül vonzó ajánlatodat persze elfogadtuk már korábban, szívesen tönkretesszük a gazdaságunkat és feladjuk minden önállóságunkat a kedvedért, hogy te megőrizhesd azt a régi világrendet, amiben te vagy a numero egyes, de tényleg örülünk, […] A Kedves amerikai embertársam, köszönjük, hogy részben hajlandó vagy finanszírozni a saját proxyháborúdat Ukrajnában! bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szombati sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy továbbra sincsenek meg a Moszkva és Kijev közötti béketárgyalások előfeltételei. Mindenki ismeri Ukrajna álláspontját a tárgyalások elutasításával kapcsolatban, ezért a különleges katonai művelet folytatódik – fogalmazott. Az orosz cseppfolyósított földgázra (LNG) vonatkozóan tervezett nemzetközi szankciók kapcsán az orosz elnöki szóvivő azt mondta: “lényegében természetes törekvés, hogy […] A Peszkov szerint egyelőre nincsenek meg az orosz-ukrán béketárgyalások feltételei bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szombati sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy továbbra sincsenek meg a Moszkva és Kijev közötti béketárgyalások előfeltételei. The post Moszkva szerint nincsenek meg a béketárgyalások feltételei first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus A kormány nem hagyja, hogy a kereskedők tovább nyerészkedjenek a magyar családokon – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Fidesz-KDNP képviselője a Facebookon megjelent új videóban. Nacsa Lőrinc a Facebookon elmondta: háború van és háborús árak vannak. Egyetértünk! A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni. A politikus a bejegyzésben leszögezte, hogy elfogadhatatlan, hogy magasabb […] A Nacsa Lőrinc: Törjük le a háborús benzinárakat! (Videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Belföld Budapest hercege közösségi oldalán büszkélkedett egy diplomáciai találkozóval, amellyel kapcsolatban kérdéseket kapott fideszes kihívójától. Szentkirályi többek között arra volt kíváncsi, hogy milyen nyelven folyt a találkozó, és Karácsony közölte-e vendégével, hogy szerinte háborúban állunk Oroszországgal. A főpolgármester a Városházán fogadta Jan Lipavský cseh külügyminisztert, a cseh kalózpárt politikusát. Karácsony Gergely bejegyzése szerint a Szabad Városok […] A Azt elmondta neki, hogy Ön szerint háborúban állunk Oroszországgal? – Szentkirályi Alexandra saját posztja alatt kérdezte fel Karácsonyt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus A krasznodari térségben részben felfüggesztette a munkáját egy orosz olajfinomító, amelyben károk keletkeztek vélhetően ukrán dróntámadás után – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség szombaton. Eduard Trudnyev, az olajfinomítót működtető Szlavjanszk cég vezérigazgatója arról számolt be, hogy szombatra virradó éjszaka tíz drón érte el a szlavjanszki létesítményt, majd komoly tűz keletkezett. Egyelőre oltják a tüzet, ezért […] A Részben leállítottak egy orosz olajfinomítót dróntámadás miatt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld A krasznodari térségben részben felfüggesztette a munkáját egy orosz olajfinomító, amelyben károk keletkeztek vélhetően ukrán dróntámadás után - közölte a TASZSZ orosz hírügynökség szombaton. The post Részben leállítottak egy orosz olajfinomítót first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://444.hu/ Külföld 34 rakétát indított el az orosz hadsereg éjszaka, 21-et tudott megsemmisíteni az ukrán légvédelem.
444
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus Oroszország három ukrán térségben támadott energetikai létesítményeket szombaton, legalább egy ember megsérült – közölte Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter. Az energiaügyi miniszter azt mondta, az orosz csapások a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk régiót, valamint Lviv és Ivano-Frankivszk nyugati térségeit célozták. Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója Telegram csatornáján közölte, hogy Dnyipróban és Krivij Rihben megsérült több energetikai infrastrukturális […] A Oroszország ukrán energetikai létesítményeket támadott hajnalban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Oroszország három ukrán térségben támadott energetikai létesítményeket szombaton, legalább egy ember megsérült - közölte Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter. The post Három régióban támadtak az oroszok energetikai létesítményeket first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus Az Egyesült Államok 6 milliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát pénteken. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le. A Pentagon segítségnyújtásról szóló közleménye hangsúlyozza, hogy a pénteken bejelentett biztonsági […] A Az amerikai kormány 6 milliárd dollár értékű új katonai beszerzésről intézkedett Ukrajna számára bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Élő hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról. The post 6 milliárd dollár értékű katonai felszerelést küld Ukrajnába az Egyesült Államok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Az Egyesült Államok 6 milliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát pénteken. The post 6 milliárd dollár értékű katonai felszerelést küld Ukrajnába az Egyesült Államok first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Orosz-ukrán konfliktus Evgeniya Gutul, a moldovai gagauz autonóm terület vezetője pénteken lemondásra szólította Adrian Efros moldovai belügyminisztert és Viorel Cernauteanu rendőrfőnököt, a hatóságok állítólagos provokációja miatt a chisinaui repülőtéren. Azt szeretném mondani a belügyminiszternek és a rendőrfőnöknek, hogy nem volt szabad engedniük, hogy így bánjanak a saját állampolgárainkkal, s ezért le kell mondaniuk. Ők a moldovai népet […] A A gagauz autonóm terület vezetője lemondásra szólította a moldovai belügyminisztert és a rendőrfőnököt bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Spanyolország Patriot rakétákat ad át Ukrajnának – erősítette meg pénteken Margarita Robles védelmi miniszter az El País című helyi lap korábbi értesülését. Robles az Ukrajnát támogató, amerikai vezetésű kontaktcsoport videókonferenciáján beszélt erről. A tárcavezető viszont nem beszélt arról, hogy a Patriotokkal együtt átadnának Ukrajnának a mobil légvédelmi rendszer indítóállásaiból, illetve radar- és irányítóegységeiből is. Az […] A Spanyolország Patriot rakétákat ad át Ukrajnának bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Spanyolország Patriot-rakétákat ad át Ukrajnának – erősítette meg pénteken Margarita Robles védelmi miniszter az El País című helyi lap korábbi értesülését. The post Spanyolország Patriot-rakétákat ad át Ukrajnának first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://24.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, a csernobili atomerőműben 1986-ban bekövetkezett katasztrófa évfordulóján  felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra, biztosítva ezáltal a zaporizzsjai atomerőmű felszabadítását a megszállóktól. The post Zelenszkij a zaporizzsjai atomerőmű visszavételéért nyomásgyakorlásra szólította fel a világot first appeared on 24.hu.
24.hu
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Megsemmisített az orosz hadsereg egy nyugati fegyvereket és hadfelszerelést szállító vasúti szerelvényt a donyecki régióban lévő Udacsne közelében – közölte pénteken az orosz védelmi tárca. A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben tíz ukrán ellenrohamot vert vissza. A Moszkvában közölt összesítés értelmében az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén több […] A Megsemmisítettek az oroszok egy nyugati fegyvereket szállító vasúti szerelvényt Ukrajnában bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://pestisracok.hu/ Külföld Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, a csernobili atomerőműben 1986-ban bekövetkezett katasztrófa évfordulóján  felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra, biztosítva ezáltal a zaporizzsjai atomerőmű felszabadítását a megszállóktól. A sugárzás nem ismer határokat, és nem tesz különbséget a nemzeti zászlók között. A csernobili katasztrófa megmutatta a világnak, milyen gyorsan képesek halálos fenyegetések feltűnni” – hangsúlyozta Zelenszkij a […] A Zelenszkij felszólította a világot, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.
PestiSrácok
Forrás: https://24.hu/ Külföld Egyiptom magas szintű delegációt küldött Izraelbe pénteken azzal a céllal, hogy közvetítsen a Hamászszal kötendő tűzszüneti megállapodással kapcsolatban – írja a Guardian. The post Egyiptomi delegáció tárgyal a tűzszünetről Izraelben first appeared on 24.hu.
24.hu